Garmin eTrex Legend-problem s pripojenim k PC

Ahoj, koupila jsem si nedavno Garmin eTrex Legend a pristroj s pocitacem nekomunikuje. Ve formatu dat v propojeni mam nastavene "Garmin". V COM1 portu byt chyba nemuze, mam v nem obvykle zapojene jine zarizeni a to bez problemu funguje. Zkousela jsem zapojeni pristroje po instalaci MapSource, i pred instalaci MapSource, stahla jsem si program WebUpdater od Garminu, ale ani v jednom pripade neni GPS pristroj detekovan. Pokud by mi nekdo mohl poradit, co s tim, nez to pujdu reklamovat, byla bych moc rada…
Zaroven bych se chtela zeptat, jestli tady neni nekdo, kdo ma stejny Garmin a bydli na Ostravsku, potrebovala bych vyzkouset, jestli je spatny kabel nebo je chyba jinde.

Leca

Měl jsem podobný problém. V počítači mám jeden COM port COM1 a přes ten se to nechytalo. Tak jsem si půjčil redukci COM-USB a zkusil to takto, nainstalovalo se mi to jako COM9 a přes něj to funguje bez problémů. Vada nebyla ani v kabelu, ani v Legendu, ani v samotném COM1 (s jinými zařízeními funguje), takže bych to viděl na nějaký zádrhel ve windows. Víc jsem to pak nezkoumal, když to fungovalo přes tu redukci.

No já myslím, že problém by mohl být právě v tomhle. Někdy si právě programy k těm různým zařízením blokují ten COM port a nic jiného pak na něm nefunguje. Například sw k různým mobilům na tom portu může rezidentně sledovat připojení toho telefonu. Pokud můžeš použít jiný port zkus to. Pokud ne, tak odinstalovat ten program. Jestli žádný takový program není, tak zkusit ten Garmin na jiném PC. Čau Tommu

Také jsem to zaboha nepropojil, přemyšlím o koupi kabelu usb

Ahojky, díky všem, co napsali. Koupila jsem si redukci (značky Delock) a jede to zatím přes ni naprosto bez problémů.