Garmin - Automapy

Ahoj všem, chtěl jsem se zeptat jestli má někdo zkušenosti s nahráváním jiných map než je TOPO a Autoatlas do Garminu VISTA Hcx a podobných,.. měl by být kompatibilní se všemi mapami Garmin, zkoušel jste někdo klasickou silniční mapu, napr. pro NUVI?

Mel sem v Coloradu nahrany City navigator a bylo to bez potizi. Predpokladam ze u HCx to bude nemlich to samy akorat s nizsim rozlisenim.

Můžu jenom potvrdit. Na mé Vistě běhá všechno co je pro Garmin:)

Dá se někde sehnat tak abych ho nemusel platit? :slight_smile: nějakou jednoduchou cestou ještě dodávám, nejsem žádnej machr :smiley:

Určitě dá, ale tady ne. Zde se na warez a na hackování nehraje :@

Ja spis myslel jestli neni freeware nekde, nebo treba nejaka verze,.. protoze navigace na silnici s topo nebo autoatlasem nic moc

Na silnici s Oregonem a mapou TOPO Czech 2 Pro naprosto bez problémů a v pohodě :wink:

protoze navigace na silnici s topo nebo autoatlasem nic moc
Co mas konkretne za problem? Pouzivam Vistu HCx v aute porad a bez jedineho problemu. Mas dobre nastaveny autorouting? Pro auto a ne pro pesi atd?

Hlásím problémy s autonavigací podle Topo Czech 2 (ne PRO). Mám kombinaci Nuvi 200 (aktuální FW) a zmíněné mapy - při navigaci vymýšlí nesmyslné zkratky (např. po ulici jen pro pěší, nebo sjezd z hlavní a krkolomný průjezd obcí a opětovný nájezd…) a co je nejhorší, některé polní a lesní cesty má vedené jako asfaltové - úplný nesmysl ověřený na místě. Navigace je nastavená správně. Všiml jsem si toho při běžném používání v okolí Ostrova nad Ohří, a v Podkrkonoší. Přitom s Atlasem 7 je to bez problémů (podklad pro routing by snad měl vycházet z Atlasu).

edit: V Legendu HCx se zdá autonavigace na problémových místech normální. Asi s Topo v2 blbne pouze Nuvi 200 s FW 4.40, ověřím více. Asfaltky po lesích jsou ale způsobené mapou.

Tohle skoro vypadá jako špatné nastavení, než chyba ;o)

Nicméně vzhledem k absenci složitého nastavování u low-end modelů jako je Nuvi 200 to problém nastavení asi nebude. Kontrola je dílem chvilky.

Spíše je vážně v nové mapě špatně nastavena priorita u některých silnic (nebo jak se značí hlavnější tahy), a ty občasné údajně asfaltované lesní cesty to je vysloveně problém mapy. Zajímavé je že v 1.20 nebyly.

Příklady: - Na trase Zadní Ždírnice - Nová Paka Nuvi 200 s Topo Czech v2 (nastavení defaultní - rychlejší čas) v obci Čistá u Horek suverénně sjede z hlavní a zase na ní najede.

• Jedna pěkně dlouhá neexistující asfaltka je přesně mezi Ostrovem nad Ohří a Květnovou, místní kačeri si už asi všimli

Akorát z blbnoucího autoroutingu u Nuvi 200 ještě podezřívám poslední update FW, z neexistujících asfaltek pochopitelně mapu.

Mám taky problémy s nastavením tras

1.) Už jsem se smířil, že v MS nastavená trasa se mi musí ve Vistě znovu vypočítat, takže práce v MS téměř vniveč.
Proč ale musím mít v GPSce povolené dálnice, aby mi to našlo rozumnou cestu v místě, kde dálnice širokodaleko žádná není, to nechápu. Chci-li z plánování vyřadit dálnice, tak do 10km vzdáleného městečka po pohodlné přímé cestě mě to vede 20-ti km oklikou přes samé kotáry :frowning:
(ostatní nast. mám myslím v poho: sleduj silnici-nejkratší-výpočet pro auto/moto, …)

2.) Chci-li najít trasu v GPSce z jednoho bodu do druhého, tak mi to ale jako počátek bere moji aktuální pozici. Takže nakonec trasa je delší a vede: moje pozice - 1. bod (chtěný start) - 2.bod (cíl). Asi je to logický, protože se stejně do toho startu musím nějak dostat, ale mě zajímá jen ta spojice mnou zadaných bodů. Nelze nějak nastavit počáteční bod?

Jedná se o mapy Atlas CZ 7 NT