Je to angličan ? Ten musí být zvyklý na některá písmena z okolních států a na libru, která není v základním kodu.
Je to francouz ? Sáhněte mu na akcenty ! Mají jich skoro stejné množství jako my a jsou na to patřičně hrdí.
Je to němec ? Jejich umlauty nahrazované spřežkama - to je lahůdka. Nemluvě o ostrém "S".
Je to ital ? Mají tam čárky normální a obrácené.
Je to španěl či portugalec ? Hezká řádka podivných písmenek, obrácené otazníky a vykřičníky.
Je to seveřan? Jejich namátkou a s kroužkem nebo přeškrtnuté O také není nic moc, nemluvě o některých podivných znacích v islandštině.
O polácích a maďarech se ani nemá ceny bavit, ti jsou na tom stejně jako my (něco stejné jako jinde a něco odlišné).
A cizinci ze zemí kde je nějaká varianta "rozsypaného čaje". tak pro ty je většinou všechno exotické až moc.
dal bych odkaz na stránku, terá tohle krásně rozebírala a ukazovala, jenže jak šel čas tak postupem let zmizela a její novou verzi jsem nehledal.
Základní problém totiž je v tom, že hodně programátorů na Západě respektuje pouze ISO-8852-1/Windows-1252. Znaky které v této kodové stránce jsou, tak umějí zpracovat. Znaky které v ní nejsou, tak jim dělají problémy - buď je úplně ignorují, nebo je propustí jak jsou, nebo je konvertují na nějaký paskřivec, záleží na tom jak je program udělaný. Opravdu existuje jenom jediná cesta, která je spravedlivá pro všechny a nejen pro několik vyvolených národů "Západní Evropy" - striktní použití Unicode.
Parkis: Když zadáš na gc.com verzi bez diakritiky a ona tam nějaká je, nenajdeš nic. No a především mi to dělá problémy v terénu při vyhledávání přes mobil.
To bych řekl že je spíše problém neschopnosti programátorů zeměmluvu. kteří vůbec nevědé o co jde. Správně by měli mít implementováno nějaké odstraňování diakritiky pro vyhledávání.
A jak jsem psal, není to jen náš problém, ve všech okolních státech to musejí řešit také.
ps: francouzské akcenty mne jako cizince docela děsí, protože nevím jak je číst.
Waypointy: každý "zbytečný" waypoint má svůj smysl-parkovišťě,něco co se týka temamatu keše a stoji to za to vidět,něco co se netýká keše a stojí za to vidět,bod prístupové cesty,jinak to udělat nejde a pod.
tím se vysvětluje i ten waipoint u te hradní keše kterou zminuješ. kdo chce jde se podivat,kdo chce jen bod dá navigovat na wpt.
dřív byli rewievři tolerantnější a nikomu takovéhle "vychytávky" nevadili. ted’ každý nadává když je něco jinak a on nemůže na keš dosáhnout z okénka svého geomudlovozu.
btw.třetina ownerů jejichž keše naprosto zbytečně vláčíš po forů by tě mohla učit co je to geocaching a polovině z té třetiny by si se měl klanět! namátkou vyberu nick MilanVlc
Pro vsechny - ano, nektera data mohou byt starsi, prave z duvodu toho, ze jednou importovany bod uz v Geogetu zustava "naporad" i presto, ze to vlastnik odmaze.
Takze aktualne planuji naprosto odmazat veskere Final WPT od tradicek (musim to nejprve v klidu promyslet, protoze se JOINuji dve tabulky) a pote provedu import kompletni CR a nasledne udelam cerstvy export
Jak zde nekdo psal, zkusim tam pridat i ownera, aby to bylo jednoznacne.
Takze aktualizovani seznam k dnesnimu dni. Vymazal jsem komplet vsechny tyto WPT z me databaze, nasledne importoval celou CR a provedl znova vypis. A udelal jsem to i s ownerama. Aktualne jich uz je "pouze" 67:
Nebylo by účelnější napsat přímo ownerům. Chápu že to dá víc práce, ale nevím, kolik z nich si to tu přečte. Navíc je to takové osobnější a víc to přinutí.
zir37: to by ucelnejsi urcite bylo. Na druhou stranu treba si to tady prectou revieweri a vyresi si to sami nejakym hromadnym skriptem. Ja to taky nevypisoval rucne, ale udelal jsem si dotaz a nasledne exportni makro. A ze bych oklikaval 67 owneru a obepisoval jo? Takovou seberealizaci rad prenecham jinym, ale muzes se toho klidne ujmout.
Tak tos ale udělal blbě, koloušku. Páč já sem si to tady přečet a Voršilu už opravil.
No a ptáci… tam je to "složitější" a budou se na zimu upravovat, tak to opravím pak.
Ale myslim si, že jakkoli je to praktické a odůvodnitelné, tak tu honíte vodu. Nikde není psáno, v návodu a pravidlech, že se u tradi wp final nepíše, naopak je tam psáno cosi ve smyslu "před publikací se ujistěte, že máte všechny WP a blabla…"
No a u multin, to už vůbec nemluvím - velmi často se přece kreje waypoint s úvodníma souřadnicema, a jak je bohužel zvykem, ve waypointu se schovávaj vzorečky… takže potřebuješ kliknout na OBOJÍ. Tam je to o dost horší… vůbec je lahoda v hustý lokalitě přemejšlet (v Oregonu), která vlaječka patří ke který keši.
Takže si tu honíte nějakou kosmetiku, ale budiž. Jedno už jsem upravil a druhé upravím jak to jen půjde (a keš se vrátí kam patří).
Asi necemu nerozumim, ale pokud tradicka nema na udanych souradnicich krabicku, tak jaksi z definice tradicky nemuze byt tradickou, ne? Takze k cemu by tam mela byt nejaka finlaka? :o
Pokud se podiváš na datum založení té cache, tak ty si možná eště ani neměl GPSku :D:D natož, aby systém GC.com uměl něco jako reference point. Samo dneska je to pitomost a díky za upozornění… každopádně to vysvětlení, na které tak nasraně reaguješ je přesně takové, proč např. zrovna tahle cache tento typ wpt měla. Tzn. upozornění na místo zájmu Dříve tak nějak šlo víc o to místo… dneska jde o ty body ;).
Citecka: vsak to je jenom dobre, ze sis to opravil. Jestli zijes v tom, ze kazdou vterinu refreshuju celou CR, tak te opravdu zklamu, navic se ZemeMluvem opravdu dohodu o spravu databaze nemam.
HaLuMa: to nejsi jediny, kdo to nepobira.
V kazdem pripade uz se nektere body meni a to je dobre!
Oh, jak vtipne, ale pokud se chces pretahovat o tom, "kdo ho ma delsiho", tak ok. Pokud se ty podivas na muj profil, tak zjistis, ze lovim od roku 2005 a prvni zalozenou jsem mel taktez roku 2005. Takze to zas tak horky nebude
Pokud to ma byt RP, at je to RP. Na nic "nasrane" nereaguji, pouze jsem konstatoval fakta
Ty ho máš rozhodně nejdelšího stačí číst tvé příspěvky … v tom s tebou fakt nehodlám soutěžit… :D:D. Takže jak víš RP dříve nebylo… bylo to jinak, revs to neřešili (dnes už jo a schválením to tak neprojde) a u pár caches se na to zapomnělo… jejich ownery ukamenujte, poveste a bude klid …
ps. a Haggi už pár let rev. není, takže se se žádostmi o korekce obracej na
stávající revs… či lépe na ownery. Není důvod, proč by ti nevyhověli a wpt neodstranili či neupravili.