Čauky všichni
Mám takový problém:… jak udělat při ukládání map,bodů,tras… do přístroje pomocí prg. MapSource, aby nedocházelo k jejich přemazání (nahrazení) ale doplnění. Totiž, nahrál jsem si do přístroje mapu (cca 30 min) a potom jsem chtěl další, tak jsem si vybral lokality, které jsem chtěl do přístroje "dohrát" a po zhruba 20-ti minutách kdy došlo k přenosu dat jsem zjistil, že původní mapa, kterou jsem uložil do přístroje dříve zmizela a místo ní je jen ta jedna poslední - nová. Teď jsem přenášel soubory map ve velikosti cca 800 MB a trvalo to více jak hodinu a mám docela obavy, že když budu chtít "dohrát" souřadnice caches,že budu muset znovu načítat všechny mapy a všechny body. Dá se tedy nějakým způsobem jen dohrát mapu, body, caches…aby nedošlo k vymazání stávajících údajů (dat) v přístroji ?
Předem všem moc děkuji.
Sakra chlape, máš k tomu návod?
Jedna z věcí, která ta určitě je napsaná je to, že nahráváním mapy se smažou ty, co tam byly předtím.
Takže když chceš mít v GPS více map, tak je musíš vybrat najednou a nahrát v jednom kroku. MapSource to určitě umí !!!
Body a další se už dají nahrávat postupně.
mapy se prepisi vzdycky. nacpi na kartu co chces a pak stat, ktery nepotrebujes vypni, bude to chodit rychlejc.
rychleji mapy na kartu dostanes, pokud nebudes nahravat přes gps, ale rovnou na kartu přes ctecku.
s body si nemusis delat starosti, ty s mapama nemaji nic spolecneho . neprepisuji se ani neprepisou mapy.
…super. Dík za rady.
to kolombo: návod jsem četl. Jasně, že se mapy přenosem do přístroje přehrají za ty, co jsou vybrané v prg. MapSource, ale šlo mi spíš o to, jestli právě na toto neexistuje nějaký fígl.
…takže asi neexistuje. Je to škoda. Do PDA to vše "leze" jak je potřeba, ale zase tolik ten přístroj - PDA nevydrží ( mimo Megallan MobileMapper 6 - ten vydrží asi hodně, ale ta cena, ta cena, ach ta cena - škoda). Nicméně, pořídil jsem si včera Garmin 60-ku a teprve se s ním učit chodit. Ještě mluvit, číst a psát a budu už trošičku "gramotný"
Jedině více datových karet a střídat je v GPS.
Ale vzhledem k tomu, že do možných 2 GB se těžko najde dostatek map, tak to nějak nedává smysl. Jedině, že by jsi tam chtěl mít celý svět ![]()