Ahoj,
někdy když se dívám po web. stránkach tak tam uvádějí GPS lokace, třeba zajímavých míst, udávají je ve formátu" N xx° xx’ xx,xxx’’ ale v Garminu (zūmo 550) tam mám je jedno des. místo, tím pádem tam není velká přesnost.
Máte někdo s tímto nějakou zkušenost??
Ani turisticky Oregon nema tenhle format na vic desetinych mist.
Ona ta 0.1" jsou, podle mě, odhadem tak 2 metry, čili tu zajímavost určitě nepřehlídneš.
Přesnost turistické navigace se stejně pohybuje v rozmezí 5m, takže nějaké 2m tě nevytrhnou.![]()
…ale pánové, v jakém formátu vám GPS zobrazuje souřadnice se přeci dá nastavit. Zumo tenhle formát zvládá, jen si to musíš přepnout. V GC se tenhle formát nepoužívá, ale jinde běžně ano.
A pokud seíš třeba zrovna u PC, kde máš Mapsource, tak ten ti schroustne snad všechny běžně používané formáty
Jo vím, že tam jsou tři formáty, ale nejvíc jich je v tom zmíněném formátu, jinak díky za radu.
Ano, zvládá. Ale ve tvaru D MM SS.S a u většiny bodů z netu opíchnutejch jen z mapy to většinou je D MM SS.SSS…SSS.
A značná část uživatelů trpí dojmem, že nezadají-li tu zhůvěřilost celou, ocitnou se na druhém konci republiky.
…jen pro zajímavost - já v Zumu napočítal 40 formátů, které si můžu zvolit ![]()
jo, je jich tam vazne dost, ale obavam se valná většina v našich končinách silně nepoužitelná.
Zkus si cvičně zjistit vzdálenost dvou bodů lišících se o jednu sekundu. Pak ti asi dojde, že tisícina sekundy je nesmysl.