Galileo v Praze

Co říkáte na to, že administrativní zázemí navigačního systému Galileo má sídlit v Praze? Budete se tam ucházet o zaměstnání?

No já nechápu, jak vůbec můžete s GPS něco najít, když má takovou nepřesnost…

http://mobil.idnes.cz/evropsky-navigacni-system-galileo-bude-sidlit-v-praze-chybi-jen-formalita-15j-/navigace.asp?c=A101207_123229_navigace_apo

GPS je pomůcka, kromě ní se dá při hledání používat: oči, ruce, mozek, nohy, orientační body v okolí, mapy, kompas, provázky o známé délce, sextant, dalekohled, lupu, … :slight_smile:

No a už jsou někde vypsané pozice? :slight_smile:
Řekl bych, že to bude ještě dloouho trvat. A že "umím pracovat s navigací a hraji geocaching" asi nebude na pracovní zařazení stačit. Resp možná jo, ale to byste museli mít velké štěstí :slight_smile:
Nicméně pokud by byli nějaké volné pozice, rád si je prohlídnu :wink:

btw: "Z Česka se budou rozdělovat potřebné akreditace, certifikáty, bude se odsud řídit marketing a kontakt s firmami a jednotlivými zeměmi."

takže z technického hlediska asi nic zajímavé. administrativa jako asi v jakékoliv jiné firmě :wink:

asi nic, zato pro úplatkářství široký prostor :smiley: za razítko na papír…
To už budou všechna místa obsazená dávno :wink:

V roce 2014 se systém teprve spustí, tak 2020 bude plně funkční a 2025 se začnou masivněji kupovat Galileo navigace. To se nebude líbit američanům a GPS zpřesní. Pak příde někdo na to, jak upravit software u GPS navigace tak, aby se na ni chytl Galileo.

Jinak jsem docela zvědavej, kde to bude mít v Praze centrálu…

Agentura bude sídlit v bývalé budově České konsolidační agentury v pražských Holešovicích

Já jsem někde četl, že mají být navzájem kompatibilní, takže by měl stačit upgrade firmware.
http://www.gpsdaily.com/reports/EU_And_US_To_Make_GPS_And_Galileo_Compatible_999.html
Američani si pak můžou přeorganizovat satelity víc nad Ameriku a budou z toho těžit všichni. Je třeba nezapomínat na to, že GPS je čistě armádní projekt a amarický prezident ho může kdykoliv vypnout.

Ja si myslim, ze s tim vypinanim to nebude moc zhave. Precejenom je na GPS neprimo a castecne zavisla cela svetova ekonomika a naklady na NEprovozovani by byly vyssi, nez na provozovani.

No jasne, ale ciste technicky ta moznost tady je. A v dobe valky civilni GPS moc nefunguje ani v okolnich zemich.

No a právě proto chce mít EU pod palcem svůj vlastní GNSS, aby nemusela být závislá na libovůli emerického prezidenta. :wink: Resp. těch důvodů je daleko víc ale tohle je jeden z těch politických.

Plán zlepšování a zpřesňování GPS je poměrně dlouhodobý a už dlouho známý. Snad jenom politickokomerční propagace Galilea o něm raději neví, protože je docela možné, že až bude Galileo konečně funkční, o žádné lepší přesnoti, atd. nebude moct být řeč.
Někteří výrobci navigačních přijímačů s Galileem počítají už teď a měl by stačit uprgrade firmwaru. Kompatibilita v žádném případě nebude taková jako například u WAAS/EGNOS, ale na té jedné sdílené frekvenci a s přístroji, které jsou na Galileo připravené, by to fungovat mohlo.

To je oblíbený trik eurofilních novinářů - srovnávat přesnost core Navstar (bez WAAS/EGNOS) před pěti lety s projektovanou přesností Galilea za deset let.

B)

ten clanek na idnesu je stejne legracni jak mlzi kolem poctu pracovnich mist. kdy z oficialnich desitek se pod obrazkem vyklubaly rovnou tisice..

Já jen doufám - čistě z bezpečnostních důvodů - že to nebudou stavět Číňani a na oběžnou dráhu vynášet Rusové! Vždy preferuji rozmary amerického presidenta před EUROřešením typu Schröder & GAZprom! :frowning:

Proč by to nemohli vynést Rusáci ? Řekl bych, že poměr uspěšných/neúspěšných startů budou mít obdobný jako Amíci.

No né že by se to v minulosti už nestalo že.

Vzhledem k nebezpečí možné stávky kačerů a jejich pozicích na strategických místech všech ekonomik světa by si to vypínání měli POŘÁDNĚ rozmyslet :wink:

Ale to jo, ale tak nějak mi pořád vadí, že by měli mít kontrolu nad tepnami naší civilizace. Evropa má slušný kosmický nosič, i když o jeho využívání toho v poslední době slyším málo.