Jelikož neexistuje obdoba HGC Porteru pro Windows Mobile smartphone, rozhodl jsem se, že využiji svých znalostí C# a také se angažuji ve vývoji aplikací pro geocaching. Nejdříve jsem napsal autorovi HGC Porteru, zda by mi neposkytl know-how nebo zdrojové kódy své aplikace, ale po chvilce s Googlem jsem zjistil, že to není žádná raketová věda a stačí přesměrovat data z COM portu do streamu na určitém portu.
Výsledek zatím není zveřejnitelný, jelikož vypadá příšerně, ale během několika málo hodin až dnů by mohla světlo světa spatřit první verze, vzhledem k charakteru aplikace i finální
Požadavky by byly stejné, jako u HGC Porteru, tedy Esmertec Jeodek a .NET framework 2.0 a vyšší. První jmenované je ke stažení na 4pda.ru, druhé musíte buď v mobilu mít nebo doinstalovat z webu MS. Pokud ale máte WM2003SE, nepomůže ani svěcená voda.
To je prozatím vše, opět se ozvu, až z mojí dílny vyleze funkční verze Porteru.
Už se moc těším a držím ti palce ![]()
Tak sice to ještě není úplně ono a pár věcí bude chtít dodělat, ale už jsem to dostal do takového stádia, že se nebudu stydět to pustit do světa ![]()
Prozatím aplikace funguje bezproblémově jen s jistou verzí Esmertec Jeodek emulátoru, kterou jsem sehnal na 4pda.ru. Stáhnout si ji můžete z mého mirroru. Pro správnou funkčnost propojení Porteru s emulátorem je zároveň nutné emulátor nainstalovat na paměťovou kartu.
Instalační postup:
(předpokladem je již nainstalovaný JAVA emulátor, v něm nainstalovaný Handy Geocaching, a telefon spárovaný s GPS)
-
Stáhneme CAB soubor s Porterem, nahrajeme ho do zařízení a spustíme. Odklikáme tradiční instalaci, program je možné nainstalovat do zařízení i na paměťovou kartu.
-
Ve Start menu spustíme HGC Porter SP.
-
Nastavíme port, na kterém máme připojený GPS modul, a baud rate. V drtivé většíně případů můžeme nechat výchozích 9600. V případě, že máte nainstalovaný emulátor na paměťové kartě, můžeme nastavit i hodnotu midlet. Pokud byl HGC nainstalován jako první aplikace do emulátoru, necháme nulu. Je možné vyhledat správnou hodnotu hrubou silou, popřípadě se podívat do složky appdb ve složce s emulátorem a číslo zjistit například ze souboru selector.utf (s0_ -> 0, s1_ -> 1 atd…) nebo logicky logicky odvodit ze souborů v této složce. Poté můžeme v menu More… vybrat Run HGC. V opačném případě klikneme na Start a emulátor a midlet spustíme ručně.

-
V úvodním menu HGC vybereme "PDA GPS".

-
Povolíme Net access kliknutím na Yes.

-
Vybereme "Yes, but ask me next session." (V opačném případě nás bude otravovat hromada hlášek při každém připojování k http.)

-
V Další funkce - GPS Signál zkontrolujeme funkčnost GPS.

Poznámka: popisky u tlačítek jsou v emulátoru trochu zmatečné a občas se něco špatně vykreslí, nicméně nenarazil jsem na chyby, které by významně ovlivňovaly funkčnost.
Veškeré problémy a žádosti na změnu pište do tohoto threadu.