FieldNotes import

Zdravím,
vím, že se k tomu HaLuMa chystá (;)) ale nemá to někdo rozepsáno jako Plugin? A pokud ne - mám to napsat?

K čemu je dobrý FieldNotes import do GG?

Mě by se líbilo nějaký makro který, by dokázalo do GG naimportovat z Oregona informace ze souboru geocache_visit.txt a upravit časy nálezů.
Já makra nezvládám, takže musím jen čekat, jestli se najde někdo šikovnější.
Jestli máš na mysli tohle nebo něco podobnýho tak super.

sobikovi: Nastaví to datum a čas nálezu v GeoGetu podle záznamu v GPS (např. v Oregonu, Coloradu…)
bossno: ano, to je ono …

Já to dělám tak že si přimo v navigaci napíšu do fieldnotes čas nálezu. Po nahrání na gc.com pak za ten čas dopíšu vlastní text logu a o správné přenesení do geogetu se postará autostats. Připadá mi to jako nejsnadnější řešení.
Ani to vlastní psaní času není asi nutné, on ten čas tam uložený je, jen v jiné části, kterou gc.com ignoruje. Staší tedy jednoduchý script který ten texťák před nahráním předžvýká a přepíše čas do textu logu.

Nastavení data a času dělám rovnou z gc.com. Čas napíšu do logu a pak si stáhnu gpx keše nebo myfinds a naimportuju do GG. Čas přímo na gc.com má výhodu v tom, že když padne GG nebo se něco stane, tak to naimportuji znovu na jedno kliknutí…

Jo takhle se to dělá!
To jsem já trubka netušil, že čas na začátku logu se dá dostat do GG.
Ale stejně přesnej čas nálezu mám v Oregonu, protože hned jak jsem u keše, tak si do něj napíšu nález a případně další poznámky jako trade a kod z TB.
Tak proč to pak páčit z GC.com když při dalším nahrávání keší do navigace můžu udělat aktualizaci nálezů přímo z navigace do GG. Stačil by přidat jeden krok do Combine.
Ale to bohužel zatím nejde. Ale hodilo by se to.
Tady
http://www.geocaching.cz/forum/viewthread.php?forum_id=20&thread_id=8430&sort=&rowstart=1660

sice HaLuMa psal že to má v plánu, ale má s udržováním GG dost starostí a pokud to nepotřebuje tak s tím nespěchá - já se nedivím.
Tak pokud má Osik chuť a hlavně to umí, tak super a předem díky.

Tak tedy verze 0.1
Dnešní lov byl úspěšně načten.
Dodatek: Ještě ne …

Aha.. ja se prave dokopal k zacleneni primo do Geogetu. V tuto chvili jde:

• import z fieldnotes (tedy zalozeni prazdneho zaznamu kese kdyz dosud neexistuje, oznaceni nalezi i s casem, pridan tagu ‘fieldnote’ s poznamkou, pokud neni prazdna.)

• nahrani podle Fieldnote (zobrazi ty kesky, ktere se ve fieldnote vyskytuji)

Umí to "dopočíst" na správnej čas nálezu?

Pokud byl nalez ucinen ve stejnem casovem pasmu jako je cas na tvem pocitaci, pak ano.

Na zjistovani skutecneho casoveho pasma z polohy kese a pro urcite datum, na to jsem se fakt vykaslal. B)

No možná to mám nějak blbě nastavený v GPS, ale čas mi to tam ukládá v GMT… o to mi šlo…

Vsak ja vim. jenze v Geogetu se cas v UTC/GMT neuklada, proto se provede prepocet podle pasma, v jakem sedi pocitac.

To bych rekl, ze je jedna z nejhorsich moznosti. Alespon podle poledniku by se dalo hodne priblizit ke "skutecnemu" casu. To bude sedet u drtive vetsiny kesi.

To je pravda… sice to nebude místní čas, ale většinu časovách pásem to poladí :wink: Těch "vykousnutých" míst tolik není

to nesouhlasim. Zvlaste tady v Evrope, coz nas zajima nejvice, by to kecalo nejvice.

Moje reseni sedi, pokud logujes u pocitace ve stejnem pasmu, v jakem jsi lovil. To pokryva drtivou vetsinu potreb.

Tak mne napada, GPSka si sama meni casova pasma, nebo jede v tom, co mu clovek nastavil?

Musíš ručně a i akdyž mám zatrženo možnost letního času a pásmo střední Evropa, tak to zapisuje dle GMT…

Smakote, v tom preci problem neni a ptam se na neco jineho. :wink:

Pásma si musíš ručně, je to v tom mém textu obsaženo…

Ja preci vim, ze se to uklada v GMT/UTC. Jenze cas nalezu v GG se uklada v lokalnim case.

Takze delam prepocet z GMT na lokalni cas.

Takze dochazi ke konverzim: lokani cas v GPS -> GMT -> lokalni cas v pocitaci

Pokud je casove pasmo GPS i pocitace stejne, dostanes spravny vysledek. Spatny vysledek dostanes tehdy, kdyz ta casova pasma stejna nebudou.

Proto se ptam, jak u tech GPSek (nemaje novy stroj, co by field notes podporoval…) dojde ta GPSka ke vztahu lokalni cas/GMT? Pevna konfigurace, nebo si to kouzli nejak sama?

A jaka je rpaxe cestovatelu? Prenastavuji si casove pasmo v GPSce?