Garmin Etrex Legend a datový USB kabel

Zdravím,

potřeboval bych poradit. Pořídil jsem si Garmin Etrex Legend bez kabelu. Na ebay.com jsem si vyhlídl datový USB kabel - nikoli RS232 s redukcí, ale na jedné straně s kontektorem pro Garmin a na druhé přímo USB.

Máte s tím někdo zkušenost? Abych zbytečně nevyhodil pár stovek za nefunkční věc.

Díky!

Stary Legend zadne USB nema, je ten seriak. Takze ten kabel musi mit v sobe prevodnik (jsou malicke, klidne muz byt ukryty v konektoru), cemuz nasvedcuje i napis na tom instalacnim CDcku. Jinak by slo o podvod.

Kazdopadne, i kdyby tam prevodnik byl, tak rychlost prenosu je limitovana tim pomalym seriovym portem, je to jen reseni pro novy pocitac bez serioveho portu.

Prestoze mnoho novych pocitacu nema vyvedeny seriovy port, obcas ho ma jen nevyvedeny na zakladni desce a staci za par korun koupit zaslepku s vyvedenym konektorem.

U notebooku si takto nepomuzes, musis mit prevodnik.

Jinak takoveto ‘prime’ kabely nejsou nic jineho nez ze vzali USB-SERIAl prevodnik, na konci ucvakli RS232 konektor a misto nej nasadili ten garmini konektor. Presne takto se vyrabely i USB kabely pro Legendy, ktere kdysi prodaval Picodas. :wink:

Takže by to mohlo fungovat? O rychlost mi nejde, jde mi o připojení. Bohužel nejsem natolik technicky zdatný, abych si něco vyrobil, resp. když i garmin - sériový kabel je relativně drahý…

Díky!

My na noťas kupovali převodník, škoda, že jsem neviděla tohle mohla jsem tahat o kabel mín. A funguje to normálně v pohodě. Tak by s tím problém být neměl.

Urcite tam bude USB-COM prevodnik ukryty v USB zastrcce. Takze je to v podstate totez, jako by sis koupil USB-COM konvertor a eTrex-COM kabel.

Ted jde jen o to, jaky konvertor v te snure je. Potiz muze byt v driverech pro pocitac. Pokud mas XP, tak by to melo byt bez problemu, ale u Vista nebo Win7 to muze byt problem.

Bezi tady vlakno, kde se nedari rozchodit USB-COM redukci. Takze neni 100% jistota, ze ti ta snura bude chodit (i kdyz je treba v poradku). :frowning:

Tak jsem to risknul a koupil kabel přes ebay od kawamall.com.

Teď jsem úspěšně updatoval firmware, vše funguje, jak má.

Pozn. ač je zapojen kabel přes USB, updater našel port COM4 (to je tím převodníkem…)

Bude tam FT232 od firmy FTDCHIP, nebo nějaká jeho odvozenina. Dělal jsem s nimi. Jen aby tě nepřekvapilo, že na jiném PC nebo jiném USB portu se to někdy objeví pod jiným COM portem.Ale možná to bylo jen tím, že já sám jsem to neuměl dobře nastavit.