Nejprve začnu s tím, že poděkuji adp. a Asteris za velký úklid naší cache. Musím říct, že po některých předchozích “NevímJakSeSkloňujeLog” to pro nás bylo příjemné překvapení, i když to úplně překvapení nebylo. Co se týká celého Fabiánova pokladu s Groulou řešíme Hameltovské dilema “být či nebýt” a protože se nejsme schopni domluvit, napadlo mě se zeptat těch co tam byli, zda cache zachovat, či nikoliv.
V čem je problém: Když jsme zakládali cache, plánovali jsme největší cache v ČR (což asi stále ještě je). Chtěli jsme, aby to nebylo zadarmo (proto to putování po dalších místech), ale na druhou stranu, aby byla cache dostupná i dětem (myslím, že mimo jednoho místa jsou ukryty bezpečné i pro děti), aby byla na zajímavém místě a aby měla příběh. Myslím, že se nám to docela povedlo, ale… Během života této cache se stalo pár věcí, které hlavně mě docela odrazilo a snažím se Groulu přesvědčit o jejím zrušení. Začalo to tím, že se v cache objevila šlupka od banánu a choroš. Po nějaké době, pravděpodobně díky razantnímu ukrývání některých hledačů prasklo víko, které jsme provizorně opravili a sháněli novou krabici(resp. víko), ovšem vždy, když jsme z plastové prasklé krabice odstranili ty nejtěžší předměty ( třeba pařez o průměru 40 cm), a požádali další návštěvníky o pužívání rozumu při ukrývání, při další návštěvě to bylo totéž s tím, že bylo víko ještě víc zničené (opravdu i po jedné návštěvě, po týdnu). Několikrát jsme se víko pokusili opravit, několikrát byl vnitřek vyčišťen a obsah byl uložen v igelitovém pytli (hlavně z toho důvodu, že cache něměla těsnící víko). Při všech našich návštěvách byla sice krabice v hrozném stavu, ale v igelitu, krom zápachu “staré půdy”, byly věci v pořádku… pomalu jsme plánovali výměnu celé krabice (protože původní se nám nepodařilo sehnat), řešili jsme jak zabezpečit možné prolomení víka a podobně… Ale protože se neustále množili logy o tom, jak je cache nechutná, vzdali jsme to. Teda hlavně já. Groula by ji rád zachoval, ale mě to už pomalu přišlo zbytečné a uvažovala jsem o jejím zrušení. Podle mě to nemá moc velký smysl. Starat se o tak velkou cache je docala drahá záležitost, dá to spousty práce a měla jsem pocit, že to pro většinu hledačů nemá cenu, že za tím tu práci nevidí a na zapsání bodů je to “zbytečně nevkusný”. Ovšem po akci adp. a Asteris mám pocit, že by to možná stálo za to (ještě jednou díky)… Novou (trochu jinou, ale podobné velikosti) krabici mám doma, nápad na zabezpečení víka mám taky, jen to zrealizovat, jen mě stále trochu hlodá, jestli to má smysl?