Found it again??

Ahoj...dnes jsem narazil na jednu věc. Tak se chci zeptat jak se na to tváří zbytek geocache komunity u nás.

Po znovu vysazení cache Vrbice jsem ji byl pomoci odlovit boo21. Jelikoz cache mela uplne nove ulozeni se souradnicema tak sem si chtel napsat do logu jen tak jako poznamku Found it, again. Naskytla se mi ale porad moznost zalogovat cache jako found it a ne jako poznámku..no a tak jsem to zkusil s tím, že bod za cache stejne uz nedostanu, ne? ale prd. Bod byl zapsán. Tedy..jak se na tento problém tvari geoetika? Co myslite? Dalo by se to brat jako regulerni novy nalez?

PS: jasne ze jsem to hned odlogoval a zapsal si to jako poznamku, ale proste..vite jak to myslim, ne?[;)]

Asi vím. Tu rozhlednu mám taky a jako takovou ji beru. Mám tu kešku pořád spojenou s oním místem a tak to beru jako jednu a tu samou. Jo, kdyby tam byla fungl nová a zcela jiná keška, tak to by byla asi jiná, ale jinak ne-e. Ono by se to asi taky mohlo zvrhnout a vznikla by třeba “fluktující” keška, čas od času měnící své umístění s opětovnými logy. To bych nechtěl.

Systém umožňuje opakovaný log. Je jen na ownerovi,zda ho uzná, či ne.

Většinou owner po změně umístění keše vysloveně uvede, že uznává opakovaný Found it

Jinak je samozřejmě nesmysl ji logovat znovu a owner by měl takové výlupky ihned mazat. 

Jde o to jestli na to owner bude dávat bacha. Každopádně nechám to jen pod možností Write note a i na případných ostatních přemístěných a mnou opět nalezených..:slight_smile: ale proste me to tak nejak vnuklo tu myslenku. Obzvlast, kdyz jsem ji tam vcera po tme pul hodinky hledal:-) Možná si myslím, že by se systém mohl alespoň trochu poupravit a u nepřemístěných keší aby nebyla možnost o opakovaný Found it. Ale to je asi věc groundspeaku.

ja osobne uznavam zasadu jeden waypoint, jeden log, jeden bod. Na jednej mojej cache chodili isti nemenovani lovci bodov [H] po bod aj tri krat, vzdy po presunuti, vtedy som to toleroval, ale dnes by som ich vo vtedajsej situacii poprosil o zmenu logu na write note [:)]

Jsem poměrně dost čerstvým nováčkem, co se týče geocachingu a proto bych se chtěl zeptat na opakované návštěvy jednotlivých keší.

Představme si nějakou kešku, která je má oblíbená (nestěhuje se, je pořád na jednom místě) :-) Nejsem lovec bodů, jdoucí přes mrtvoly a zásady, proto mě zajímá váš názor a jaká jsou pravidla.

Mohu přijít znovu ke kešce, otevřít jí, zalogovat se, že jsem tam byl, provést případně výměnu, vyzvednou geocoin a zalogovat se na GEOCACHING.COM??? Nebo už mám smůlu poté, co jsem už jednou tuto kešku našel? Je jasné, že tam nebudu chodit co týden, ale občas bych se tam rád podíval...

Jde mi speciálně o to, jestli mohu vyzvednou geocoin z kešky, kterou už mám "odlovenou" a až půjdu na nějakou jinou kešku (pro mě dosud neobjevenou), ten GC tam umístit. 

Díky

samo ze muzes [:)]: prijdes, vezmes coin, zapises to do notysku a na internetu na znovulogovani misto "found" pouzijes "write note".

super moc díky za bleskovou a pro mne potěšující zprávu [:)]

v podstate i ja to tak delam. obzvlast na kesich v okoli pokud se v ni nalezne nejaka povedena coinka nebo TB, tak si jdu abych se podival na tu nadheru a pripsal si ji do profilu:) nekdy po GC nebo TB dokonce i sahnu, ale to v pripade ze vim, ze zitra nekam jedu, nebo pokud v blizke dobe budu zakladat novou cache.

[quote] tbkark: super moc díky za bleskovou a pro mne potěšující zprávu [:)]
[/quote]

není zač [:)]

"... a ve čtvrtek skautské středisko přichází o dlouholetého vůdce, nebot nyní propadl geocachingu?" [;)] [:D]

No to asi nehrozí :-) Případne mi, že se geocaching se skautingem nějak nevylučuje, spíše naopak...

Ještě mi to s těmi GC/TB není úplně jasný, ale vyzkouším si to naostro (teda pokud mě někdo nepředběhne) a uvidíme. Už jsem si přečetl kde co, ale špatně se to nacvičuje "na sucho" - uvidíme. Už se těším. 

Tak jsem si včera po práci udělal měnší geocache výlet a myslím, že jsem GC/TB pochopil i jak se s nimi pracuje v na stránkách geocaching.com

Lepší 1 zkusit, než si o tom 1000x přečíst :-) 

Ha, tak chybička se vloudila. Včera jsem byl na lovu a vyzvednul jsem z kešky GC. Ten, co ho tam dal přede mnou, se večer nestihl uložení zalogovat, takže v inventory kešky tento GC nebyl. Já zalogoval, napsal jsem i IN, OUT a vyzvednutí GC jsem nepsal. Ten den jsem ještě navštívil další kešku, kam jsem GC dal. Večer jsem opět zalogoval bez toho, abych tam GC v systému upustil (neměl jsem ho u sebe - alespoň co se týče systému).

Dnes již člověk, co GC do první kešky uložil, zalogoval. Já provedl zalogování vyzvednutí GC - to proběhlo v pohodě a chtěl jsem tento GC v systému umístit - upustit do té druhé kešky. Ale ouha... nevím, jak na to. Když dám editovat svůj log z druhé kešky, neobjeví se mi možnost upustit tento GC v kešce.

GC u sebe fyzicky nemám, ale v systému je to tak nastaveno. Jakým způsobem to opravím? Vím, že jsem postupoval špatně, ale nedošlo mi to, pro příště se toho pokusím vyvarovat. Tisíceré díky všem, kteří poradí. Zatím jste poradili vždycky, rychle a dobře :-)

Ahoj, jednoduse pouzij log Write note a cokoli tam napis a dole vlevo vyber GC z tveho inventare. Takhle se to bezne dela treba na eventech, kam prineses nekolik TB, ci GC. Pak treba muzez Write note vymazat, to uz je na tobe. At se ti stale dari

[quote] v&f family: Ahoj, jednoduse pouzij log Write note a cokoli tam napis a dole vlevo vyber GC z tveho inventare. Takhle se to bezne dela treba na eventech, kam prineses nekolik TB, ci GC. Pak treba muzez Write note vymazat, to uz je na tobe. At se ti stale dari

[/quote]

Moc díky za bleskovou odpověď, samozřejmě to funguje, jak píšeš, ale podvědomě jsem se nějak vyhýbal zakládání nových příspěvků. Pořád jsem zkoušel editovat. Díky za přání, tobě též hodně zdaru (když vidím ty závratné počty kešek v tvém profilu, to mi bude trvat alespoň 10 let :-)

S tím opakovaným logem je to taky případ od případu, na GCZJPA jsem třeba možnost opakovaného logu po přesunu v půli ledna neuváděl, ale je to 50m a tolerovat se to dá.

Něco jiného je, když někdo chodí každé 2 měsíce pro TB a další bod do Pendula…