Garmin eTrex H

Zdravim, dnes mi došel eTrex H a zajímalo by mě jak propojím garmin s PC? Na horní zadní straně když oddělám gumovou záslepku, tak jsou tam kontakty, ale nemám žádný kabel??? Nemá být kabel součástí balení?? Nebo se dá dokoupit?

Vetsinou byva soucasti baleni. Samostatne se dokoupit da bez problemu. Napr.
http://interlink.tsbohemia.cz/?cls=stoitem&stiid=87213

PS: nevim zda to neni reklama a poruseni pravidel :wink:

Jj, myslel jsem že je to automaticky součást balení, ale na některých internetových obchodech stahují cenu o každou stovku, takže mám garmin bez kabelu… Otázka je jaké je využití… má cenu si kabel vůbec schánět? Nějaké zkušenosti?

V tomhle případě není součástí balení, na krabici bys měl mít napsán obah a kabel tam není. Nebyl součástí balení ani v kamenném obchodě.

Etrexe H jsem koupil a v cene kabel byl (eShop ho daval jako bonus). Je to seriovy (takze pokud neni serial port v PC, je treba redukce USB to Serial).

Osobni zkusenost je, ze jsem jej aktivne pouzival a pouzivam. Nastavil jsem si napr. GSAK, ze mi laduje kese do GPSky a zpetne kdyz je oznacim jako nalezeny, tak mi automaticky paruje a oznacuje v GSAKu jako nalezene. Dale pak to pouzivam, kdyz si chystam cesty doma, tak abych to do GPS dostal (nejen GC veci, ale i trasy v ruznych oblastech). Stejne k tomu, abych si prosle trasy nahral do napr. Google Earth apod.

Jinak se to samozrejme da provozovat bez kabelu a zadavat waypointy rucne. Co jiz rucne nejde jsou ty trasy z PC do GPS.

měl jsem a bez kabelu jsem se obešel

Mám dotaz: mám datovej kabel, mám k němu redukci (u notebooku COM3 port fakt není), redukce měla i instalační cd a měla by normálně běhat, ale při pokusu poslat si z GSAKu waypointy mi to hlásí "cant init COM3". Netušíte, co s tím? Jinak navigaci mam v GSAKu nastavenou:)

vyřešeno, problém byl mezi židlí a klavesnicí, sorry za spam:D

Taky máme Trexíka, dodali ho i s kabelem, ale protože samozřejmě počítač s kabelem nekamarádí, tak to zvládáme i bez něj a v pohodě - vše zadáváme ručně…