Garmin eTrex Legend (průhledný modrý) a jeho guma

Zdravím,

slezla mi guma která je kolem dokola u Legenda. Zkusil jsem ji přilepit kvalitní 3M oboustrannou páskou, ale páska drží jen na navigaci a na gumě nikoli. Resp to pomohlo pouze k tomu, aby guma držela a neklouzala atp. Ovšem jakmile zvednu kryt datového portu, tak se okamžitě odlepuje.

Čím to přilepit? Ideálně tak, aby se neodlepila.

Nepomoh by chemopren, varianta guma+PE ?

V drogerii nebo kdepak? Nad něčím takovým jsem uvažoval, ale nechtěl jsem zlikvidovat navigaci :wink: Kolem dokola pod gumou je totiž něco jako průhledná lepící páska, která dělá vodotěsnost nejspíš (je i přes čudliky).

Normalne v drogerii, je to bezne lepidlo. Hlavne to musis nechat dle navodu odvetrat pred konecnym pritisknutim

Z druhe strany, da se to pak vubec servat dolu, az bude potreba GPSku rozebrat kvuli blbnoucim kontaktum displeje?

No jo, to je známá bolístka Legendů. Taky se mi vytáhla a odlepila guma. Poradili mi tady oboustrannou pásku a zatím to dobře drží. Použil jsem jakousi neznačkovou, kterou jsem našel doma. Chce to asi dostatečně silnou pásku pod tu vytahanou gumu.

Pokud máš navigaci ještě v záruce, trochu bych se bál silných lepidel, která na rozdíl od oboustranné pásky nepůjdou snadno odstranit. Měl bych obavu z toho, že by to mohl být důvod pro neuznání případné reklamace. Anebo, jak píše Haluma, aby nebyl problém s rozebráním přístroje při opravě.

V záruce samozřejmě není… uvidím jak dlouho vydrží ta oboustranná páska.
S kontakty displeje to velmi občas něco má, zatím stačil mírný poklep ze strany a zase fungoval :wink:

chemopren mi na te gume nedrzel, resil jsem to stavebni oboustrankou

Já mám svojí Vistu ještě v záruce (bude v záruce ještě rok) a už mi také guma nedrží. Máte někdo zkušenost s reklamací téhle vady? Jestli se to vůbec uznává na reklamaci, nebo jestli mám rovnou sáhnout po lepící pásce…

Reklamace u Picodasu bez problémů.

Reklamace uznávají, gumu ti vymění. Ale za chvíli se to stane znova. Takže než ztrácet čas a mít to měsíc někde na reklamaci je prostě lepší rovnou vzít oboustrannou pásku a přilepit to s ní.

Já jsem se s nimi dohodl, že mi dali gumu + lepicí pásku, ať si to sám přilepím. A měsíc - to přeháníš. Když tu GPSku nenecháš v autě na slunci, tak to vydrží určitě přes rok.

Na svým Legend HCx jsem s tím měl problém samozřejmě taky.
Servis jsem ignoroval. protože mě bylo sděleno, že to bude trvat cca 3-4 týdny. Přilepil jsem to tenkostěnnou noname oboustrankou. Vydrželo to asi rok a zase se to odlepuje. Je to ale oprava za pár peněz za čtvrt hodiny…
3M dělá spoustu různejch typů tenkých oboustannejch lepicích pásek (od 0,04mm-0.3mm), ale speciální typy v malém balení prakticky neseženeš. Distributor 3M na můj mail s žádostí o zaslání nějakých mětrových vzorků ani neodpověděl.
Ideální na to by byla asi páska 3M -9731 (tloušťka 0.05mm, nosič polyester, 2 typy lepidla-z jedné strany silikon, z druhé akryl, teplotně odolná do 150°C trvale) speciálně určená k lepení silikonové pryže k tvrdému podkladu. Garmin používá asi nějakou sračku…

Díky všem za vyčerpávající odpovědi;)

kdy bude ta 3M -9731 (tloušťka 0.05mm, nosič polyester, 2 typy lepidla-z jedné strany silikon, z druhé akryl, teplotně odolná do 150°C trvale) nastříhaná na 1m díly a zabalená k dispozici na webshopu GeoGadget nebo TyTytTy? :wink:

tak 3M co jsem použil se neosvědčila… po chvíli používání to začalo slízat, resp guma sice neklouže kolem dokola, ale odlepuje se "jedna krása" :frowning: