Garmin eTrex Legend HCX

Zdravím,možná blbá otázka, zvažuji koupi GPS ,dá se tato: Garmin eTrex Legend HCX používat i jako navigace v autě? Když si ji koupím, tak musím ještě koupit mapu? Dík a nekamenujte mne ,prosím, moc tomu nerozumím.

Mám ji týden, tak ještě nevím co a jak, ale v autě jsem zkoušel a funguje. Základní mapa byla součástí balení a podrobná- TOPO Czech byla k této navigaci jako bonus, ale někde ji k přístroji nedávají.

Turistické navigace obecně nejsou moc vhodné jako autonavigace,mají totiž menší displej.
Navigace jsou standartně prodávany s násled. příslušenstvím : CD na kterém je mapa (obvykle Czech Topo 2 nebo 3) mikroSD karta s nainstalovanou mapou Czech Topo 2 nebo 3, USB kabel na propojení navigace s PC , tištěný návod + návod na CD.

Dík, v tom autě myslím jen kdyby bylo potřeba,na nějaké velké používání ne. Zajímalo mě ,jestli to vůbec jde použít.

Což o to, dá se a je i pro to vybavená vyhledáváním trasy. Já jsem ji používal. Není to ale ideální - autová navigace má přece jen pro tento účel větší komfort. Co se vlastního navigování týče, tak s Etrexem pojedeš nebo budeš bloudit stejně jako s těma ostatníma navigacema, to je hlavně otázka aktuálnosti mapy.

Tak auto dobrý,dík. A otázka ohledně hledání kešek. Funguje v pohodě nebo můžu čekat nějaký větší problém? Dík

Použít jde, ale neřekne ti ani slovo, a dost blbě se sleduje ve městě :o

Mám jí rok a jsem spokojený, žádný problém. Jen teď nevím jak tam pořádně nacpat keše , protože jsem byl navyklej jen na skrýšotlač a ten ted nefunguje tak jak před tím. Dostal jsem tam vše co jsem potřeboval , tak teď musím hledat jiný program.

Dá se použít i jako autonavigace, ale má to svoje úskalí:

• nemá hlasový výstup ("Nyní odbočte" apod.), ale jen pípne, aby oznámila, že bude nějaká změna. Je tudíž lepší mít spolujezdce, který bude hlásit, co říká navigace.
  • autonavigace je napojená na baterku auta, takže si nemusí šetřit baterii a může celou dobu "svítit" a pěkně ukazovat mapu.

Když jsme jeli na výlet přes půl republiky, půjčili jsme si švárovu autonavigaci a ještě jsme měli fungl nový eTrex Legend HCX s mapami TOPO 3. Pro zajímavost jsme měli zapnuté oboje a oboje nás vedlo hezky k cíli. Pouze vyvstal problém, že jsme neměli ani jedno pořádně ošahané, takže na autonavigaci nás to neustále vyvádělo ven z dálnice. (Švára neměl dálniční známku, tak si zablokoval jízdu po dálnici :slight_smile: Což jsme samozřejmě nevěděli a zjistili až později.)

eTrex používám i jako autonavigaci, ale hlavně když jedu jako spolujezdec a navádím. Jako řidič nepříliš zkušený si moc netroufám sledovat malý displej eTrexu (navíc většinou ztmavený pro úsporu baterií) a ještě okolní provoz. Což ovšem neznamená, že to někdo lepší nezvládne.

eTrex se dá nastavit pro navigaci turisty/motoristy/automobilisty/taxikáře/(a možná ještě někoho dalšího, přesně si to nepamatuju). Podle toho se pak vypočítávají trasy.

V GeoGetu si vygeneruju si soubor, ten načtu v programu MapSource (ten byl u eTrexu) a pak odešlu do navigace. Možná to jde i jednodušeji, ale nevím jak. Zkouším vše metodou pokus-omyl a tohle mi fungovalo :slight_smile:

:slight_smile: navigoval celou cestu

Jak už bylo psáno, navigaci lze přepnout z turistické na silniční. Žádný luxus, ale neztratíš se.

Přijde na to jak to chceš používat…na každodennní používání v autě je samozřejmě lepší autonavigace ale provizorně to i s eTrexem jde. Já ho dávám do držáku na palubovku (0.5m od očí) a napájím adapterem z auta a TOPO CZ 2010 naviguje docela slušně..na přesun ke keškám mě tohle řešení stačí.

Jednoduhé ovládání a FW, nezná takové problémy jako občas novější stroje = nevysvětlitelné zatuhnutí kdy nejde spustit = následně řešené přehráváním firmware a různými recovery postupy (v divočině na průstřel hlavy).
S Topo CZ 2010 Pro už trochu pomalejc překresluje mapu (s Topo 3 naprostá pohoda) a jinak známý konstrukční problém s časem odlupující se obvodovou gumou (15min práce s oboustrannou lepicí páskou 1-2x/rok).
Jinak je to spolehlivý, robusní přístroj do hrubých podmínek s vysokým poměrem užitná hodnota/cena.