Lze u exportních maker *.GGE také používat konfiguraci ovládanou přes okno pluginů v GeoGwtu? Zkoušel jsem to a nějak mi to zlobilo.
Dále bych chtěl vědět jest-li se mohou umisťovat do složky script v datovém adresáři jako např. pluginy. Chtěl bych to škatulkovat ať nemám v datovém adresáři bordel.
Nezkousel jsem to, ale nevidim moc duvod, proc by v GGE neslo pouzivat formulare.
Myslim, ze si ve script/ muzes udelat poradek podle sveho - alespon ja to tak delam. Jedina neprijemnost byla (nevim, zda to trva), ze plugin manager umi prohledavat jen do 2. urovne adresaru a pokud mas nejake makro zanorene hloubeji, tak jej uz nenajde. Takze se pak neobevi ve spravci, nejdou dat na toolbar, …
no, GGE se na toolbar nedavaji. ![]()
Ale poporadku:
-
konfigurace i pripadne formulare by tam mely fungovat uplne stejne jako v jakychkoliv jinych skriptech. Bezi to na stejnem enginu.
-
skript prozatim musi byt umisten primo v datovem adresari. Pisi prozatim, protoze to jsou posledni skripty, ktere na tomto trvaji a mam uz dlouho napsano, abych to predelal a umoznil zaclenovani do podadresaru. Snad se mi to hned v dalsi verzi podari.

Tak, hlasim ze hotovo! Exportni skripty mohou byt v libovolnem adresari, tak jako jine skripty.
Tedy presneji receno, v adresari script, pripadne jeho podadresarich.
Skripty mohou byt i primo v datovem adresari, ale to je vec, kterou bych rad casem vymitil. ![]()
Takze tes se na nastavajici verzi 2.3.x
No, prvni moje veta odpovidala na GGE a formulare. Druha veta (ohledne adresaru) uz se na GGE nevzatahovala, alespon tak jsem dotaz pochopil ja. Ale to uz je ted jedno, kdyz uz nova verze bude i gge umet jinde nez v datadiru.
A jak je to s tou hloubkou adresaru?
Díky za info. Už se těším na novou verzi.
Celý dotaz se měl týkat exportních maker. Asi jsem špatně formuloval dotaz. Každopádně dočkal jsem se odpovědí, které jsem potřeboval ;).
S adresari se do rekurzivni hloubky nejde, prohledavaji se jen prime podadresare adresare skript.
Kdyz se optas po mem okoli, zjistis, ze to je moje normalni vlastnost - pochopit vse jinak, nez bylo zamysleno. Na to jsem expert. Kolik trapeni na mysterkach uz mi to prineslo … ![]()
A neznela spis otazka tak, zda je mozno pouzivat .config.pas u exportnich maker? Tak jsem to pochopil totiz ja. A nasledne editovat config.pas pomoci PluginManageru v GeoGetu.
Ano, to je mozne. Pouziva to napriklad moje exportni makro do GPX pro Garmini GPS (viz podpis).
Bude někdy v budoucnu nějaká aplikace/plugin, který by jednorázově přesunul všechny pluginy z datového adresáře do příslušných adresářů ve složce script? Nechce se mi to dělat ručně a ani kolikrát nevím co se s GeoGetem nainstalovalo ;).
nejaky automaticky presun urcite nastane ve chvili, kdy zakazu umisteni skriptu v datovem adresari. Ale je otazka, kdy se k tomuto kroku odhodlam. ![]()
Nevím jestli to někdo řešil či ne. Používám pro lovení PDA s programem Geoscout. Bohužel ani jedno ze základních exportních maker nechce s daným programem korektně komunikovat a to ani v jednom směru. Byl by někdo ochotný mi s tím pomoct? myslím jako udělat nějaké makro které by mne zbavilo mého trápení ?? Můžu poslat soubor exportu z Geosocoutu.
To co soubor obsahuje je podobný tomu co obsahuje export z GG ale nemá to stejnou strukturu. díky
Pátrač: zkus sem hodit nejaky vzor treba dvou kesi, jak to vypada. Ono upravit stavajici exportni makro neni az tak slozite.
Aktualizuji právě své exportní makro a narazil jsem na problém. Přestala fungovat konstrukce GC.Waypoints[n].FullName, potažmo se již nevypíše celý název jako dříve (např. PARKING (keš)), ale už jen jakýsi její kód.
Prosím tedy jak se teď odkazovat na název waypointu, aby byla zachována původní konstrukce. Díky
To by melo fungovat uplne stejne jako doposud, nic se tam nemenilo. pouzivam to ve svem exportu a zda se mi to funkcni tak jak ma.
ted jsem to zkusil na gpxpoi.gge.pas, kde se presne tato konstrukce pouziva, a chodi to fakt spravne.
Jsem to, ale šikula a zmatkař. Celou dobu jsem mačkal na špatný výstup a tak jsem to měl jinak než jsem očekával. Pochopitelně to pořád funguje stejně. Omlouvám se ![]()
Dneska jsem si pri lovu vsiml zajimaveho problemu. Vylustil jsem si mysterku a nahral GPX do Garmina. Dneska saskuju na souradnicich a asi po 10ti minutach si vsimam, ze tam neni ona veta "Cache coordinates were moved to final location". Tak na to cumim jako blazen a potom se mi podarilo dohledat finalku jako klasicky WPT. Vubec to nechapu, proc mi to tak udelal. Kdyz jsem se to snazil ted znova nasimulovat, tak to uz haze dobre, viz. priloha (souradnice 11111 a xxxxx jsem samozrejme prepsal rucne, jinak je to tak, jak to bylo vygenerovano).
Satan mluvi o vystupu z "GPX for newest Garmin GPS", resili jsme to privatne a nevim jak to vzniklo. Osobne se mi to za posledni (necely) rok pouzivani toho makra nestalo.
Chybu nejsem schopen resit, nedokazeme zreplikovat problem.
Pri rozhodovani o vylustenosti ci nevylustenosti pouzivam tohle:
{Metoda zkouma, zda ma keska opravene souradnice (obsahuje final waypoint)}
function isCorrected: Boolean;
begin
Result := ((GC.CorrectedLat <> GC.Lat) OR (GC.CorrectedLon <> GC.Lon));
end;
Ano, omlouvam se, mel jsem to dat primo do tematu exportu pro nove Garminy. Jak psal Medwyn, bohuzel se mi nedari problem zduplikovat, takze pouze jsem si vytahl data zpetne z vcerejsiho GPX a z noveho exportu.