Ahoj, vzdy jsem si myslel, ze zverejneni fotky kese je jasny spoil. Kdyz vis, co mas hledat, je to polovicni prace. Sami mame i krasne trofejni kese, jejichz fotky nemuzeme zverejnit. Ted si ale casto vsimam, ze jsou fotky kese normalne v logu. Narazil jsem na kacera, ktery foti systematicky vsechny kese a vzdy zaloguje "aktualni foto kese". Jaky je na to mistni nazor? Mirek
Myslím, že pokud nejde právě o excelentně provedené či vychytané skrýše, které prostě musí zůstat utajeny, je to vcelku jedno. Pokud tedy ovšem nevyfotíme kešku v jejím umístění s jasně viditelným okolím i místem úkrytu. Pokud jen fotím prachobyčejnou klasickou krabku o pár metrů dále na lavičce, nevidím na tom nic špatného. Snad kromě toho kinderbordelu ![]()
Přesně tak.
Nefotil bych akorát krabičky, jejichž provedení je součástí překvapení… a pak ještě možná ammoboxy, aby si jich nevšiml nějaký sběratel. Samozřejmě by neměla být vidět skrýš.
Jinak si myslím, že je občasné focení krabiček fajn věc jak pro autora, tak pro nálezce. Už několikrát se mi fotka hodila například při hledání vhodné cache pro TB. Akorát to teda sám nijak zvlášť nepřeháním, protože nechci mít galerii plnou plastového bordelu.![]()
Taky na tom nevidím nic špatného. Každý i bez fotky si umí představit jak asi vypadá micro, či regular obyčejná plastová krabka. Takže pokud není něčím speciální, není důvod ji nevyfotit někde dále od skrýše.
Názor mám, Mirku , na toho "kačera", ale není publikovatelný.
Opravdu vsechny a vzdy? Takze i ty, ktere jsou necim jedinecne ci opravdu vyznamne zpracovane a prozrazuje tak, jak vypadaji? Tak s tim osobne nesouhlasim, jinak naopak nemam problem a sam take fotim. Beru to jako zajimavost pro sebe, jake ruzne krabicky jsem nalezl, ale i neco jako "feedback" pro autora, ktery alespon vidi, v jakem stavu je jeho cache.
black777jack: jo ty abys tu nechybel. Asi by ses mel take pochlubit, jakou formou si me "upozornil", respektive jak ses doslova vyzadoval pomalu "podani vysvetleni". Vis, tak to mozna chodilo za sociku u tebe v praci, ale bezny clovek vuci tobe nema zadne povinnosti a uz vubec ti cokoliv nemusi zduvodnovat. Na jednu stranu muzes byt vubec rad, ze jsem na tvoje emaily (dovolim si otevrene napsat vylevy) reagoval slusnou formou, kde jsem se ti vubec snazil cokoliv vysvetlit. Evidentne to bylo marne.
Rozhodně foťte a zveřejňujte k logům, zejména pixly od multin a mysterek. Na BF je to nejlepší pomoc. ![]()
mysakf: pokud to chce nekdo ojebat, tak hledat podle pixly je dost amaterske, staci se preci zeptat kamarada, ktery uz ma odloveno ![]()
Co fotky v logu – pokud neni videt kde kes byla a pripadne i souradnice finale, kter obcas na kesi byvaji ..tak proc ne.
Osobne sem se stekal u jedny multiny s Fotem kese v listingu a foto bylo tak vymazleny, ze byly souradnice finale videt na vicku kese prostym okem ![]()
Kdepak, pravidla WBFS jsou neuprosna: BF metodou není odlov bonusovky s kamarádem, který má odlovené všechny keše v sérii a já ani jednu, BF rovněž není získání souřadnic finálky od jiného geocachera. Tyto praktiky nijak nerozvíjí BF schopnosti.
![]()
No Satane získat informace od kamaráda je ojebávání, dokonce bych se nebál použít i výrazu podvádění. U BF dojdeš k nálezu sám, ale jinou cestou než zamýšlel autor. Mnohdy je ta cesta delší. Mě baví protože je jiná.
Hehe. No, přiznám se, že když něco nemůžu najít, jdu se kouknout k S474novi do logu
Sice mikro je mikro, ale filmovka bude schovaná jinak, než tictacovka. To, že krabku vyfotil, jasně říká, že to nebude žádná unikátní promakaná schovka, a naopak, když ji nevyfotil… že jo
Spoil to asi docela je, ale tak na stejné úrovni, jako kolikrát textové informace v lozích - a proti těm nemám ani to nejmenší, radši si přečtu dlouhý log (který třeba i něco prozradí), než "Dík za keš".
S474N: Tak já se tady pochlubím, jakou formou jsem tě upozornil:
„Ahoj kolego, rád bych se zeptal, zda je nezbytné umistˇovat
aktuální foto keše ke každému logu.
Tím že vídím, jak keš vypadá, myslím velikost a tvar, můžu předem
vyloučit možné úkryty. Řekl bych že tím dost spojluješ. Možná tě to
ani nenapadlo. Pokud chceš informovat ownera o stavu kešky měl bys
poslat foto přímo jemu. Pokud si tvoříš fotoarchív odlovených keší, myslím, že nemusí být veřejný.
Já už samozřejmě na ta foto neklikám, nechci se připravit o plnohodnotný zážitek.
Doufám, že má poznámka nevyznívá moc nepřátelsky, nasrat tě určitě nebylo mým cílem.
Hezký den a lovu zdar za ti black777jack přeje Tomáš“.
Takže toto byl můj výlev a zároveň poslední příspěvek na tomto fóru.
Nikoliv argumenty, ale svou pravdou jsi tady ve svých 680-ti příspěvcích „umlátil“spousty lidí.
Můžeš si na pažbu udělat další zářez. A nezapomeň reagovat. Omlouvám se, já už nebudu.
Pokud je vlastní cache (její provedení) nějak zajímavé a navíc může skutečně prozradit způsob uschování - je to jasné, nezveřejňovat fotku v logu… Ale pokud jdete s dětmi do lesa a výsledkem je jimi nalezená krabice na sváču schovaná v pařezu, nepokládám zveřejnění fotky šťastného dítka s pixlou v pazorurech (ne se skrýší..!) za nic závadného, tj. jde o hovno…
Nic si tady z tohohle člověka nedělej, to že je S474N grázl je známo každému, kdo se pohyboval alespoň chvíli ve světě xChatu… Nadávky byly ještě dobrý, ale on to dotáhl i na vydírání a vyhrožování …
Dekuji, tesi me, ze pouzivas me logy :D:D:D V kazdem pripade jak rikas, pokud je to opravdu zajimava cache svym provedenim, tak si sice vyfotim, ale urcite ji nezverejnuji v logu. Prave proto jsem se ptal prvniho prispevatele, zdali se to opravdu tyka vsechny/vzdy, protoze to je obvykle libive heslo.
Zajimave take je to, ze se mnou pridavane fotky nelibili za celou mou GC "karieru" pouze blackjackovi. Ten tu skoro vubec nepise, ale ciste nahodou byl ve 3 rano vzhuru, aby mohl zareagovat. Tomu rikam alespon nahoda!
Dorcadion: jak vidis, tak nekterym o to hovno jde a slapou do nej cim dal tim vic. Zrejme asi, aby vice smrdeli.
Jenom mě tak napadá, když si někdo nechce kazit 100% nevědomost o keši a místě samotném, není zrovna nejlepší nápad před hledáním koukat do fotogalerie.
Vážení,
- napadat někoho nadávkami a osočovat z vydírání a vyhrožování bez důkazů je svinstvo.
- tady neni xchat. Pokud spolu máte nějaké problémy na xchatu, vyřiďte si je tam nebo osobně a sem to netahejte.
Tímto končím tento OT.
To se nam to tu nejak rozjelo. Diky vsem za nazory. Muj nazor je ten, ze foto kese je spoil. Jak tu nekdo psal, urcity typ mikrovky a urcity tvar krabky predem vylouci nektere potencialni skryse. U mysterek krabka polozena na jehlici napovi, ze kes pravdepodobne neni na ulici.Trochu je to jako: "Po me potopa, ja uz kes znovu hledat nebudu, ale chci mit peknou galerii".
Pokud se tyce sporu obou panu s cisly, tak se nedivim panovi s vyssi hodnotou, ze je rozezlen na pana s nizsi hodnotou. Ten mu u jeho kese "Brnenska mesita" dal fotku, ze ktere je patrny zpusob uchyceni krabky i netypicke zpracovani logbooku, ktere melo byt prekvapenim.
Mym vzkazem vsem je toto : Pred pouzitim fotaku, pouzijte, prosim, mozek. Ne vsichni jsou takovi mazaci jako vy a i filmovka je dokaze treba potrapit.
MiTi1: samozrejme je to tvuj nazor, ala ja s nim nesouhlasim. Psal jsem to do prvniho mailu blackjackovi a napisu to zde znova. Primarne bychom si meli rici, o cem je geocaching - ten je dle meho nazoru o dostani se do prirody, ven, na zajimave misto a nikoliv primo o konkretnim hledani krabicky, ktera je schovana v jehlici nebo na magnetu.
Pokud to vezmu doslova "ad absurdum", tak bys musel lobovat i za zruseni Hintu, protoze ten preci po rozkliknuti take prozradi vice. Zde je i krasne videt naprosta analogie s klikanim na Galerii (jak zminil Alkes). Proste pokud ma nekdo pozadavek, aby nic nevedel, tak at si neklika ani na hint, ani na galerii - nic jednoduzsiho udelat preci nemuze. Tvuj argument s jehlicim je ponekud zvlastni, snad uz clovek podle souradnic na miste (pripadne u pocitace na satelitnich GoogleMaps) vidi, jestli je cache uprostred ulice nebo v lese. Stejne tak je umistena u vetsiny cachi jejich velikost a i obtiznost a z toho se da preci taky "vyvodit", kde cache muze byt, respektive tvymi slovy "vyloucit nektere potencialni skryse".
Prave z techto duvodu se mohu duvodne domnivat, ze konkretne blackjackovi nejde ani tak o geocaching z hlediska mista, ale prave o to "potrapeni" hledace tim, ze to schova tak, aby to nemohl najit. To same mimochodem vyplyva i z tebou napsane posledni vety.