Ahoj mám takovej drobnej problém - v nastavení filtru na kartě Atributy, ráměček Schránka mám kromě běžných typů krabiček stovky až tisíce nesmyslů, jako je počet nálezů, nějaké fragmenty z listingu nebo názvu…
Odkud se bere náplň tohoto seznamu? Lze to někde v nastavení vyčistit?
Tak jsem se v tom ještě trochu rejpal a zjistil jsem, že v mé databázi opravdu některé keše mají uvedeny tyto nesmyslné názvy schránek - patrně nějaká chyba při importu (třeba někdy v minulosti GC změnil stránky a parser to nějak nezvládl).
Ale co s tím lze udělat? Stačilo by tyto věci umět vyfiltrovat a pak je jen zaktualizovat. Ale i když to ve filtru zatrhnu, tak se tyhle mrchy nezobrazí. Jenom když je nechám po vyfiltrování 2x po sobě vyhledat podle GC nebo názvu, ale tyhle informace zase neznám. Možná nějaký editor databáze a tam to ručně najít a dočasně nahradit něčím normálnějším a pak zaktualizovat…
To je právě zajímavý že i když vyberu tyhle nesmyslný typy krabiček, tak se nezobrazej, přestože tm v databázi jsou. Navíc je děsně úmorný ten stráááášně dlouhej seznam naklikávat. Tohle jsem samozřejmě zkoušel jako první, ale tudy cesta nevede.
Zatím jsem udělal pokus ten, že jsem jeden ten nesmyslnej řetězec zkusil najít fultextově v databázovým souboru, zjistil jméno keše, pak jsem si keš nechal podle názvu vyhledat, napodruhý se mi objevila, tu jsem si aktualizoval a od té doby je v pořádku. Ale potřeboval bych to udělat nějak systémovějc.
Oprava databáze na to nemá vliv, protože databáze je vlastně vpořádku, jen některá polemají blbý obsah. Zkusím vypátrat nějaký nástroj, jak do té databáze sáhnout přímo. Acces to samozřejmě neumí a na stránkách SQLlite jsem nějak nenašel, zda je tam nějaký GUI nástroj pro úpravu záznamů. večer zkusím zagůůglit.
skoro bych to videl na nejakej SQL dotaz..
neco ajko
SELECT id
FROM geocache
WHERE cachetype NOT IN ('Cache In Trash Out Event','Earthcache','Event Cache','Letterbox Hybrid','Lost and Found Event Cache','Mega-Event Cache','Multi-cache','Traditional Cache','Unknown Cache','Virtual Cache','Webcam Cache','Wherigo Cache');
Ja se kdyztak nabizim s pomoci, urcite to nejak dame dohromady. Dneska vecer ale nebudu online. Jestli mas zajem, ozvi se na ICQ/Jabber/Mail a nejak to poresime.
Sláva, už je to vyřešené. Použil jsem upravený SQL dotaz tak, aby řešil ten můj problém a vyselektovaný seznam jsem aktualizoval a tím se ty zmršený pole natáhly správně.
SELECT id
FROM geocache
WHERE cachesize NOT IN ('Not chosen','Micro','Small','Regular','Large','Virtual','Other' );
Akorát jsem nevěděl název pole velikosti keše, tak jsem si to typnul a napoprvé to vyšlo. Budu se muset asi trochu juknout pod kapotu geogetu, protože jak vidno, je to opravdu mocný nástroj a dosud jsem jej používal jen uživatelsky (ale k plné spokojenosti).