Moje GPS Garmin eTrex Legend, z ničeho nic přestala chystat družice
Prostě pár minut dělá že hledá ( Vůbec tam ale nenabíhají ty sloupky ani žádná jiná známka aktivity ) a pak napíše že není signál GPS…
Je to chyba čipu, nebo by pomohlo přehrát nějak jen firmware?
P.S.: zastak z ničeho nic to asi není .. poslední dolbou ten signál chytala pěkne mizerně
P.S.2: Nemáte někdo stejnej typ třebas s rozbitým displejem? že bych za drobný peníz odkoupil ?
zkus poklepat z boku, rukou, jestli se v GPSce něco nepovolilo, esli to nezabere, tak je to na rozebrání a mrknout kde je co popř špatně (třeba do ní natekla voda a zoxidovala)
Vážně Byli jsme zrovna venku, dala jsem jí příteli na paragliding a on mě přišel sprdnout, že mu to nefunguje. Tak jak jsem nevěděla co by, aby neměl zkažený let, tak jsem to přečistila tričkem. A od tý doby to funguje Opravdu!
Předpokládám, že následující rady budou zbytečné, ale přeci jenom pro jistotu…
Občas může chycení družic trvat docela dlouho, zvlášť s Legendem, takže bych vyzkoušel vylézt na nějaké místo s pořádný výhledem na oblohu a GPSku tam nechal tak 20minut bez pohybu.
Pak taky zkontroluj, jaký má GPSka čas a polohu, kde byla naposledy zapnutá (místo, kde je kurzor na mapě). Pokud se nějak výrazně liší, zkus je nejdřív nastavit manuálně.Když GPSka ví, jaké družice má nad hlavou, hledají se jí snáz.
Moje taky před rokem přestala z ničeho nic chytat družice a nepovedlo se mi ji už nijak rozchodit
Tak jsem měl alespoň důvod si koupit novou s dotykovým displejem Naštěstí jsem tu rozbitou nezahodil - odečetli mi za ni šrotovný (pravidelná akce v GPS centru).