Ahojky,potrebovala bych pomoci s instalaci free mapy TOPO 20 do eTrex legendu.Mam: [:)] datovy kabel,GPSku,pocitac(s webovym odkazem Site about the most accurate competitor price monitoring software for eCommerce) ale dal nevim co delat. [:(].Muzete mi nekdo podrobne poradit jak na to?Diky za co nejrychlejsi odpovedi.
Nainstaluj Mapsource nainstaluj do něj mapu kterou si přetím stáhla z netu připoj GPS k PC vyber mapy které chceš nahrát a pošli je do GPS a máš to ![]()
Hlavně si uvědom, že to, že každé nahrávání začíná kompletním výmazem všech map a tak se mapa nepřihraje, ale bude to ta jedna jediná, co tam bude.
Nazdar mago 76, drobnost, Mapsource je někde volně ke stažení, nebo jen jako součást třeba map TOPO ap.? Díky
Poslední verze MapSource se dá stáhnout vždy zde http://www8.garmin.com/support/mappingsw.jsp [;)] Hned první položka nahoře.
A obsahuje i češtinu...
Jarous1 kecá, píšou tam “WARNING: This software will not work unless you already own a MapSource product” - to znamená, že potřebuješ nejdřív MapSource a pak si stáhneš tento update. MapSource se prodává s GPSkou nebo s mapou, anebo se taky dá stáhnout s např. Atlasem ČR na stránkách českého Garminu, což zdá se není úplně košér, ale co už…
Asi si trochu pleteš pojmy... Samotný MapSource je jen prohlížeč map, plánovač tras apod. Nainstalovat a pustit se dá i bez předchozí funkční verze. Dokud ale do něj nebudeš mít zaregistrovanou jakoukoli mapu, tak jaksi nemá co zobrazovat [;)]
Bohuzel to tak opravdu neni a pravdu ma Mitak, vcetne navrhovaneho reseni. Na webu garminu jsou ke stazeni jen updaty programu, ktere jsou na pocitaci bez predchozi plne instalace k nicemu… nenainstaluji se. Kdyz uz neveris napisum pod stazitelnym souborem, muzes to jeste vzdycky vyzkouset[I][;)]. Btw.existuji take nekomercni free mapy.
No, já ten nápis pochopil jako že “MapSource product” jsou právě až ty přiinstalované mapy… Tak se tedy omlouvám za mystifikaci [:(]
Nevím kdo tady co plete, resp. vím to přesně.
Zkus si to a sám uvidíš [;)]
btw: MapSource se dá používat i s neodemknutými mapami. Minimálně neregistrovaný Atlas 10R se zobrazuje, ale velmi velmi hrubě, což je pro přehled dostatečné.
Mám vyzkoušeno z doby, kdy jsem měl Legenda a neměl instalačku Topo s MapSourcem.
Ahoj, muzu nekoho z Vas poprosit, aby neco vyzkousel u sebe? Zajimalo by me jen, zda se Vam podari nainstalovat (http://gps-maps.info/cz/) mapu sk_topo20 do MapSource pomoci samoinstalacniho exace, ktery tam je vystaveny. U me to zhruba v polovine instalace pozaduje zadani cesty k souboru (zrejme cast archivu) :(. Delam nekde chybu?? Jen jeste upresnim ze mapu cz_map.exe jsem nainstaloval bez problemu....
DIky moc.
Pavel
Instaloval jsem to nedávno a proběhlo to bez problémů.
Mně ten exáč taky nefungoval, mělo to za výsledek “pokažení” MapSource.
Chtěl bych se zeptat na následující,
Rád bych doplnil TOPO czech nahranou v GPS o free Slovensko Topo 20 a free slovensko Road map http://mapcenter.cgpsmapper.com/maplist.php?cnt=196&rgn=&cat=2 to proto, abych věděl co je pár metrů za hranicemi. Free mapy slovenska jsou ovšem jen ve fomátu img - ten dostanu do GPS pomocí send map. Problém je ovšem s automatickým vymazáním. Nevíte zda bude fungovat, když na jednu kartu nahraji mapu Topo czech pomocí Mapsource, na druhou kartu free mapy pomocí send map a pak oba soubory přemístím na jednu kartu?
... tak to je dobra i spatna zprava v jednom. Dobra v tom smyslu, ze nejsem jediny kdo s tim ma problem na druhou stranu, kazdopadne je skoda ze to nefunguje. Nema nahodou nekdo nejakou ideu, kde by mohl byt zakopany pes? Pripadne ma nekdo/je schopen udelat z tech .img souboru novy samoinstalacni exac??
Diky moc za navrhy.
Pavel
Není to až tak těžké, jak to vypadá, zkus mrknou na wiki a najít tam odkaz na program “M3”, který ti .img soubor zavede do mapsource jako mapu.
[quote] mitak: Není to až tak těžké, jak to vypadá, zkus mrknou na wiki a najít tam odkaz na program "M3", který ti .img soubor zavede do mapsource jako mapu. [/quote]
... ten programek jsem si stahl, ale jeste neodzkousel. Spis mi slo o celkovou ideu, dat to znova dohromady a nekde vystavit ci pripadne zaslat autorovi k vystaveni, tak aby to bylo opet 100%.
P.
Mě M3 nějak nejede.
Pracuje GPS s registrem map?
Našel jsem program
IMG 2 MAPSOURCE Version 1-4-2 with typfilesupport Softwaretool for automatic integration of free or home-made "Garmin"-.img-Files to "Mapsource"
, ale ještě jsem ho nevyzkoušel.
Tenhle program je placenej…
Zkus jeste MapSetToolKit
http://cypherman1.googlepages.com/home
Zdar,
o existenci free map na gps-maps.info vím delší dobu, ale zrovna když bych je nyní potřeboval stáhnout, stránky jsou z větší části nefunkční. Již minimálně týden. ![]()
Nemáte prosím někdo, kdo je má již stažené, možnost je vystavit někde - na rapidshare nebo kdekoliv jinde? V mém případě se pídím po topo 20 a routovatelnývh cestách (pokud jsou taky volně šiřitelné), ale asi by se našlo i dost dalších jedinců, kteří by potřebovali zase ty ostatní…
Případnému dobrodinci veliké díky!
Pavel