Garmin a zahraniční mapy zdarma (návod)

Jestli by právě v takovém případě nebyly lepší "Reit- und Wanderkarte" http://www.wanderreitkarte.de/garmin_de.php - ty nejsou omezovány státními hranicemi. Jistě je znáš.

Předpokládám, že pokud stahuje jen kousky, že jde o Dakotu10 nebo něco podobného, tj. bez karty. Ty wanderundreitkarte jsou dost velké a stáhnout se dá nejméně region - Německo s Rakouskem, střední Evropa, atd. Na kartě se místem šetřit nemusí. A wanderundreit neroutují, takže je to nepoužitelné jako autonavigace. Ale jinak jsou dobré.

Máš pravdu, jde o Dakotu - píše v úvodu Dakota20.

Osobně autonavigaci v Garminu nepotřebuji, i když mi dlouho stačila a občas ji používám dodnes, když se mi nechce zapínat nic dalšího.

Mapy jsem si chtěla vyzkoušet a porovnat spíš, jak je která přehledná. 

Dakota 20 už má paměťovou kartu, tam se místem šetřit nemusí. Wanderundreit - v Drážďanech nebo v Gmündu dobrý, v Chorvatsku nic moc, tam jsem přepnul na openstreetovou. Ale tam žádná mapa nestojí za moc. Na Slovensku jsem hledal podle šipky, protože tam jsem ještě žádnou jinou než českou neměl, nepočítal jsem, že dojedu na kole z Lednice do Senice a zpátky.

V Chorvatsku je dobrá AdriaTopo XL (silniční síť vychází z Adria Route) ale neni zadara, no.

Dobrý den,

Mám takový dotaz mám navigaci garmin nuvi 250w a chci do ní nějaké další mapy Evropy takže bude stačit když postupně stáhnu z http://garmin.openstreetmap.nl/ jednotlivé státy a pak to naházím na kartu ? Nbeo je to trošku zapeklitější ? Snažil jsem se pročíst toto vlákno ale začínám být z toho trošku zmaten.

Předem děkuji za odpověd a za Váš čas.

Ano, melo by to stacit.

Postupne tezko, u tehle stare navi nelze mit libobolny pocet map.souboru s libovolnyma nazvama ;)

a jak se to tedy dá vyřešit ? že bych z těch všech udělal třeba jen jedno ISO?

IMG. ne iso. Ale jinak je to tak...

Děkuji za opravu myslel jsem img.

a pak to jen hodím na SD kartu , a v navigaci nic dělat nemusím ? Popřípadě se chci zeptat jeslti jde využít i nějak volné místo přímo v navigaci

Pokud mas moc map, muzes mit jednu cast v pristroji, druhou na karte ;)

Zrovna včera jsme domlouvali někdy na květen/červen případnou cestu na jednu sérii do Chorvatska a hned se mi vybavila empíkova zmínka, že tam nestojí za moc žádné mapy. Sama nemám zkušenost a tak se zeptám, co kdo v té oblasti používal a jak to bylo to přijatelné jak pro auto tak pro keše? Nebo mám jít na místní TOPO?

mohl by mi ještě někdo poradit jaký program na spojení img použít??

MapSource / BaseCamp. Nainstaluj si mapy normálně do PC a z mapsource / basercampu pošli na kartu/ do zařízení

Nejsem si úplně jist, ale do PC potřebuješ něco jiného, než img, co se dává do navigace. Potřebuješ instalátor. Wanderundreit ho mají. Z Openstreetu můžeš stáhnout jak instalátor do PC, tak rovnou img do navigace. Ale existují programy, přes které img do PC dostaneš. Já to nikdy nepotřeboval, tak nevím.

jo, jasně. mpik má pravdu. nestahovat img ale exe instalátor samože. jinak ty programy co piše mpik taky jsou ale dost často je mapa pak nepoužitelna a taky je to slozitejsi nez si stahnout exe ;)

Zdravím.Dostal jsem starou navigaci Garmin nuvi 660.Softwer 4.20 mapa City Navigator Europe NT 2008 a nějaká cyklomapa.Na kartě je pouze Id.txt. Získal jsem odemčené mapy City Nav.Eueope 2016.20. Vytvořil jsem složku Garmin a do ní pomocí BaseCampu nainstaloval mapy.Po zapnutí se ale nic neděje i když je ve složce .gmapseupp samostatně nebo přidám příponu img.Cyklomapu jsem ze zařízení odstranil,byla také pod názvem gmapseupp,ale ani to nepomohlo.Zůstalo tam ještě gmapprom a gmapbmap(img).Neví prosím někdo v čem by mohl být problém?Nemůže být problém v e starém softweru že by již nové mapy nepodporoval?r?Děkuji

Salve. Prosím je tu nějaký odborník co pomůže s nahráním map pro Dakotu 10. Prosím SZ či email [email protected]

Nerikam, ze je to jedina moznost, ale pripada mi jako dost snadna:

1. zde si stahni mapu, doporucuji tu verzi pro zacatecniky, protoze s ni nebudes mit zadnou praci

2. rozbal soubor

3. zkopiruj do GPS do adresare /Garmin

Zapni GPS, v nastaveni zkontroluj, jake mapy mas zapnute a muzes jit do terenu.

Poradíte mi, jak nahrát mapu do Garmin eTrex Vista C. Ten žádnou paměťovou kartu nemá. Jak do něj nahraju OSM? Zkoušel jsem googlovat, ale nejsem z toho moc chytrý.