Garmin Colorado - problém ,,zamrzne"

Zdravím,
Prosil bych o radu. Mám Garmin Colorado 300 s nejnovějším firmwarem. GPS funguje jak má, akorát při lovu se prostě ,zamrzne" sekne se. Tlačítkem na vypnutí nereaguje, až na vyjmutí baterky se vypne. Někdy, když jsem na lovu celý den tak funguje normálně, až třeba po 3hodinách se takle sekne a za deset minut znovu.

Možná by to chtělo uplný restart GPS, ale nevím jak nato. Díval jsem se na http://garmincolorado.wikispaces.com/Miscellaneous , ale tam jsem z toho moc nepobral jen nějaké spíše rady. O restartu tam něco je, ale tomu moc nerozumím. Na fóru jsem se taky samozřejmě snažil hledat, ale nenašel jsem.

Vůbec netuším, čím to může být. Prosím poraďte. Předem děkuji.

Nektere priciny asi nevyresis. Ani restartem. Me to obcas dela taky. Priciny mam za tu dobu co ho mam vypozorovano nekolik:

1. Chyba v mape ATLAS, TOPO. 2 mista na dalnici, kde pri navigaci pravidelne "zamrzne". Kdyz nenaviguju na cil, nezamrzne.
  2. Chyba ve vypoctu navigace pri prechodu z "mapy" do "mapy" kdyz pocita navigaci po ceste. Napr. "neumi" spravne prejit hranici na Slovensko, kdyz jedu do Kut "zadem" po stare ceste, v tomto pripade prechod z mapy ATLASu na mapu TOPO Slovenska= zamrz.
  3. Posledni firmware- obcas zamrzne tak, ze nevykresluje na dispay cast mapy, jinak ale vse ostatni funguje. Nekdy zamrzne pri rychlem otoceni kolecka (zoomovani) v mape.
  4. Nekdy "zamrzne" dost brutalne ve vypoctu navigace, a to pri zapinani.
    Priklad, navigujes po silnici, dojedes na pumpu, vypnes GPS a kdyz odjizdis zapnes, a ona se pri "najizdeni" do mapy sama vypne na vnitrni reset. Duvod- chyba ve vypoctu, kdy nema pri zapinani spravny GPS signal a vnitrne se ten soft zacykli asi na nejake spatne hodnoty pozice. Bud musis "odchytit" tlacitkama stav, nez "najede do mapy", a zrusit navigaci, nebo musis odjet cca o 5km, a pak ji zapnout. Pak znova nacita pozici nez se snazi navigovat a uz se nezasekne. (tohle mi udela tak 5x do roka)

No me zamrzne, když jsem na lovu takže mam skoro celý den zapnuté GPS asi tak 3-4. Mam tu zakladni mapu co je tam už přednahrátá a potom TOPO 2 a nyní teď TOPO 3. Zamrzalo mi to i na firmwaru 2.60 i na obou mapách. S touto GPS sjem hranice ČR ještě nepřekročil…

Mohli by mi tu někdo napsat postup na RESTART Colorada ? Předem děkuji.

reset popsany z toho webu co si sem dal link: vypnou colorado, stisknout ty dve kulate klávesy a drzet je, k temhel dvou stisknout a pet veterin drzet vypinaci tlacitko, pack vsechny tlacitka pustit a potvrdit ze opravdu chces smazat data. tot vse

Je to tak jak píše michal_smsmsm. Mám to odzkoušené. Tovární nastavení proběhne i při nahrání staršího Firmware.

Chování tvého CO je opravdu divné. FW 2.60 je na 99% stabilní bez jakýkoliv "divností" .Firmware 3.20 je na tom stejně. Nepozoruji žádné zásadní problémy. Zámrzů je opravdu jen minimálně.
Dost spolehlivý je i FW 3.00 ( poslední verze bez rastrových map ).
Spolehlivý byl i 2.40, ale nefungoval výběr map v profilu. Jiné FW než 2.40. 2.60, 3.00 a 3.20 bych tam ani nezkoušel.

Zkus smazat všechny mapy a gpx soubory. Restartuj CO. Nahraj FW 3.00. Možná by pomohlo nahrát do CO originální soubory ze zálohy, kterou asi nemáš?

Mne na support na SVK napisali, ze restart pristroja colorado sa robi taak, ze zatlacis obidve vrchne tlacitka a pri drzani ho zapnes.
http://forum.garmin.sk/volna-diskusia-f41/garmin-colorado-t1070.htm

Ja mam skor iny problem, ked dam navigovat podla "prosle trasy", tak navigacna ciara je tenka cierna, presne taka ako je zaznam trasy? Robi to aj tebe? Je to od verzie firmware 2.90
http://forum.garmin.sk/volna-diskusia-f41/garmin-colorado-t1070.htm

I tohle jsem dneska zkoušel, ale asi po 20min chůze zase zamrzla a po další hodině znova. Nejspíše bude vada v přístroji. Naštěstí mám ještě 2 měsíce záruku tak to hodím na reklamaci.

Jinak ještě diky všem co tu napsali a snažili se mi pomoci :wink: