slezla mi guma která je kolem dokola u Legenda. Zkusil jsem ji přilepit kvalitní 3M oboustrannou páskou, ale páska drží jen na navigaci a na gumě nikoli. Resp to pomohlo pouze k tomu, aby guma držela a neklouzala atp. Ovšem jakmile zvednu kryt datového portu, tak se okamžitě odlepuje.
V drogerii nebo kdepak? Nad něčím takovým jsem uvažoval, ale nechtěl jsem zlikvidovat navigaci Kolem dokola pod gumou je totiž něco jako průhledná lepící páska, která dělá vodotěsnost nejspíš (je i přes čudliky).
No jo, to je známá bolístka Legendů. Taky se mi vytáhla a odlepila guma. Poradili mi tady oboustrannou pásku a zatím to dobře drží. Použil jsem jakousi neznačkovou, kterou jsem našel doma. Chce to asi dostatečně silnou pásku pod tu vytahanou gumu.
Pokud máš navigaci ještě v záruce, trochu bych se bál silných lepidel, která na rozdíl od oboustranné pásky nepůjdou snadno odstranit. Měl bych obavu z toho, že by to mohl být důvod pro neuznání případné reklamace. Anebo, jak píše Haluma, aby nebyl problém s rozebráním přístroje při opravě.
V záruce samozřejmě není… uvidím jak dlouho vydrží ta oboustranná páska.
S kontakty displeje to velmi občas něco má, zatím stačil mírný poklep ze strany a zase fungoval
Já mám svojí Vistu ještě v záruce (bude v záruce ještě rok) a už mi také guma nedrží. Máte někdo zkušenost s reklamací téhle vady? Jestli se to vůbec uznává na reklamaci, nebo jestli mám rovnou sáhnout po lepící pásce…
Reklamace uznávají, gumu ti vymění. Ale za chvíli se to stane znova. Takže než ztrácet čas a mít to měsíc někde na reklamaci je prostě lepší rovnou vzít oboustrannou pásku a přilepit to s ní.
Já jsem se s nimi dohodl, že mi dali gumu + lepicí pásku, ať si to sám přilepím. A měsíc - to přeháníš. Když tu GPSku nenecháš v autě na slunci, tak to vydrží určitě přes rok.
Na svým Legend HCx jsem s tím měl problém samozřejmě taky.
Servis jsem ignoroval. protože mě bylo sděleno, že to bude trvat cca 3-4 týdny. Přilepil jsem to tenkostěnnou noname oboustrankou. Vydrželo to asi rok a zase se to odlepuje. Je to ale oprava za pár peněz za čtvrt hodiny…
3M dělá spoustu různejch typů tenkých oboustannejch lepicích pásek (od 0,04mm-0.3mm), ale speciální typy v malém balení prakticky neseženeš. Distributor 3M na můj mail s žádostí o zaslání nějakých mětrových vzorků ani neodpověděl.
Ideální na to by byla asi páska 3M -9731 (tloušťka 0.05mm, nosič polyester, 2 typy lepidla-z jedné strany silikon, z druhé akryl, teplotně odolná do 150°C trvale) speciálně určená k lepení silikonové pryže k tvrdému podkladu. Garmin používá asi nějakou sračku…
kdy bude ta 3M -9731 (tloušťka 0.05mm, nosič polyester, 2 typy lepidla-z jedné strany silikon, z druhé akryl, teplotně odolná do 150°C trvale) nastříhaná na 1m díly a zabalená k dispozici na webshopu GeoGadget nebo TyTytTy?