Uvazuji o zaslani coinu z USA, ale zvazuji zda-li duverovat teto nepojistene postovni sluzbe, nebo zda-li zvolit nejakou drazsi pojistenou. Moc se mi nechce jit do te drazsi, protoze pak se cena coinu prakticky ztrojnasobi.
Zajima me ma-li nekdo nejakou praktickou zkusenost s touto sluzbou a jesli by ji doporucil nebo si radeji priplatil. Osobne mam nejvetsi obavy az o tu cast postovni sluzby realizovanou u nas. S nasimi postami mam ty nejhorsi zkusenosti.
Potesi me kazda Vase zkusenost nebo nazor. Diky
[color=blue]GC Shop ti ten coin nezajistí? Bych se divil, kdyby to nešlo…:o[/color]
Objednávali jsme coiny na thecachingplace.com. Došly asi za 10 dnů bez problémů. Poslány byly přes jejich poštovní systém, kde by se teoreticky mělo dát sledovat zásilku. Prakticky jsme už měli coiny doma a podle sledovacího čísla byly ještě pořád v Salt Lake City. Zkušenost tudíž dobrá, ani naše pošta to "nezvorala"
Já nakupuju v USA různé starožitnosti, mince a podobně. Věci do US$ 200 si nechávám posílat obyčejně, co nejlevněji. Ještě se mi nestalo, aby zásilka nedošla. Na obrázku je nejobvyklejší obal. (velikost A4+)
Když je to něco malinkého, posílají to i v normální bublinkové obálce pohlednicového formátu za cca US$ 3.
Aktualne ne, ptal jsem se. Casem ano. Pokud si dobre vzpominam, tak me takhle bez pojisteni vyjde levneji.
Jinak zatim diky za zkusenosti a tipy.
Kdyz jsem studoval ceny tak panuji dost vyrazne rozdily mezi Evropou a USA kdy to stoji tam v $ a tady v € temer to same vcetne postovneho jen ten kurz se podstatne lisi. Plati to jak pro GPS coz se resi v jinem vlakne, ale i pro coiny nebo treba pro fotaky u GPS a fotaku jsou dokonce casto $ ceny nizsi.