Final waypoint k Traditional cache NEPATŘÍ - VÝZVA k nápravě

V listopadu 2011 jich bylo v ČR přes 90, po dvou kolech NM logů se mi podařilo snížit na dnešních 23 tradičních keší s Final waypointem (některé jich měly dokonce víc, dva nebo tři).

Proč je přidávání Final-wp k tradičkám nesprávné?

1. jeden další zbytečný waypoint zabírá místo v paměti GPS, kam by se místo něj mohl vejít jiný užitečný a spotřebovává zbytečně výkon při zobrazování
  2. vyvolává zmatek u lovce v terénu
  3. dává špatný příklad pro nové ownery, kteří by si z toho mohli nesprávný vzor pro svoje první zakládané keše (jak se už mnohokrát stalo)

Kdyby k tradičce přidal final wp každý, tak jen v ČR by přibylo skoro 16000 bodů v databázi a na mapě…

Citace z pravidel:
http://support.groundspeak.com/index.php?pg=kb.page&id=72

Nic o tom, že se má nebo může k tradičkám přidávat typ wp Final.

Komu nestačí pravidla a další argumenty, může si přečíst vyjádření v reviewer note:
http://www.geocaching.com/seek/log.aspx?LUID=8fe76ef9-9e2e-4bcb-a981-d77f42bc88fb

Takže prosím znovu, již potřetí, ownery dotčených keší o nápravu stavu (smazání FWP, nebo změnu typu waypointu, nebo změnu typu keše).

Seznam tradiček s Final wp (k 6.1.2012):
[cache]GCVT9P[/cache]: Swim cache
[cache]GCW7A5[/cache]: Poklad Sv. Vojtecha / St.Adalbert Treasure
[cache]GC13C9M[/cache]: Ztracená skála
[cache]GC14JMR[/cache]: Hurka (Klatovy)
[cache]GC19667[/cache]: Strom zamilovanych
[cache]GC19CDX[/cache]: Sedivinsky kostel
[cache]GC19JGE[/cache]: ROPiky useku E-22 Stribro
[cache]GC1C42G[/cache]: Borovinka
[cache]GC1ED8Q[/cache]: lom Hromada
[cache]GC1M1P7[/cache]: Gorolski kacor 2008
[cache]GC1N1Y2[/cache]: My jsme sbor…
[cache]GC1NNVR[/cache]: nanomania 3 - Prehradni hraz
[cache]GC214A4[/cache]: U Kyzu (Nový Kyz)
[cache]GC27QQX[/cache]: Ptaci #1 - CAP BILY
[cache]GC28YMZ[/cache]: Ptaci #2 - Rejsicky rybnik
[cache]GC28BXW[/cache]: Schody do nebe
[cache]GC2CKCM[/cache]: Bozi muka - Jabkenice
[cache]GC2FFQM[/cache]: Partyzanska Moravka - usedlost Kolonicnych
[cache]GC2N2XJ[/cache]: Bouda Viktorka - Böhnischovy Boudy
[cache]GC2PF5G[/cache]: Oherske strane HK#1
[cache]GC32J2D[/cache]: Prvni koutecka kes
[cache]GC343ZJ[/cache]: Kriz u Chyse
[cache]GC36664[/cache]: ZELENE MORE / GREEN SEA

Děkuji všem ownerům za opravu.

Takže zakázané to není, že ?

tak jinak - k cemu to je, u tradicnicni kese, uzitecne?

tak.. a co neni zakazane, to je mozne. ale nic nemeni na veci ze s dr.votou souhlasim.

Ty teda naděláš :slight_smile:
Užitečné to není, je to na obtíž, ale zakázané?
Asi FWP přidám k mým tradičkám :smiley:

co je na tomhle pořád nejasného?¨

http://www.geocaching.com/about/cache_types.aspx

Poslední slovo má u nás stejně reviewer, a když prohlásil, že se má smazat, tak tam prostě nemá co dělat.

To jen tady se najde vždycky nějaký bezohledný blb, který si to tam přidá zrovna natruc, že :smiley:
P.S. …a tomu (těm) bych chtěl oznámit, že taky není v pravidlech výslovně zakázáno třeba šťourat se vidlemi v oku…například

dr.vota> na zaklade vlastni zkusenosti se zakladatelem pochybuji ze se u GC214A4: U Kyzu (Nový Kyz) dockas napravy. Owneri jsou nekomunikativni patricka pubertalnich vejlupku a vzhledem k tomu prihlaseni na ucet je naposledy v lete lonskeho roku…

Ať hledám, jak hledám, tak u: GCVT9P: Swim cache žádný final wpt. nevidím. To samé u: GC343ZJ. U obou nebyli owneři přihlášení už od konce minulého roku (Yeleni od 2.září 2011 a kecr od 24.12.2011). Na víc jsem jich nekoukal. Možná to smazal rewiever. Takže to je asi mnoho povyku pro nic a píšeš zbytečné NM.

Tam taky žádný final waypoint není :wink:

Všechny jsem kontroloval před druhým NM a to ručně v listingu.
Všechny ze seznamu jsem aktualizoval dnes kolem osmé, předtím jsem smazal final waypointy a znovu importoval do GG pře GClive.
Takže předpokládám celkem s vysokou mírou pravděpodobnosti, že tam skutečně předtím byly.

No je mi to srdečně buřt, ale juknul jsem ze zvědavosti na 2 keše co jsou u mých HC a znám ownery a ani já jsem žádné FW u keše GC343ZJ: Kriz u Chyse
a
GC2PF5G: Oherske strane HK#1
nenašel

nebude chyba na straně přijímače ???

Ať se dívám, jak se dívám, tak FINAL wpt vidím u jedinéí keše a to u [cache]GC14JMR[/cache]: Hurka (Klatovy)

Takže nezbývá než poděkovat neznámému reviewerovi, který se před chvílí pustil do čištění databáze podle mého seznamu :slight_smile:
Takže už tady asi nemáme žádnou tradičku s final wp.
P.S. kromě [cache]GC14JMR[/cache]: Hurka (Klatovy), která má s výchozími souřadnicemi ty "finály" celkem 3

A nebude to třeba chybou u GS? Já už nevím, kde jsem to četl, ale celkem nedávno jsem u jedné mysterky narazil na nějaký takovýto log:
"Jedeme takhle kolem, a najednou koukám, že tady v GPSce mám finálku nějaké mysterky. Našli jsme a odlovili, ale jak se tak koukám na listing, nechápu, jak se to tam dostalo. Tuhle mysterku rozhodně nikdo z nás neluštil a ani by na to neměl. Že by to při stahování kešek za nás rovnou i luštilo?"

ne, to jen občas některý owner vypustí mysterku i s finálkou, než ho na to někdo upozorní

ale byl..

Tak to vypadá, že final WP na tradičních keší jsou vyřešeny zásahem Deus ex machina.
Tak teď bychom mohli jít po tradičkách se Stages of a Multicache. Takže třeba tahle [cache]GC2RJW2[/cache]. Do NM logu jsem mu to psal už před půl rokem, nic. Se divím, že Praze, kde mají málo místa na keše, mu to tak dlouho od místních prochází.

Zrovna u té [cache]GC214A4[/cache] mi ale druhý waypoint nepřijde od věci - když owner naprůměruje dvoje souřadnice, může druhý bod pomoci. Už se mi párkrát stalo, že jsem keš našel až díky souřadnicím, které do logu napsal jiný lovec. Ale pročítat logy nejde vždycky…

Už mi to přijde jako doma, řešíte kraviny. Není možné to tady zamknout, než se to zase rozroste v nějaký flame ?