Finální souřadnice u mysterek a PQ

Po jedné aktualizaci koncem roku 2011 došlo na GC. com k možnosti v listingu doplnit finálních souřadnic u mysterek a multin. (Corrected Coordinates (hidden from others))
Pokud tyto souřadnice změním a uložím stáhnou se mi v PQ už souřadnice finálky, což je sice výborné, ale nikde jsem si nevšimla rozdílu mezi zobrazením původních a vypočtených souřadnic v GPS. V listingu je to na první pohled patrné (kurzíva a podtržítko). Ale v terénu s PQ v GPS marně přemýšlím jestli jsem si zrovna finálku u této mystery vypočetla a změnila. Možná jen někde nevidím, co bych vidět měla nebo je tato funkce nedotažená?

Tak já mám naprosto stejný problém. Používám aplikaci HandyGeocaching a když najdu např. nejbližší keše, tak nepoznám u mysterek, jestli jsou to souřadnice výchozí, nebo už změněné na finální. Zatím mi tedy nezbývá, než si to pamatovat (ale myslím, že u online aplikací by to šlo do nových verzí nějak přidat). Nevím, jak je to s PQ, to jsem ještě nezkoušel.

Ano, je to nedotazene.

V soucasnem PQ to nepoznas. Groundspeak pripravuje novy format PQ, kde bude, mimo jine, pridan priznak o tom, jestli se jedna o puvodni ci zmenene souradnice.

Jenze to je z blata do louze, protoze stare GPSky a programy tomu stejne nebudou rozumnet. Takze to ma smysl asi jen pro nove programy, ktere tomu porozumi, a umozni uzivateli takove kese vyexportovat jinak, aby se odlisily.

DanaOber: spravne je ta posledni veta - je to proste nedomyslene.

Potřebovalo by to doladit no. Odlišené ty souřadnice nijak nejsou jestli jsou změněné nebo původní. To mi ale až tak nevadí. Horší je, že když dám třeba v c:geu stáhnout nejbližší keše kolem mě, tak se taková změněná mystery stáhne se svýma původníma souřadnicema. Takže to třeba píše že je 300 m. daleko, přitom vypočtená finálka u které třeba stojím se zobrazí až po samotném rozkliknutí keše.

Ono to taky asi bude o tom, že kačeři v ČR jsou naprosto nejnáročnější na světě :smiley: Všem ostatním to totiž asi stačí takhle… :slight_smile: Já když už si vyluštím mysterku, tak jí jdu odlovit :smiley:

Holt, musis brat v uvahu, ze existuji lide, kteri vylusti vic, jak tri mysterky za rok. B)