Fotomapy Brna a okolí

Nazdarek, nenachazi se zde nekdo, kdo uz vytvoril fotomapy brna a okoli ve formatu jnx? Ted jsem to zkousel v tom atlas creatoru a treti program mi bohuzel haze hlasku o jakesi nekompatibilite. Navic by se cele stahovaly asi 29 hodin, tak se radeji zeptam, jestli je nekdo nemate… Predem diky za odpoved

zkus http://dl.dropbox.com/u/25459840/OrtoFoto_Brno.kmz to jsem kdysi vyrobil :wink:

To je přesně ono, akorát to je ve špatném formátu :smiley: Potřebuju Jnx :smiley:

Ti dám špatný formát až se ti udělá špatně, Dakoty a Oregony to žerou B)

No, jenže já mám etrex :smiley:

On může být problém i v počtu dlaždic. Do KMZ se jich vejde tuším jen 100, jinak to Oregon nevezme. Tuším, že mi nevzal ortofoto Brna, nevím jestli bylo tvoje. JNX by byl asi lepší, ale potřebuje patch firmwaru. Zkusím někdy najít, zda to nejde něčím převést.

Mam fotomapu brna v jnx, nekdy behem zitrka spise az k veceru ti ji nekam nahraju, zoom mam od 80m ale muzes si to samozrejme prenastavit.

S dovolením jsem si zkušebně stáhl fremenovo Brno a naládoval ho do Oregonku. Je to paráda, otevřelo mi to netušené možnosti! Hbitě se to posouvá, zoomuje a nikde žádný zádrhel. Fremene, moc děkuju!

No a? Vzdyt ten to umi taky.

Garmin Custom Maps (formát KMZ) majú obmedzenie na veľkosť dlaždice 1024x1024 pixelov (bez straty kvality). Počet takýchto dlaždíc je obmedzený na 100. Z toho vyplýva, že pri štvorcovej mape nám vychádza jej max. veľkosť na cca 10000x10000 pixelov. To pri Google zoome 18 zodpovedá územiu cca 4x4 km. Ak sa obmedzíme na zoom 17, tak to bude cca 8x8 km. Viac sa v KMZ formáte do gépéesky dostať nedá.

Garmin Birseye Map (formát JNX) toto obmedzenie nemá (ale potrebuje patchnutý firmware).

A to KMZ tam muzes mit jen jedno, nebo jich muze byt vice? Omezeni se tyka celku, nebo jednoho KMZ?

100 je maximálny počet JPEG dlaždíc vo všetkých KMZ súboroch dohromady. JPEG dlaždica nesmie byť väčšia ako 1 megapixel (1024x1024 pixelov, 512x2048 pixelov, atď.) Ak je dlaždica väčšia ako 1 megapixel, prístroj ju zobrazí zmenenú na túto veľkosť na úkor kvality.

… a to ešte keby si vedel, čo dokáže JNX formát v Garminoch. Ako na to je popísané tu: http://www.geocaching.cz/forum/viewthread.php?forum_id=7&thread_id=18475

Ja mám takto vyrobenú viacvrstvovú rastrovú mapu celého Slovenska v JNX formáte. Je toho cca 4,5 GB.

Vážně? Já, že jsem to nahrál do té složky BirdsEye a vůbec nic to neudělalo :smiley:

Tak znova - udelal jsi patch na firmware? Kdyby to nefungovalo, proc by se autori patche namahali s podporou eTrexu 20/30?

Patch na firmware jsem neudělal. Kde ho můžu stáhnout a nainstalovat?

Lacop ti napsal vse potrebne.

Už dávno jsem psal. že podle toho návodu mi to nejde vyrobit, poněvadž při jednom kroku mi prostě nefunguje ten jeden prográmek a háže Error. Proto jsem se ptal, jestli někdo má už hotové tyto mapy, nejlépe tak, abych je mohl jen nahrát do etrex 30.

Dobře, opatchoval jsem Etrex a teď mi tam šlape ta 40 Mb fotomapa Brna. Nemá někdo nějakou ostřejší? Přes ten návod mi to hází error. Dík

Zdravím, když už tady to vlákno je tak jsem se chtěl zeptat jestli nemáte někdo fotomapu Brna a okolí v tar (do trekbuddy) :slight_smile: Díkec