Garmin Chirp už vysílá v Brně za oknem

Podrobnosti najdete v článku na Navigovat.cz.

Stručně: Za okno pobočky Mladé fronty na Jakubské 5 v Brně jsme právě ukryli vysílač Garmin Chirp. Můžete ho se svým Garminem detekovat a jako bonus dostanete finální souřadnice mé keše A tohle z nich vyrostlo ([cache]GC18CVP[/cache]).

Pěkné, jen abyste zítra nemuseli volat sklenáře :wink:

škoda, že to mám do Brna daleko, docela by mě zajímalo jak to funguje

super taky jsem na to koukal před nějakým týdnem

Ted ted jsem tam byla. Byl tam nějakej Alfred Nobel. Abych tam šla znova, herdek jak mám poznat co z vás vyrostlo, většina z vás tam vypadá jak Miták. No to jsu zvědavá jak toto dopadne.

Super!

Ahojky,
O víkendu mám cestu do Brna tak vyzkouším. Díky.

Nechce tam někdo zajít s tím daným zařízením a vzít mě s sebou, bych to rád viděl a mám jen vistu.

Pokud to chce někdo zkouknout, budu mít 19:45 cestu kolem a zastavím se tam.

Úspěšně vyzkoušeno … GPS signál vykazoval odchylku několik desítek metrů od deklarovaných souřadnic redakce (třístovka byla zřejmě rušena nedalekým žulovým projektikem), ale ANT+ protokol zafungoval bez problémů - stál jsem uprostřed ulice a během pár sekund po aktivaci funkce "chirp Searching" se informace o waypointu přenesly do gpsky. Odlov keše odpoledne byl už jen příjemným bonusem. Závěrem: zajímavé, funkční, ale poněkud drahé. Pokud by kus stál jedno, či maximálně dvě kila sakumpikum, pár bych si jich pořídil a rozmístil. Takto je to pouze nákladnej výstřelek. Každopádně díky za možnost si to oprubovat.

Marku, bylo by možné sem pak hodit, co všechno si samotný Chirp loguje z připojených zařízení? Mohla by z toho být zajímavý statistika, pokud tedy něco takového jako logy vede, díky.

TantalCZ: podle me nic takoveho neumoznuje/nenabizi.

Chirp skutečně nic ze zařízení neloguje. Stejně jako GPS pasivně přijímá, tak Chirp jen "pasivně vysílá". Věechno je mu jedno :slight_smile:

Ale věc je to zajímavá - na kešky by to nemuselo být špatné :slight_smile: Jenže zatim nemam ani kompatibilní zařízení. Oregon 450 to umí? :wink:

Ano, umi, ale musis si dat novou verzi firmware.

Konecne neco, co me dokopalo k aktualizaci O300 a zmena v moznosti filtrovat vyhledavani kesi se mi moc libi.. V nedeli rad vyzkousim i prijem z chirpu. Diky Marku !

Mohlo by to fungovat i pres telefon s nejakou aplikaci?

Nikoliv. To neni pouze o aplikaci, ale i o HW.

A bude ten Chirp cestovat :slight_smile:
Kde bude umístěn potom?

Garmin nemaje, dohnal jsem kluka s Oregonem až pod ta okna. Chvilku to trvalo, protože jsme si samozřejmě nenahráli Markem udané souřadnice a až na místě zjistili, že je drobný rozdíl mezi Jakubskou ulicí 5 a Jakubským náměstím 5 - asi 100 metrů… Byl jsem příjemně překvapen intenzitou signálu - byli jsme od budovy ještě asi 15 metrů, když GPS pípla. Takže, Marku, děkujeme za umožnění nové zábavy…

Tak jsem to dnes taky zkusil a vše funguje, díky za možnost otestování…