Měl bych dotaz - je možné u nějaké GPSky od Garminu, nejlépe Oregon / Colorado 300, dělat si k souřadnicím kešek i poznámky (např. hint apod.). Co jsem tak koukal, tak stažení z webu gc.com je možné pouze u placeného účtu nebo se mýlím- je to u některých GPS možné i bez placeného účtu? Díky za pomoc (váhám totiž s koupí GPS a pokud by to některá z nich uměla, bylo by to pro mě velké plus)
není problém při použití Cachelistu a Google Chrome, není potřeba ani účet premium.![]()
PropertYcz: pokud mas turistickou GPS a nejsi PM, tak ti z dlouhodobejsiho hlediska doporucuji nejakeho spravce kesi - idealne Geoget.
S4747N: No, pořád se nemůžu rozhodnout mezi Colorado 300 a Oregon 450…
Je to boj ten výběr… Zatím využívám služeb mého mobilu SE X1 s Garmin mapami, ale tam bohužel nejdou udělat žádné poznámky přímo k tomu bodu, takže musím všechno sepisovat stranou na papír… Tudíž, ač jsem jinak s navigací pomocí toho mobilu velice spokojen, budu muset asi postoupit o level výš a pořídit GPS ![]()
A teď se jdu kouknout na ten GeoGet
Díky
Colorado bych v dnešní době už neřešil…
Pridavam se k nazoru Honnyho! Colorado v dnesni dobe fakt nebrat.
Ok, děkuji za radu… V tom případě je nejspíš vyřešeno.. teď už jen se nějak popasovat s tím GeoGetem (dostat do něho ty potřebné informace a naučit se s ním) a bude to bezva a huráááá na ně… B)
… a stejně nakonec obětuješ těch 600,- ročně za Premium (já to platím i pro ten pocit "vděku" za to, že ta hra je) a ty možnosti navíc, jako právě filtrování a export keší, to je bonus navíc.
Jen mě pořád hnětou ty Spoilery… to asi jednoduše pořešit nepůjde, pokud se nezmění struktura GSpeku a nebude na to spešl volba… a taky to, že se s údaji o keši nestahují atributy. To je podle mě dost zásadní chyba.
Řeší to nějaký udělátko?
GeoGet jsem zatím nezkoušel a to kromě lenosti především proto, že Wokna mám jen v práci - a tam jsem se ještě kešingem nijak moc nezabýval B) , ani na to nemám myšlenky… a doma Linuch. GG asi pod Wínem nerozběhnu, že? Je nějaká plnohodnotná altěrnatíva pro tučňáky? Teda, vpodstatě mi chybí jen ten export atributů a taky možnost pravidelněji si vytvořit POI se všemi kešemi republiky… nebo Alp. To bych potřeboval.
Za radu díky B)
Ja taky casem pocitam s tim placenzm uctem… neni to zadna silena cena, tak proc do toho nejit… casem…
Nejdriv musim poridit poradnou GPS… B)
Citecka: atributy v PQ jsou. Je potřeba zapnout si posilani GPX verze 1.1.
Čertví proč je tahle volba schovaná v nastavení profilu.
Podle dokumentace by GG pod Win jakžtakž běhat měl, ale nezkoušel jsem. Geoget je v podstatě jedinej duvod proč mam zatim v noteboku xpéčka.
Pokud vim, tak honny to provozuje ve Wine a snad bez problemu. Ale treba sem napise on.
Ale rozbehnes, docela dost lidi to tady pouziva, tady na foru treba lukabike.com.
Díky. Našel jsem tam jen GPX 1.0.1, snad je to ono, přepnul jsem a uvidíme ![]()
wine-1.2 a pohoda, jede všechno, včetně GgStatu.
http://geoget.ararat.cz/doku.php/user:navody:wine
Bug s toolbary je detail a že se občas schová okno pod "neaktivní" se řeší přesunem neaktivního okna. :)) Celkově je to velmi použitelné.
btw, nevite nekdo, jak pomoci GeoGetu a nasledne POI Loaderu dotlacim do GPS krome samotne souradnice i informace k ni? Jde mi hlavne o hint…
To je věc exportního makra. Do Oregonu?
Zatim jen do mobilu s Garmin mapami…
Takze znova plati to, co napsal honny: "to je vec exportniho makra", tzn. bud vyuzijes stavajici nebo si mas moznost napsat svoje, podle vlastnich potreb.
Jak si napíšu exportní makro dle vlastních potřeb? (Návod pokud možno pro blbečka ;))
L.a.u: treba tak, ze vyjdes bud z dokumentace ci jiz z hotovych maker a vyzobnes si to, co potrebujes. Sam jsem si takhle delal ruzne formaty vystupu a vzdycky v pohode.