při vkládání nové fotografie lze zadat i její souřadnice. V mapě se pak na příslušném místě zobrazí ikona s možností náhledu a odkazem do galerie. Časem plánuji načítání souřadnic z exifu. Na víc stávající funkčnost v tuhle chvíli není čas.
edit: tímto vypisuji výběrové řízení na vhodné ikony. Jsou potřeba pro obě sady ikon.
Současná ikonka pro fotku mi přijde dobrá
Ikonka je fajn, ale než to bude v provozu, chtělo by to nějaké přepínání vrstev, protože přes ty kačery nebudou ikonky fotek viditelné (případně naopak).
A jak bude řešeno víc fotek v jednom místě? U kačerů se to tak často asi stávat nebude, ale u fotek by mohlo.
dneska to nestíham, ale slibuju, že k těm mejm ikonkám udělam adekvátní foťákovou.
btv. používá je někdo? docela by mě to zajímalo, jestli nejsem sám ![]()
Asi to bude chtít filtr, zda jen cachery, fotografie nebo oboje… Začíná to být nepřehledné (hlavně Praha ![]()
Zřejmě bude v bublině více fotek, API to umožňuje.
Ještě mě napadlo, že by šlo udělat shlukování bodů na mapě do jednoho, pokud jsou dostatečně blízko…
Přiznávám se k jejich používání ![]()
Já je taky používám, když jsem si vydupal, aby si systém pamatoval nastavení sady ikon B)
Současná ikona pro fotku je ikona pro webcam cache. Až budou data pro kešmapu, tak jí na to budu potřebovat.
Možná jsem jen pitomý, ale jak se vkládá fotka tak, aby bylo její umístění na mapě? Stačí mít v ITPC datech souřadnice, když je vkládám na server?
"lze zadat" znamená, že tam jsou na vložení souřadnic příslušná políčka.
"časem plánuji načítání z exifu" se dá zase přeložit, že se to z fotky automaticky nenačte a musí se to tam zadat ručně.
Tak malá změna. Pokud má fotka souřadnice v exifu, tak ty souřadnice ručně vyplňovat nemusíte, protože by se měly načíst automaticky. Snad.
tak jsem udělal ikonku do mojí sady…
co tomu řikáte?
mam v plánu vyrobit i ke cachím…
Beru tu nejsvětlejší, ostatní jsou moc tmavé. Supr. ![]()
no ona to je pořád ta jedna..
ta nejsvětlejší se zobrazuje po najetí myší a tmavá po kliknutí na ní.. ale ta je stejně přikrytá bublinou..
ale jestli to bude moc tmavý, tak to upravim…
Aha. No co. Tak teda trošku zesvětlit by to šlo?
děcka, je to moc hezký ale tak mě napadá, že za chvíli kvůli ikonkám uvidíme jenom obrys mapy. Co zkusit ikonky trochu zprůhlednit?
Fotografie bych vykresloval do samostatné mapy, která bude navázaná na fotogalerii. Mapu geocacherů bych také nechal samostatně…
Cituji Charoona z vlákna o kačermapě: "Jinak do budoucna předpokládám pouze jednu mapu, kde budou volitelné vrstvy (kačeři, kešky,fotky,…)"
což už funguje teď.. je možno si vrtvy popřepínat.