férový log na virtuální keši?

Zajímalo by mě, jestli je v souladu s pravidly, zalogovat si nález na virtuální keši, když jsem ji navštívila asi o rok dříve než jsem začala s geocachingem. Mám fotku přesně z toho místa (oni se tam totiž vyfotí všichni turisti :slight_smile: ), vím i všechny požadované odpovědi na otázky, včetně té co se dá zjistit jenom na místě. Je to v zahraničí, ale protože jsem tam byla skoro půl roku, tak si údaje pamatuju.
Dopředu upozorňuju, že jsem si nález nezalogovala, ale když jsem teď náhodou na listing narazila, tak mě to napadlo.

Já myslím že to v souladu je.

Podle mého názoru fotku máš, odpovědi taky znáš, tak proč ne?
A čirou náhodou jsi moji maličkost v baťůžku neměla? :D:D:D

Si myslim, že je to OK. Všechny požadavky na regulérní odlov to splňuje.

Zdar, přiznám se, že sám mám pár logů na Virtuálních a Earthcachích, které jsem opravdu navštívil ještě před poznámím této hry (log jsem provedl po svolení vlastníka).
Ale jednou mne nějaký dobrák naprášil a toto mi přišlo ze samotného ředitelství od nejvyšších soudruhů z USA:

Ale takový log mi příjde férovější, než si logovat virtuální keše, které člověk nikdy nenavštívil, jen na webu nebo jinak zjistil odpovědi na otázky.

Můj názor:

Podle mne je to stejný problém jako se tady na fóru často řeší. Logování na těžkých keších v zastoupení, logování na mysterkách co dotyčný nevyluštil, "proudové" logování na trailech apod. Všude je člověk zapsán v logbooku, případně zná odpovědi na otázky a má fotky.

Je to ale vždy jen o tvých vlastních pravidlech, co je pro tebe ještě přijatelné a co už by tě netěšilo a neměla by jsi z toho bodu žádnou radost. Myslím si, že je to nepřenosné, každý vidí obdobnou situaci jinak a dokonce může člověk obdobnou věc posuzovat jednou tak a podruhé jinak.

Je to jenom na tobě.

Ja v tom zadny problem nevidim. Jelikoz jsi na tom miste opravdu byla, i kdyz uz pred rokem. Porad lepsi, nez kdyz si lidi logujou virtualky aniz by v tom miste/meste kdy byli.
Takhle jsem uvazovala o zalogovani Czech my cache, protoze mam z mostu fotek nekolik, ale vsechno starsi. Ale nakonec, ze je to tady u nas a neni problem tam zajit se vyfotit znova, tak jsem to odlozila a nakonec se tam zasla vyfotit cerstve ted v obdobi kdy uz kesuju. Kdyby to bylo ale v zahranici, tak bych nevahala a zalogovala se tam;)

Kdyz si tam nastavis datum, kdys tam opravdu byla, tak v tom vubec nevidim problem.

[quote]
RadousCZ napsal/a:
Zdar, přiznám se, že sám mám pár logů na Virtuálních a Earthcachích, které jsem opravdu navštívil ještě před poznámím této hry (log jsem provedl po svolení vlastníka).
Ale jednou mne nějaký dobrák naprášil a toto mi přišlo ze samotného ředitelství od nejvyšších soudruhů z USA:

Tak třeba tahle keš má přes 9000 nálezů a přesto tam sotva někdy někdo mohl být… Pravidla se mění :slight_smile:

Taky jsem při treku po Jižní Americe byl na spoustě míst kde jsou dnes virtuálky, či ertky, tehdy tam však ještě některé nebyly, kačer jsem taky nebyl, a mrzí mě to Brazílie, Uruguay, Paraguy, Argentina, Chile jsou místa kam už se asi jen tak nedostanu.

Dík za názory, asi ji zatím logovat nebudu, alespoň bude o důvod víc se na místo někdy vrátit. Je to v Řecku, čili co by kamenem dohodil :slight_smile:

Ahoj, protoze se jedna o tuto problematiku, napisu svuj dotaz sem. Dokud se jednalo o jednotky, rikal jsem si nebudu se tim nejak vzrusovat… Ale i po upozorneni daneho kacera, ze to asi uplne nedela dobre jmeno ceskym kacerum, se nic nemeni… jde o to, ze urcity kacer v mem okoli loguje po desitkach virtualni kese, coz je jeho vec, ale k logum krade i fotky ostatnich logujicich, a to u je podle mne moc… Co s tim ? Nechci se dockat situace, kdy ceskej kacer bude v ocich jinych za …

Ahoj.
A co napsat tomu dotyčnému?

uz se nekolikrat stalo…

a co nám sdělit, kdo to je? Možná by to přestal ignorovat, kdyby mu napsalo pár desítek kačerů, nebo i některý reviewer

doktor ma pravdu, hod ho sem :stuck_out_tongue:
a nebo jestli je narcis, tak mu to podej tak, ze se tady muze pochlubit, ze ma nejvice virtualnich cachi mezi CZ kacery (a kachnama :slight_smile: ) :smiley:

není to teda vůbec žádný začátečník, co by to udělal omylem z neznalosti, jako se to některým stalo…tenhle sekáč jede ve velkém. Bohužel právě kvůli takovým kombajnérům je potom řada virtuálek nevratně archivována reviewery :frowning:
[cache]GC4CE1[/cache]

No argumentace pomoci 4 oken mi neprijde moc dobra. Sam vis, ze to byla vyjimka mezi virtualkama. Bylo jich nekolik a myslim, ze vetsina uz je mimo provoz.

Jinak logovat zpetne navstevy by se nemelo (viz i vyjadreni GS vyse) a vetsina kaceru to respektuje. Na druhou stranu, vzhledem k tomu, jak je u nas popularni logovat i virtualky, kde dotycny nikdy nebyl, tak logovani drivejsich navstev mi prijde jeste ok.

Oznam ho GS, jeho ucet bude pro porusovani pravidel zablokovan. Normalne se to dela a takovych zablokovanych uctu neni malo. Uz jsem videl zablokovane ucty nekolika kaceru, kteri po zalozeni uctu logovali naprosto vse bez navstevy, vcetne fyzickych kesek. Za prvni den aktivity meli treba 700 nalezu. Slusne na novacka. :D:D

myslím, že by mohlo stačit, aby mu domluvil náš reviewer - třeba si dá říct a ty logy sám smaže
P.S. nebo je fakt takovej machr, co obletí svět za den a loguje Bahamy, Malajsii a Německo za 24h…