ahoj lidi,v inzerátu jsem našla tuto GPS za 1.500 Kč, mám koupit? jsem začátečnická lama s odlovem 28 kešek,rada od zkušených borců pomůže. dík předem.
Ahoj,
není Etrex legend jako Etrex Legend. Jaká písmenka následují?
Za tuto cenu to bude od Bédi Trávníčka.
No jo, taky mě mohlo trknout, že za tuhle cenu to bude E-trex Legend H - http://gps-navigace.heureka.cz/garmin-etrex-legend-h/recenze/
S tím nemám zkušenost, já mám E-trex Legend HCx a velká spokojenost.
Předtím jsem měla Garmin Geko 201 z druhé ruky a nedá se to srovnat - velká výdrž baterií, barevný displej, mapy, najde signál i pod střechou. Dá se nastavit, kdo potřebuje navigovat (auto, taxi, cyklista, pěší turista). Slušně jsme to využili i jako autonavigaci. V neznámém městě mi našla nejbližší lékárnu, když mi dítě štípla včela na dětském hřišti. Všude ji nosím a to nejen kvůli geocachingu.
Ale tam už je cena trochu vyšší - odhadem o 2-3.000.
Nedávno jsem, tuším na Aukru viděl Garmina GPSmap 60 za 1000,-. Je sice nemapová, ale na CG podle mě naprosto postačující.
Obyčejný legend tady na foru nabízí okolo 1000 a na aukru jsem ho taky tak vídával. 1500 je za něj moc
JJ sériovej kabel je naprosto výtečnej…stejnej měl tuším už jen e-Map - bez něj je zle…ostatně, při dnešní absenci sériových portů na počítači zbývá varianta redukce USB/RS232 a ne všechny si rozumí.
Uf.
Koukám, že slušný bordel v pojmenování přístrojů mají už i prodejci, ale popořadě.
Legend "od Bédi" (starý, blbě chytající signál, černobílý displej, modrá krabička) se jmenuje takhle: "etrex Legend"
Jiný typ jménem "Etrex Legend H" je jakási reinkarnace starého Legendu, jenom vyměnili přijímač za novější citlivý, vše ostatní zřejmě při starém. Přístroj je rovněž modrý a nikde v Čechách jsem ho neviděl prodávat.
To, co je nalinkováno z Heuréky není etrex Legend H, jak je v titulku, ale etrex H, jak už je správně dále v textu. Tento přístoj má velice citlivý přijímač a narozdíl od Legendu nemá mapu. Krabička je žlutá.
Řada HCx je pak už o třídu výše… citlivý přijímač, slot na paměťové karty, barevný displej… a samozřejmě i vyšší cena.
A teď k původní otázce…
Pokud nebudou stačit odpovědi tady, zkus kdyžtak projít i starší vlákna o Legendu, kterých je tu požehnaně. Vyhledávač v pravém menu by je měl najít.
no máš asi pravdu,dostal to jako bonus k nákupu. ![]()
moc děkuji zkušeným kolegům za tipy,takže nebrat..
vídám různé typy GPS, ale nechci zas zbytečně utratit více,než je nutné. na ten rekreační odlov by jste doporučili jakou? ![]()
to tam nebylo napsaný ![]()