Fotky na GC.com

Přestože jakž takž angličtinu ovládám, z textu, který se zobrazuje při uploadu fotografií jsem zmaten:
[i]
Some tips

• If your original image is under 125k or 600 pixels wide, the largest image will not be resized.
  • It doesn’t do the best resizing job. Editing your own larger image is preferable.
  • Final images will always be converted to jpg.
    [/i]
    Zejména z prvního bodu. Buď je tam logická chyba, nebo tomu opravdu nerozumím. Může mi ho (ten první bod), prosím, někdo přeložit ?

Taky to nechápu a nějak to neřeším. Fotky posílám v rozlišení 800x533px :slight_smile:

Taky jsem na to koukal, divné. Teorie: na gc.com se obrázky objevují v různých velikostech, minimálně thumbnail a full size. Asi se nám snaží říct, že thumbnail je VŽDY resized a obrázky dostatečně malé nebudou resized při zobrazování full size, zatímco ty příliš velké budou.

Já jsem si to vyložil takto :
jestliže je vložené foto menší než 600 pxl šířky nebo menší než 125 kb, tak nebude změněno.
Takže když dávám foto třeba 800 pxl tak ho komprimuju pod 125 kb a zatím se mi zdá, že to takhle funguje.
Anglicky moc neumím, takže to je možná jinak…

Já jsem si poměrně jistej, že někteří uživatelé posílají i obrázky větší než 600 px a zároveň větší než 125 kB. Třeba poslední přispěvek a fotka u [cache]GCWBY2[/cache] Ale zatím se mi zdálo, že jde pouze (?) o PM. Jenže to nemám potvrzeno. Může mi nějaký PM potvrdit nebo vyvrátit, že mají právo nahrávat větší obrázky ? Díky.

Je to tak. Všechny obrázky ve velkém rozlišení zmenšují tak aby větší ze stran byla 600 bodů. Proto to raději dělám sám (mám na to skriptík). Má to dvě výhody, za prvé použiji převzorkování jaké chci já a kompresi jakou chci já a za druhé uploaduji menší množství dat, tedy podstatně kratší dobu.

Já nejsem PM a nahrávám občas větší obrázky.

Mylsím, že se mitah ptal spíš na zvláštní gramatiku věty:

"If your original image is under 125k or 600 pixels wide, the largest image will not be resized"

Jako by to ani nepsal rodilý mluvčí :p. Přiznám se, že jsem to kdysi v rychlosti přelétl zrakem, pochopil a dále nezkoumal. Při podrobnějším čtení, to fakt moc neštymuje.

Ať už je to s logickou stavbou té věty jak chce, tak mi někdo vysvětlete, že jdou nahrát obrázek i širší než 600 px a zároveň větší než 125 kB jako např. u posledního (v tento moment) logu u cache [cache]GCWBY2[/cache] Mně to vždycky (???) obrázek zmenší.

Právě že mě taky. A proto se ptám. Fotím dobře, fotím rád a nechci vás odbývat malýma a nekvalitníma fotkama :wink:
Nemůže to teda souviset s PM?

Zajímavé je, že u fotek na výšku to pokaždé vezme obrázky, které mají více než 180 kB a rozměry jsou v takovém případě prakticky neomezené.
U fotek na šířku si to občas zřejmě dělá, co chce - taky tomu jaksi nerozumím… možná bych porozuměl, kdybych se po tom pídil v podnapilém stavu.

the truth is out there :smiley:

Já zpravidla upravím největší rozměr na 1024px a velikost obrázku na cca 120kB a nahraju to tam. Většinou to vyjde.

Dela si to co chce, daval jsem tam i vetsi fotky i kdyz jse nebyl PM i ted. Snazim se jen drzet rozumne zobrazitelne velikosti i na monitorech s mensim rozlisenim a prijatelne velikosti na stazeni. :wink:

OK, díky za odpovědi, budu se snažit držet kolombo-kapitolova pravidla :wink: , rozměr cca 1024 a rozumna velikost do 120kB. Uvidím, jestli to bude procházet.