Chci začít s dětmi hledat kešky. Je GARMIN eTrex Venture s mapou rozumná volba? Má s tím někdo nějakou zkušenost? Líbí se mi dlouhá výdrž baterií, možnost dohrání map na SD a hlavně cena. Netuším, jak je citlivá. Je to sice 12 kanál, ale ono stejně je málokdy vidět víc družic. Poradí mi někdo?
Tato GPS je stejně citlivá jako všechny starší 12ti kanálové Garminy. Tj. rodina eTrex (např. modrý eTrex Legend). Má problémy ve městech, údolích a hustých lesích nebo v dešti. To nejdůležitější, hledat i jinak navigovat se s tím dá. Musí se jen občas počítat se ztrátou signálu.
Tomuto omezení ale odpovídá i rozdíl ceny od jinak téměř shodné řady HCx (jediný rozdíl od Legenda HCx je v čipu).
Je to přesně tak. Sám mám G. Venture Cx cca. 4 měsíce. Používám ho především jako navigaci na kolo a pěší turistiku. Citlivost je horší, než u navigací s novými čipy, ale pokud se zrovna neschovávám pod skalní stěnou v hustém lese nebo hlubokém údolí, je ztráta signálu naprosto vyjímečnou a chvilkovou záležitostí. Jen hustý les, déšť nebo bouřkové mraky mi ještě nikdy signál nezablokovaly. Věřím, že pro zapálené lovce cachí může být horší citlivost problém, ale mě jako cyklo- a pěšo-turistu, který si občas cestou vyzvedne nějaký ten poklad, bohatě vyhovuje. Co víc, jsem z něj nadšený.
Za přístroj i s TopoCzech na kartě jsem dal cca. 5 500 Kč. Za ty peníze bych si ho honem běžel koupit znovu, kdybych o něj náhodou přišel. To asi mluví za vše. ![]()
nene, citlivost ma lepsi nez modry (displejove cernobily) Legend. citlivost se mezi radami Legend/Vista a Legend/Vista C(X) trochu vylepsila. hledat se s tim v pohode da. ostatne ono se da hledat se vsim, jen to vyzaduje odlisnejsi pristupy ![]()
pak je taky otazka, jestli nekoupit za 5090 kc treba u warpsdesign legend HCX dovezeny z usa. to uz je s prijmem uplne nekde jinde ![]()