Chtěl bych se zeptat zda je tato navigace vhodná popřípadě jaké jsou nevýhody a výhody
http://www.skyfly.cz/pristroj/emap.htm
Tak tuhle potvoru jsem teda nikdy neviděl … ale už na první pohled můžu říct NE - na GC určitě nebrat
Což je na GC vážně k ničemu (ale stejně se tu za chvilku objeví tuna flame že hledat se s tím dá…)
Vhodná k čemu?
Trochu mě zarazila cena a celkové provedení… Za ty peníze máš 2x Oregon 550 ![]()
Teď koukám, že je to přes 10let stará hračka, specifikace šílená… Tohle už fakt asi jen jako muzejní kousek na poličku B)
A nehoupeš nás náhodou. Ten odkaz je tak z roku 2000 B)
|Neupadnul jsi? To je min. jedenáct let stará navi!!
já se jen ptám vím že je to stará vykopávka doma trochu nezafungovala komunikace po telefonu a přihodily mi na aukru na špatnou navigaci. Něco levnějšího sháním ale zase na druhou stranu chci aby to k něčemu bylo. Tak se ptám jestli do toho jít nebo si raději nechat dát jeden negativní komentář a už mám jasno. No i to se někdy stává tak budu hledat dál něco novějšího.
Na poličku je vhodná.
Jinak do terénu je nevhodná (viz lepení na silnice a patrně neodolnost proti vodě), do auta to závisí na tom jestli do toho půjdou dát novější mapy. Jestli ti to někdo dá zadarmo, tak proč ne:D.
ehm…
Které Garminy na turistiku jsou na 3 a více tužkovek? ![]()
Etrex Legend "Béďa Trávníček" se dá pořídit kolem 1000 a udělá pro začátek taky parádu.
Lepení na silnice?
My teda zrovna tuhle máme. Byla koupená tenkrát v americe a ležela ve skříni. Je mň citlivá než nové navigace, dokud člověk nevleze do aleje nebo lesa funguje:D
Jak už jsem psala- máme ji. využíváme ji, zároveň, ale i iPhone.
Občas má svý lepší dny, ale většinou mě rozčiluje.
Mapy do ní nasypat nejdou. Takový pokusy už taky byly. Ve firmě ani nepřišli na to jak ji propojit s pc.
V zástavbě, pod stromy atd. je absolutně nepoužitelná a občas háže hrozny hausnumera. Novější navigace přeci jen signál chytí na víc místech než tahle (vyzkoušeno).
Takže "nově"by si ji pořizoval jedině cvok.
Jeee s touhle příšerou jsem lovil své první keše… Táta ji používal na paraglading
Ale jinak je to presne ten des, co ríkají vsichni… Blbé pripojení k PC, straslivá presnost v zástavbe, ci v lese… Ale za pás supu bych ji pro zacatek bral
Je to originální kousek… A to ze se to drzí silnice, no a co stejne chodíme za šipkou ![]()
ja sem s ni lovil donedavna. a nemuzu si ji vynahvalit. mnohdy sem chytal lip signal nez s bedovym legendem. s pocitacem ji spojuju bez problemu, ale vsecko je to o subjektivnim pocitu. takze jestli ji vydrazis, tak to s tim aspon tkus… a uvidis, jak Ti bude vyhovovat. casem urcite prestane, protoze Te prestane bavit to do ni cvakat rucne a podobne. a navic se o ni nebudes nekde v terenu bat ![]()
Par let se mnou eMap taky prozil, takze nemuzu rict krive slovo. V dnesni dobe trochu out of date, ale podle meho nazoru o nic horsi, nez eTrex Legend Beda edition. Ba naopak, spis lepsi! Prichytavani na silnice jde samozrejme vypnout! Vydrz na dve tuzkovky taky nebyla spatna, pripojeni k PC pres strejnej kabel jako Legend. Oproti Legendu predevsim slusne citelnej a vetsi displej. Odolnost proti stekajici vode nejaka minimalni je, ale tady asi vede Beda, i kdyz jsem eMap provozoval par let bez problemu na motorce a jednou mi dokonce spad do more a prezil.
Tenhle oldskul bych bral!
Jak už psali ostatní, jedná se o skoro muzejní kousek. Víc než 500Kč bych do tohohle přístroje určitě neinvestoval (sběratelská hodnota započítána).
Vsechny Garmini GPS pred eMapem byly na 4 tuzkove baterie s vydrzi cca 12 hodin.
Ja bych staricke Garminy nehazel do stareho zeleza. Treba 12XL, ale myslim i eMap umeji veci, o kterych se soucasnym GPS muze jen zdat. S dobrou antenou, patricnym softem a trochou trpelivosti muzes zamerovat s presnosti na decimetry. ![]()
Sam mam dve 12XL a opatruji je jako oko v hlave. Za Oregona a spol. bych je nevymenil ani nahodou. :-))
Mimochodem, ta nostalgie…vzpomnel jsem si na svou ctvrtou kesku v roce 2004, kde je eMap zvecnenej.