Free European Basemap pro americké Garminy

Objevil jsem zajímavou stránku, kde je ke stažení European Basemap pro Garminy. To by se mohlo hodit majitelům amerických navigací, které Evropu standardně neobsahují. Tuto mapu samozřejmě nelze porovnávat s Topo Czech, ale pro výlety do ciziny je lepší než úplně slepá standardní mapa. Snad to teda není warez, z toho webu se to moc nedá poznat.

Jsou tam ještě další zajímavé věci, třeba zprovoznění routování přímo v navigaci pro mapy Garminu, které to standardně umí jen v MapSource.

Myslíš, že je v ní víc údajů než v basic map pro Evropu v evropském Garminu. Tomu routování jsem moc neporozuměl…mám silniční mapu SRN a ta není routovatelná. Šlo by to nějak použít?

Myslím, že to je stejná mapa, co je v evropských navigacích standardně.

Tomu routování taky úplně nerozumím. Z popisu na původních stránkách jsem pochopil, že existují nějaké mapy Garminu, které jsou routovatelné v MapSource, ale už ne v navigačním přístroji. Tento postup by to snad měl změnit.

Tak budeme muset laborovat. [I]

Co se toho routováni týká - pomocí tohoto postupu jde udělat routovatelná mapa z Metroguide, ktera jinak umi routovat pouze v mapsource (narozdil od Cityselect a City navigator, ktere routoji jak v mapsource tak v GPS). Ten postup je funkční a opravdu to potom v GPSce routuje, na druhou stranu to nefunguje uplne korektne s dalsima mapama (mne se to napriklad hadalo s TOPO Czech) i kdyz autori tvrdi opak.