FireEagle aneb jak můžete sledovat, kde právě lovíme

Možná to bude pro někoho trapárna, ale jen bych se rád podělil o zkušenost s možností online sledování na mapě, kde právě lovíme poklady.

Celé to vzniklo na základě vize toho, že kdokoli z kamarádů si bude moci na našich www stránkách zobrazit mapu, kde právě lovíme kešky. A kupodivu se záměr úspěšně zdařil a můžete tak svojí polohu sdílet i vy sami, pokud máte mobil a GPS.
Jak jsem postupoval:

1. zaregistrování se na www.fireeagle.com (FireEagle je služba, která uchovává Vaší poslední polohu a se kterou umí komunikovat různé aplikace - viz link Application Gallery na fireeagle.com)
  2. stáhnutí Fire Eagle Mobile updater for J2ME z výše zmíněných stránek a jeho instalace do Nokia n73
  3. zaregistrování se na www.ipoki.com (Ipoki je služba, která čerpá údaje o poloze z Fire Eaglu a umí je zobrazit na interaktivní mapě, která je průběžně aktualizována)
  4. vytvoření php skriptu, který detekuje rozdíl mezi současným časem a časem posledního zápisu o mé poloze na FireEaglu. Pokud je rozdíl větší než zvolený čas, skript ukáže, že máme GPS vypnutou
    //////////////////////////////////////////////////////////////
    Skript je zde:
    <?php

error_reporting(E_ALL);
require_once dirname(FILE)."/../lib/fireeagle.php";

function main() {

// hardcode your keys here
$fe_key = ‘to_dostanete_od_FireEaglu’;
$fe_secret = ‘to_taky_dostanete_od_FireEaglu’;

$fe = new FireEagle($fe_key, $fe_secret, ‘pristupovy_login_dostanete_od_FE’, ‘pristupove_heslo_dostanete_od_FE’);

$loc = $fe->user(); // equivalent to $fe->call("user")
$mesto = $loc->user->best_guess->name; //pomocí API vytáhnu z Fire Eaglu místo, kde jsem naposled byl

$poslcas = $loc->user->best_guess->located_at; //pomocí API vytáhnu čas posledního update
$located_at = strtotime($poslcas); //čas převedu na počet sekund od 1.1.1900
$aktualnicasvTijuane = (Time()+32400); //aktuální čas na serveru fireeagle.com zjistuju z času našeho serveru plus 9 hodin
$rozdil = $aktualnicasvTijuane - $located_at; //rozdíl mezi akutálním časem a časem posledního zápisu polohy
if ($rozdil > 900)
echo "Momentálně nikde poklady nelovíme";
else echo "Právě lovíme poklady v okolí <a href=\"ipoki.html\">".htmlspecialchars(iconv("UTF-8","Windows-1250",$mesto))."</a>";

if (empty($loc->user->location_hierarchy)) {
?><p>Fire Eagle nezná toto místo</p><?php // ’
}

}
main ();
?>
//////////////////////////////////////////////////
Průběh je takový, že na mobilu spustíte FE Mobile updater, ten se spojí s GPS a v nastaveném intervalu (1 min, 5 min, 15 min nebo 60 min) automaticky!! odesílá údaje o aktuální poloze na Fire Eagle.com.
Pokud někdo vleze na naše stránky, spustí se skript (viz výše), který pomocí API nasosne z Fire Eaglu název místa a čas, kde jsme byli při posledním updatu polohy. Pokud je čas posledního update starší než 900 sekund oproti současnému času, stránka napíše, že nelovíme. V opačném případě ukáže informaci, že jsme tam a tam i s odkazem na mapu. Mapa je pouze zobrazením mapy z www.ipoki.com, která automaticky sosá polohu z Fire Eaglu.
Protože jsem na mobilu v FE Mobile Updateru nastavil upload polohy každou 1 minutu, na mapě se po každé minutě zcela automaticky pohne kytička znázornující, kde právě jsme. Upload polohy bere 2 kB, takže pro tarif Surf n Mail+ pohoda.

Výsledek si můžete prohlédnout na http://www.eMenthal.com
(musíte mít však štěstí, protože až tak často zase nelovíme :))

Pokud jste např na Facebooku, existuje řada aplikací, které umí polohu z Fire Eaglu dostat do Vašeho profilu na Facebooku, takže i kamarádi z Facebooku budou vědět, kde jste (např. ipoki pro facebook, či fingerprints gps history)

Pokud byste si to chtěli taky vyzkoušet a chtěli byste případně poradit, můžete mě kontaktovat přes náš profil na gc.com.
Nastavení všech služeb je však velice jednoduché, takže to zvládnete levou zadní :wink:

Lovu ZDAR!

Jiřik

Tak konkurence pro google latitude. Podle toho uz nemuzu rici v praci ze jedu na sluzebku a zatim nekde jinde po ceste lovit. Skoda, casy kdy nikdo nevedel kde jsem jsou nenavratne pryc

To je fakt dobry… Zvlast ted, ve snehu a mrazech. Muzes zustat doma u PC a dalkove navadet georobotka k cili. :D:D Kdyz se dyl nebude hybat, tak buď vypnul GPS, nebo nekde umrznul. :D:D:D

Pekne ale vyzera to pomerne komplikovane :slight_smile: Na iPhone pouzivam www.InstaMapper.com .

Tak jsem zkusil Google latitude protože FireEagle s mojí znalostí angličtiny jsem nedokázal uschopnit. Google latitude jsem však rozchodil bez problémů - chce si to ještě někdo zkusit nainstalovat a cvičně vzájemně vyzkoušet funkci "GdeSme"? Samozřejmně předpokládám, že se tady nerozvine diskuze o "ochraně soukromých dat". Zdůrazňuji - CVIČNĚ VYZKOUŠET, takže jenom ANO/NE, případně vzájemné si poskytnutí nezbytných kontaktních údajů.

Přemejšlej kačere. Co třeba na služebku poslat zaplý mobil předem kurýrem atd…

tenhle kačer děla každý rok výlet a taky posílá ušlou trasu a tak je vidět kde je a co odlovil

http://www.bobson.cz/stranky/onlinenew/

Latitude mame rozbehany a celkem uspesne to pouzivame ke zjistovani svoji vzajemny polohy. Fireeagle jsem nezkousel, prijde mi, ze jedine plus oproti Latitude je moznost nastavit si interval aktualizace polohy. U Latitude se to deje v zatim blize nezjistenych intervalech. Prijde mne, ze je velkou vyhodou i integrace do mobilnich google map.

Paw

Škoda, že to funguje jenom u mobilů, kde je GPS vestavěná :frowning:

v symbian aplikaci Nokia Sport tracker, lze take online sledovat pohyb, vyhodnocuje i jiné údaje z prošlé trasy.

Není nutná, latitude lokalizuje i podle buněk (vysílače/přijímače mobilních operátorů) byť s přesností cca 300 až mnoho metrů. Na vyzkoušení to stačí, a poluhu tam můžeš zadat ručně (poměrně přesně i do satelitní mapy)

Jojo, hezká aplikace, http://research.nokia.com/research/projects/SportsTracker/ to chodí moooc hezky. Ale zde je GPS (interní či externí) nutností. Ovšem tento SW nelze použít pro výše uvedenou možnost, jen můžeme na výletě (nebo později doma u PC) prohlédnout info (rychlost, vzdálenost, výsky…)

… najdu si nějakého aktivního lovce mysterek a budu sledovat kudy chodí. Místa kde se zastaví důkladně prohledám, jestli tam není náhodou ta finálka (proč bych to měl luštit já)! B)

Paw zapoměl podotknout že v Hradci to používá větší skupina těch aktivnějších kačerů a je sranda, když se všichni sejdeme v jedné hospodě. To pak přes ICQ chodí zprávy ať z tý hospody vypadnem, že jinému (ne)účastníku seskupujem všechny ikony trapně na jedno místo. Toto se pak může dít i na FTF ovšem to je ještě nevyzkoušeno, protože poslední FTF probíhalo jen ve 3 z toho 2 mají zatím javovskou verzi, která neaktualizuje polohu na web:-)

Fire Eagle má pro mě několik výhod:

1. ten FE Mobile updater je javovská aplikace, takže to běhá téměř na každém mobilu, jak s vestavěnou tak i bluetooth GPS

2. kamarádi nemusí mít účet u Googlu, aby mohli naší aktuální polohu vidět

3. nemusím dopředu nikoho autorizovat, prostě na libovolné www stránce zobrazím místo a mapu, kde se právě nacházím a uvidí jí každý, kdo patřičnou URL stránky zadá do svého prohlížeče

Latitude je tedy dost podobný, ale přesto má právě zmíněné vlastnosti, které jsou pro nás omezujícími.
A ten zmíněný Nokiácký soft, to je zcela uplně něco jiného, to se zobrazováním polohy na webu vůbec nesouvisí.

Předpokládám, ž e problém pak nastává, když nemám GPS v telefonu/BT modul … coz latitude resi pribliznou polohou podle GSM signalu..coz je zase plus pro mě. Dále nevím jestli je výhra to, že tě může sledovat v podstatě kdokoli.

Ať žije Velký Bratr!!!

Pomocí GSM je to good, ale ve městech. Mimo město už může bejt rozptyl hodně velkej. A sledovat mě může kdokoli, kdo zná URL. Nevidím v tom problém.

Ahoj lidi mám problém s Latude … Pomůže mě někdo ?

1. google účet jsem nastavil na angličtinu
  2. do blogu na blogger jsem si přidal odkaz (mám Current location unavailable)
  3. do mobilu jsem dal operu mini (starý prohlížeč neumožňoval SIGN IN na latitude stránce) - mobil mám Sony Ericsson P1i (Symbian 9.1)
  4. V mobilu : na stránce http://www.google.com/latitude/apps se přihlásím do účtu google a dám u Public location badge Enable a Save.

Co teď ? Na blogu slále "Unavailable" …
Když si pustím na mobilu Google mapy, tak tam žádnou volbu "Enable latitude" nemám (jak píšou tady - 1. Open Google Maps for mobile and sign into Latitude from the main menu. )

Takže teď už vůbec nevím co mám dělat … Díky za pomoc.

Hi, anybody can help me ? I want use my position in my blog on blogspot.com.

1. I have igoogle on my blog thats OK (but Current location unavailable)
  2. I must install opera mini 3x on my mobile (with old browser i cannot sign on web, and opera mini 4.x not running on my mobile)
  3. On mobile : i sign in on google latitude page, Public location badge i Enable and Saved

But now … on my blog still "Current location unavailable"

Where is problem - are support Latitude this phone ? (Symbian 9.1 UIQ 3.0) …

Very thanks for help …

???Když si pustím na mobilu Google mapy, tak tam žádnou volbu "Enable latitude" nemám???

Máš vůbec nainstalované NOVÉ Google mapy (v mobilu) tuto funkci podporující? Já mám nainstalovanou verzi 3.0.0.1 ze stránek http://mobile.google.com funguje bez závad. Zatím se mi ale nikdo neozval (viz můj příspěvek výše), abychim to vyzkoušeli!