Cache [gc]GC1T680[/gc] ve Varsave byla publikovana 2.6., v papirovem lookboku ma FTF cacher PUG II BIELANY 4.6., ja mam STF z 15.6..
Jenze cacher PUG II BIELANY vubec neni aktivni na geocaching.com, hleda pouze na opencaching.pl, kde si cache zalogoval jako prvni. Na opencachingu ma 643 nalezu.
Co si o tom myslite? Mam na geocaching.com FTF nabo STF? Ne ze by mi tak slo o ten 1 bod, ale je to takova zajimava situace.
Dalsi zvlastnost je ze v cachi byly 3 coiny ktere se tvarily jako trackovatelne, ale na gc.com trackovat nesly. Naopak tam byl 1 TB trackovatelny na gc.com. Mel jsem to stesti ze jsem si vzal TB, takze ho muzu poslat dal, protoze vracet se mi s GC nekde do polske opencache by se mi opravdu nechtelo.
Poznámka pro FTFkáře v blízkosti hranic:
Zveřejnění kešky na opencaching.pl je rychlejší než na geocaching.com. Proto se může stát, že někdo najde kešku i před publikací na geocaching.com. Viz [cache]GC1H910[/cache]
Poznámka 2 pro dovolenkové keškování v PL.
V Polsku je víc kešek na opecachingu. Většina kešek z geocachingu je i na opencachingu kde najdete víc údajů pro hledání. Podívejte se kdy byl poslední nález, údržba se tam nebere tak vážně jako u nás. Na pencachingu se často zveřejňují fotohinty, zaněření někdy není úplně přesné.
Já bych se přiklonil k názoru Radimečka.
FTF = ti, co první našli cache (už tu na to téma proběhlo tolik flame). To, že jí owner zpřístupnil hráčům z obou serverů je přece jedno. Oba hledali podle stejných souřadnic a je jedno, na kterých stránkách je našli.
Ne tak docela. Tohle by platilo, kdyby obě skupiny měly stejné výchozí podmínky - ale to nemají. Někdy se dokonce i listingy liší. Ale nemůžeš se měřit s někým, kdo notifikaci dostal v zcela jiném čase než ty…
A s opeňáky nesoutěžíš - soutěžíš s kačery. Stejně jako se může logovat keš na dvou či více platformách, máš na Openu STF a na Geo FTF. Jinak se na to dívat ani nelze. Tohle není realita, kde je panna panenkou jen pro prvního, a je jedno, jestli je to Čech anebo třeba kozel - tohle je hra, soutěž, a ta má nějaká pravidla, a ta pravidla platí právě a jen pro ni, a v jejích hranicích.
To záleží, jestli FTF bereš jako soutěž, nebo jako konstatování.
V prvním případě nemá smysl poměřovat nálezce mezi různými servery, protože nemají stejné výchozí podmínky. V druhém případě holt první našel ten, kdo je první napsaný v logbooku.
Přesně něco podobného se mi stalo na keši Sarmatian Bonfire, taky ve Varšavě. Tam je tohle celkem asi populární a všichni chodí spíš přes opencaching. Keš schovaná v zahrádkářské kolonii, kde obcházel hlídač, pod plotem. No zadek se mi svíral pořádně, polsky ani nadávat neumím A když jsem to otevřel, byli tam zalogovaní asi 4 kačeři, ale ani jeden neměl účet na geocachingu. Tak jsem si vzal kartičku pro FTF nálezce, na opencachingu se na nic takového nehraje, a zalogoval si to stejným způsobem: FTF na geocaching.com.
Každopádně spíš je divné, že mají ty keše stejné pro obě hry. U nás bývá celkem často pro každou jiná krabka… nevim no.
Ale do Varšavy se zas někdy těším na kešování, mají tam pěkné kešule na pěkných místech.
Z hlediska GC.com mas jednoznacne FTF. A musi to byt az po publikovani na GC.COM. Oni hraji svoji hru, i kdyz je hodne podobna. Holt je schranka spolecna, idelani by bylo dat do ni dva logobooky. Proste ten zapis v logobooku muzes brat jako kdyz to nasel nejaky nahodny nalezce.
Nevím, co považujež za "celkem často", ale teď jsem namátkou koukl na nějakých 15 - 20 krabiček v Čechách a jen dvě z nich neměly uvedeno "Naleznete také na: geocaching.com".
Dokonce mi to připadá méně hloupé, než aby byly dvě cache pár metrů od sebe jen proto, že každá je publikovaná na jiném serveru.
A co následující situace - založím cache a ve stejnou chvíli ji pustím na opencaching.cz i geocaching.com. Protože publikace na druhém chvilku trvá, může se stát, že hledač registrovaný na každém serveru hodí FTF ještě před tím, než se listing ukáže na gc.com.
Nemá si podle tebe logovat nález na gc.com?
To je mi zase diskuze. A co když náhodou najdu krabičku kterou někdo jenom testuje jestli ji neukradou. A co když půjdu do Teska a dám do všech L&L krabiček papírek s logem FTF by Zoidie
Můžu se potom logovat na www.open_geo_lamparna.geo jako FTF
Gde ve svém profilu uvidím statistiku FTF když je to tak důležité
Za to považuju případ třeba jako http://www.opencaching.cz/viewcache.php?cacheid=98&nocrypt=1&desclang=CS. Je tam sice odkaz, že je i na geocaching.com (samozřejmě uvažuju pouze tyhle, ty které tam nejsou není třeba řešit), ale u každé z nich je jiný hint a můžu ti říct, že ta z .com opravdu u žádné budovy není a má i jiný výpočet A takových případů jsem viděl opravdu dost. Je to celkem rozumné řešení, už jenom kvůli trackables, aby se zbytečně neztrácely jinam.
To je zase situejšn, ale druhý v logbooku podle mě nemůže mít FTF, jedině případně coFTF. A jaká teorie mě k tomu dovedla? Už jsem se totiž tady několikrát dočetl, že existují i kačeři, kteří se na gc.com nelogují vůbec a pouze nechávají svůj záznam v logbooku. A i po takovém týpkovi (dalo by se říci - celkem vyhynulý druh jsem prostě druhý a s tím nenadělám vůbec nic. Takže v uvedené situaci jsem jednomyslně pro STF.