Fabiánův poklad- ANKETA - NO FLAME

Nejprve začnu s tím, že poděkuji adp. a Asteris za velký úklid naší cache. Musím říct, že po některých předchozích “NevímJakSeSkloňujeLog” to pro nás bylo příjemné překvapení, i když to úplně překvapení nebylo. Co se týká celého Fabiánova pokladu s Groulou řešíme Hameltovské dilema “být či nebýt” a protože se nejsme schopni domluvit, napadlo mě se zeptat těch co tam byli, zda cache zachovat, či nikoliv.

V čem je problém: Když jsme zakládali cache, plánovali jsme největší cache v ČR (což asi stále ještě je). Chtěli jsme, aby to nebylo zadarmo (proto to putování po dalších místech), ale na druhou stranu, aby byla cache dostupná i dětem (myslím, že mimo jednoho místa jsou ukryty bezpečné i pro děti), aby byla na zajímavém místě a aby měla příběh. Myslím, že se nám to docela povedlo, ale… Během života této cache se stalo pár věcí, které hlavně mě docela odrazilo a snažím se Groulu přesvědčit o jejím zrušení. Začalo to tím, že se v cache objevila šlupka od banánu a choroš. Po nějaké době, pravděpodobně díky razantnímu ukrývání některých hledačů prasklo víko, které jsme provizorně opravili a sháněli novou krabici(resp. víko), ovšem vždy, když jsme z plastové prasklé krabice odstranili ty nejtěžší předměty ( třeba pařez o průměru 40 cm), a požádali další návštěvníky o pužívání rozumu při ukrývání, při další návštěvě to bylo totéž s tím, že bylo víko ještě víc zničené (opravdu i po jedné návštěvě, po týdnu). Několikrát jsme se víko pokusili opravit, několikrát byl vnitřek vyčišťen a obsah byl uložen v igelitovém pytli (hlavně z toho důvodu, že cache něměla těsnící víko). Při všech našich návštěvách byla sice krabice v hrozném stavu, ale v igelitu, krom zápachu “staré půdy”, byly věci v pořádku… pomalu jsme plánovali výměnu celé krabice (protože původní se nám nepodařilo sehnat), řešili jsme jak zabezpečit možné prolomení víka a podobně… Ale protože se neustále množili logy o tom, jak je cache nechutná, vzdali jsme to. Teda hlavně já. Groula by ji rád zachoval, ale mě to už pomalu přišlo zbytečné a uvažovala jsem o jejím zrušení. Podle mě to nemá moc velký smysl. Starat se o tak velkou cache je docala drahá záležitost, dá to spousty práce a měla jsem pocit, že to pro většinu hledačů nemá cenu, že za tím tu práci nevidí a na zapsání bodů je to “zbytečně nevkusný”. Ovšem po akci adp. a Asteris mám pocit, že by to možná stálo za to (ještě jednou díky)… Novou (trochu jinou, ale podobné velikosti) krabici mám doma, nápad na zabezpečení víka mám taky, jen to zrealizovat, jen mě stále trochu hlodá, jestli to má smysl?

Hlasuji pro zachovat.

A také děkuji touto cestou všem, co se k cizím cachím chovají slušně, zodpovědně a dobrovolně jim pomáhají v životě případnými úpravami a opravami - obzvlášť na výletních keších v přírodě.

tato cache je skvela, skoda ju rusit. Ak ale vacsina logov tvrdi, ze stav finalovky je nechutny, je dost mozne, ze je to tym, ze uz je naozaj nechutny. Moj navrh znie redukovat finalovu cache na mensiu, kde budu “normalne” rozmery veci a bude po problemoch.

Hlasuji tez pro zachovani.
Tato cache ma velmi dobry napad a obdobny napad jsem zatim v CR nepotkal. Tu finalovku bych umistil do drevene truhly udelane na miru. Snad by chvili vydrzela. Bylo by skoda ji rusit, kdyztak bych ji v nejhorsim zmensil na standartni velikost ale pribeh bych v kazdem pripade nechal.

Jj, rozhodne zachovat. Byl jsem jednim z tech co rikali, ze obsah krabice nevoni, ale tim jsem chtel jen rict, ze by to chtelo vycistit a opravit. Zadani kesky je opravdu pekne a originalni, jen ta krabice to bouzel nevydrzela. Jsem rozhodne pro zachovani a pokud ne v puvodni velikosti, tak alespon tam umistit mensi. PS: zkusit sehnat odnekud drevenou truhlu by bylo super

Ivet, taky mam jednu takovouhle velikou, takze vim, co to je se o ni starat a hlasuji take pro zachovani. Je to nadherna keska, jedna z NEJ u nas a bylo by skoda ji rusit nebo menit, z te soucasne podoby je citit autorsky zamer a moc se nam libila. Lucinka z ni ma krasny kvetinac v pokojicku a roste ji tam kytka, takze mila vzpominka kazdy den :slight_smile:

Jednoznačně zachovat, a to nejen proto, že se na ni teprve chystám :slight_smile: Myslím si že takové cache určitě mají své místo, jen to chování ostatních se ale horko těžko mění…

Taky hlasujeme pro zachovat. Je to jedna z nejlepších keší, které jsme zatím navštívili. V terénu uložení cílové keše se mnohem lépe hledá takhle veliká schránka, než když je někdo schopen tam dát small nebo i micro. U cílové keše bychom volili variantu zkusit ji opravit podle nového nápadu, v případě, že by se to opět neosvědčilo, tak bychom se přiklonili k názoru Šamana uložit tam regular.

Ja jsem take pro zachovani. Moc se mi libila jak pointou, tak i mistem. Je to jedna z mych oblibenych.

Vsechny potize (vlhkost, zapach, praskle viko) budou zpusobeny proste jen velikosti cache a jejiho vika. Lidi svadi zakryvat velke viko velkymi predmety. Mozna by jen stacilo nejak sikovne kolem poskladat kameny a pres cache na kameny dat jeste nejakou desku aby ona nesla tihu tech kamenu a parezu. Kdyz budes vedet rozmer vika, tak bych nejakou vodozdornou drevotrisku mohl sehnat, natrit na hnedo a poskytnout k pouziti.

Primlouvam se za zachovani, postup hledani je moc pekny, zabavny, clovek se pohybuje v krasnem prostredi, a zaver s velikym pokladem k tomu sedi. Taky proto jsme to s adp. trochu uklidili, ze se nam to libilo . Neni potreba zadne velke dekovani, spis vam, ze jste to vymysleli. Veci vevnitr nebyly az na par malickosti znicene, ani plesnive, drobnosti jsme dali do sroubovaci sklenice, ktera tam byla, knihy jsou v igelitce, zapach delalo to napadane tlejici listi. Bohuzel nevim, jak zabranit, aby tam znovu pri otevreni napadalo. A samozrejme to chce ohleduplnejsi zachazeni. Mozna by sel vytvorit ukryt, ktery by tu schranku lepe ochranil pred rozbitim. Jsem ochotna pri renovaci pomoc, mne se tam mooc libilo, byl to bezva napad a bylo by fajn, aby si hledani mohli vychutnat jeste dalsi. Asteris

PS: ted me nacla asterix. Uz jsem tu jednou podobnou ideu mel. Udelat malickej event, dat dohromady kesku, opect burta…

Díky výhradně pozitivním reakcím celou krabici na cache vyměníme, ale až po zimě. Rádi využijeme nabídky kvalitní dřevotřísky(díky). Box bude opět z plastu (ale pokud někdo daruje za odvoz dřevěnou truhlu, tak to bude dřevo :-))), tentokráte s rovným víkem (trochu jiná, o něco větší krabice). Původní plán byl zakrýt víko nějakým “drátěným programem”, ale ta vodotěsná dřevotříska bude asi lepší (sem netušila, že něco takového existuje). Myslím, že by se na tu desku ze spodní strany dal napsat nějakýma akrylovkama i návod na zpětné zakrytí :-).

Jinak bedny byla vždy po naší kontrole zakrytá několika klacky, takže kamení a ostatní neleželo přímo na víku,… ovšem při naší další návštěvě už to tak nebylo… takže taková popsaná dřevotříska jako součást cache bude mít snad lepší šanci na uplatnění. Uvidíme.

Pokud si na cache nebyl, asi by byla škoda tam jít v rámci nějakého eventu. Doporučuju si jí opravdu najít. Groula se jednou účastnil hledání části teamu CerroTorre a Marťa z toho byla nadšená jak malá :slight_smile:

Az prijde cas, tak se ozvi.

OSB pro venkovni pouziti. Je to takova ta co z ni v OBI maji vsechny regaly. Venku bez problemu, uz z ni mam treti rok krmitko :slight_smile:

to ivet: Nn, odlovelo uz mam, jen jsem chtel nabidnout pomoc. Mam to z prace kousek (horovice)