FAQ - vše o oregonech hezky na jednom místě.

Chtěl bych udělat jen toto téma - udělat ho jako FAQ,pro ty co z touto navigací neumí a udělat to hezky přehledné,mohl by mi někdo říct,co tam třeba doplnit.Děkuji předem.Pokud mám toto udělat i pro ostatní oregony nebo to nemám dělat vůbec,tak mi napište sem.Ikdyž plánuju,že mi to admin - pepa z pocernic smaže…:slight_smile:

[color=red]OREGON 550[/color]

[color=blue]Podrobnosti o této navigaci - zde,pro ty,kteří chtějí vědět o hardwaru [/color]

Poznámky v 550ce - posunutý čas
[color=blue]
uložiště komentářů k nalezeným keším:[/color]

[color=blue]čeština do oregona 550ky[/color]

[color=blue]přepnutí na noční barvy[/color]

[color=blue]Dá se s ní natáčet video?[/color]

[color=blue]Jak se liší 550ka od 450ky[/color]

[color=blue]nejdou přes Mapsource stáhnout trasové body ( ne trasy ) z
GPS do PC.[/color]

[color=blue]rozdíly mezi 550,550 pro a 550t[/color]

[color=blue]Je možné přidat vlastní ikony k WP?[/color]

[color=blue]Nevíte někdo,kde se dají najít tapety do oregona?[/color]

[color=blue]co je to GPX ?[/color]

[color=blue]Mám nahraný jeden velký gpx soubor s hodně keškama. Da se nějak jednoduše zmazat pouze jedna keška?[/color]

[color=red]OREGON 300[/color]

[color=blue]Vlastni ikony k waypointum[/color]

[color=blue]Omezeni poctu Whereigo her[/color]

[color=blue]Je možné přidat vlastní ikony k WP?[/color]

[color=blue]Lze s Oregonem 300 zamerit azimut?[/color]

[color=blue]jaký je rozdíl mezi oregon 300 ,oregon 300pro a oregon 300t?[/color]

[color=blue]Nevíte někdo,kde se dají najít tapety do oregona?[/color]

[b]

[/b]
:):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):slight_smile:

Mně se to líbí. ještě se zeptám, jaká je ta čeština? Jak tam třeba jsou nazvaný hinty nebo cache. má to cenu opravovat tu, co je tam z obchodu?

To se kdyžtak zeptej autora,já se jen snažím dát všechny otázky a odpovědi dohromady

bubbu: to co je v zakladu je opravdu tragedie, rozhodne doporucuji nahradit!

Mě by zajímalo, jakej je rozdíl mezi jednotl. druhy 550 - krom té základní snad existuje ještě 550t a 550t PRO.

Sutech: uz to tu nekolikrat probehlo

O oregonech už toho bylo napsáno dost a dost a protože se 550 od starších modelů v ovládání určitě příliš neliší, zkus vyzobat důležité a zajímavé informace z původního vlákna:

http://www.geocaching.cz/forum/viewthread.php?forum_id=9&thread_id=8786&sort=&rowstart=0

• modely Oregonů se liší zejména specifikací (550 - foťák, trojosý kompas, možnost nahrát víc bodů .. tedy ne jenom jiná barva plastu :wink: )

pokud člověk hledá FAQ, nejspíš odpověď najde tady (a najde tam i verze firmwaru):

http://garminoregon.wikispaces.com/

co se týká grafického provedení, ty červené nadpisy se mi nečtou moc dobře a ty odpovědi by mohly být místo v "code" v "quote", odkazy navíc v "url"

… asi supluješ něco co už existuje jinde, ale proč by to tu v češtině nemohlo být … :wink:

Dneska už nic dělat nebudu,ale zítra se do toho vrhnu…děkuju za připomínky…

Otázka ještě, aby to zapadlo ve foru nebo bylo vystaveno na wiki … ?

refresh

ow-g: 550 ma navic i PROHLIZEC OBRAZKU, coz 450 diky absenci fotaku nema :wink:

díky,ihned to tam doplním…=D

prohlizec obrazku ma i 300, ktera je bez fotaku…opravdu to 450tka nema?

asi ne,nemohu posoudit,pokud ji někdo má,tak ať to napíše..

450tka samozřejmě prohlížeč fotografií má. Takže jediný podstatný rozdíl mezi 500 a 450 je foták. Barva je snad až marginální problém.
Jinak bych uvítal spíše nějaký tutorial pro ovládání Oregona z pohledu kačera, nejlépe na místní geowiki. Na zdejším foru se mě docela blbě hledají informace.

Ahojky
Prosím, ma nekdo zkusenost s cestinou, kterou napsal HuntBehind i do 450

Ahojky,
Prosím o radu. Nemohu nahrát do GPS zadné kesky ani PQ. Zkousel jsem originální PQ od GCcom nebo exportované z Geogetu, ale pokazde je to stejné. Vytvorený gpx nebo PQ se nahraju do slozky Gpx a po odpojení GPS od pocitace pristroj hlasi ze zádné kesky nejsou nahrane. Kdyz GPS znova připojím k PC PQ které jsem nahrál ve slozce Gpx není, něco jej smaže. Měl by nekdo napad jak z toho ven?
A druhý dotaz, lze zformátovat pamět oregonu, když mám originál složky zálohované_ Díky za pomoc.

Nevím, jestli by to mohlo být tím, ale pokud kopíruješ do GPS z Windows XP a po nakopírování pouze rovnou vytáhneš kabel, pak se může stát, že se kopírovaný soubor do přístroje vůbec nestihl nakopírovat. Potom to vypadá, jako by ho něco vymazalo, ale ve skutečnosti tam vůbec nebyl uložen.
Pokud kopíruješ soubory na přenosný disk (což GPS ve svém důsledku je), nikdy po dokončení kopírování hned neodpojuj kabel, ale nejprve proveď tzv. "bezpečné odebrání" zařízení - musíš klepnout na ikonku připojeného zařízení vpravo dole v liště levým tlačítkem a ze zobrazeného menu vybrat "Bezpečně odebrat zařízení". Teprve, až se ti objeví hlášení "Zařízení lze bezpečně odebrat", tak můžeš bez obav kabel odpojit. Pak by měly nahrané soubory v navigaci zůstat.

Zkus v Nastaveni vse vymazat a teprve potom tam nahravej ten GPX soubor.

Ahoj, předpokládám že 450 tka má také trojosý kompas a kapacitu uložených bodů 5 000, jako 550 ka. Je to tak? Co displeje v porovnání O300 / O450 ? Myslím tím čtení na slunci.

Zvažuju přejít z O300 na O450, právě kvůli kompasu a počtu keší v gpx. Je i jiný pokrok? Foťák v 550 tce už je zbytečně drahý luxus:-) Má někdo zkušenosti s oběma? Má to význam? Předem díky za názory.