Garmin Colorado 300, problém s připojením k PC // VYŘEŠENO!!!

Ahoj ve spolek, omlouvám se pokud píšu na nesprávné místo. Patřím mezi další nové a poněkud "rozladěné" majitele tohoto typu navigace. Můj problém s Coloradem spočívá v tom, že né a né se zobrazit v mém stolním PC. Používám Map Source zhruba týden a doposud s komunikací nebyl žádný problém. Import map Chech Topo 2 Pro proběhl hladce, stejně fungoval import/export dat po nahrání nového fw 2.70. Avšak poslední dva dny se pokouším o připojení Colorada zcela bezúspěšně.:frowning: Pokud však připojím mou starou GPS 60c, tak je vše v pořádku a já s ní mohu pracovat dle libosti. Dokonce jsem vyzkoušel i variantu s připojením Colorada k Map Source co mám v notebooku a stále nic. :frowning:

Zkus Nastaveni > System > Interface > Garmin Spanner a po pripojeni k PC kliknout na Ano.

Bohužel, toto jsem odzkoušel již včera. Na displeji se objeví hlášení o "uložení informací o trasových bodech…", dále naskočí logo Garmin s ikonou GPSky propojené s PC a vše pomalu "zhasne". :frowning:

Tak to vypada, ze chyba neni v celym baraku, ale jen u Tebe - reklamuj.

Samozřejmě i toto je řešení, ale být zase bůhví jak dlouho bez nové GPS… Pokusím se ještě vytrvat, snad se ještě někdo ozve a poradí. Určitě ale díky za snahu.:wink:

Po dlouhých hodinách urputného snažení se nám společně s MadDogem podařilo tento problém vyřešit! Je to až neskutečné, stačilo vymazat veškeré way pointy a trasy ve složce "plánovač tras"! Osobně se domnívám, že hlavní chybou bylo stažení dat z GPS do Map Source, jejich další úprava (diakritika) a opětovné zkopírování do navigace.

Jo, jo. Kdyby to vždy bylo takhle jednoduchý, to by bylo skvělý. Já mám jiný problém a ten se zcela určitě softwarově vyřešit nedá.
Úplně mi odešel USB port na Coloradu.
Nefunguje ani jako zdroj ani jako propojení s PC.
Zřejmě se něco uvnitř ulomilo, za určitých okolností (zatlačení kabelu pod určitým úhlem) to ještě někdy naskočí, ale jakmile se s kabelem hne, je po spojení. No, po pravdě čekal bych delší životnost USB portu než od začátku února do půlky listopadu.:frowning:
Nemáte někdo zkušenosti, jestli tohle je schopen někdo v republice opravit? Funguje v rámci Picodasu vůbec servis? Určitě by to nebyla záruční oprava, Colorado je poslané z USA.
Uvítal bych zkušenosti někoho, kdo již měl přístroj tady v servisu a nejednalo se o záruční opravu.
Díky.

USB port hneval aj mňa - skúsil som iný kábel a je to OK. Možno si to už skúšal - ale keby náhodou nie…
Viem, asi by to bolo moc jednoduché, ale tiež som si zo začiatku myslel že je vadný prístroj.

Byl bych rád, kdyby to tak bylo, ale bohužel. Používám ke Coloradu několik kabelů a dělá to na všech, včetně napájecího v autě. Navíc na USB portu je znát, že je v přístroji na volno, má v něm vůli do stran cca 0,5 mm. Dokonce má i tendenci vylézat z přístroje. Taky tak zhruba o 0,5 - 1 mm.
Je to zcela určitě mechanická závada. Proto ten dotaz na zkušenosti se servisem.

Pokud vim bor.uvce se stalo neco podobneho vymenili ji cely pristroj v servisu. Kolouse mela koupeneho z GPS Centra.

No jenže já ho mám přes Ebay z USA. Určitě si vzpomeneš, že jsem ho měl už v době, kdy se ještě v ČR nevědělo, kdy půjde do prodeje.
Proto mě zajímá jestli si mám hledat nejlevnější nabídku na nový přístroj nebo zda je naděje na opravu.

Edit: Nejhorší na tom je, že přístroj je jinak 100% funkční, jenom prostě nejde připojit k PC. Zatím to řeším tak, že jak keše, tak POI body mám na kartě a tu láduju přes čtečku. Ještě mapy bych potřeboval v přístroji umazat a dát je na kartu.
No a pak mi štve, že že soubor s nalezenými keškami nejde navolit, jestli bude na kartě nebo v přístroji.

Jo to si pamatuji. Ale kdybych musel menit sel bych asi spis do Oregona.