Garmin GPSMAP 60 CSx koupit ????

Prosím o radu.Potřebuji gps navigaci na geocaching, která bude mít vynikající signál i v hustém lese atd. Nevím tedy, jestli mám investovat do navigace Garmin GPSMAP 60 CSx, nebo koupit nějakou jinou. Prosím Vás tedy o radu… Jinak používám navigaci v telefonu samsung galaxy s a program c:geo a navigace není ubec přesná a ukazuje jak se jí chce.

Za mně doporučujiB)

Ahoj,
já 60 CSx mám a v lese nemívám problém. Oproti Oregonu mi přijde snad i o něco přesnější. Oregon má na druhou stranu příjemnější a intuitivnější ovládání.

Já mám právě na telefonu možnost jít pouze podle šipky a ukazuje mi to vzdálenost atd. ale mapy nic. Možnost tohoto radaru, nebo jakoby že by mě gps dovedla přímo k cíli pomoci šipky a vzdalenosti atd. má tato gps také? Není to navigace jenom podle mapy?

Ja taky doporucim 60 CSx, pripadne i jejiho "nastupce" 62.

Šipku umí snad všechny navigace. Tedy včetně této :slight_smile:

U té 60CSx bych viděl trochu problém v tom, že nové už nemají SIRF, ale Mediatech GPS chip.

Pokud chceš kupovat novou, tak bych koupil 62, on se vývoj trochu posunul a i když nedám na svoji 60tku dopustit, tak novou bych už koupil jen 62.

Ja jsem našel 60CSx asi za 6200 a 62 je trošku jiná cena

Vtipné na tom je, že snad všechny internetové obchody udávají u 60CSx SIRF chip… :frowning: O tomhle jsem vůbec netušila, díky za info, dobré vědět.

Takže ta 60CSx nebude tak přesná? Mám teda koupit nějakou jinou? 60st je už moc drahá… :frowning:

Jj, to je jasné. Jen si ještě dej pozor na to, co je (spíš teda není) v ceně. Jde hlavně o mapy, takže si zjisti, jestli jsou v ceně, případně jaká verze. A taky bych se zeptala na ten chip, jestli je tam opravdu SIRFIII nebo ne.

Nejsem na to odborník, ale co jsem pročítala různá fóra a články, tak by tam neměl být snad skoro žádný rozdíl, viz. například zde (v AJ):
http://gpstracklog.com/2010/02/getting-over-sirfstar-iii.html

Ale pokud máte někdo jiné informace, sem s nima :slight_smile:

Takže já bych do 60CSx klidně šla i teď. Jen si rozmysli, jestli nechceš radši Oregona. Z mého pohledu má velkou výhodu hlavně v tom, že má listing s hintem - vhodné na multicache (já všechny multiny tisknu), je tam obtížnost a terén… a taky se jednoduše přepíná mezi režimy pro auto a geocaching - na 60CSx to buď jednoduše nejde, nebo jsem na to ještě nepřišla :smiley:

A jaky typ oregona bych si mel popripade poridit a jak je na tom se signalem v horsich podminkach _?

Já na svou 60Csx nedám dopustit - v létě, v zimě, na slunci, za deště, bum s ní o skálu. Je to držák.

Ufff… za mě Oregon 450. Signál… definuj horší podmínky. Ve městě budeš mít přesnost mizernou i s 60kou, v lese… no, 60ka je lepší, ale ne o moc.

Jinak doporučuju použít políčko vpravo, které se jmenuje "hledat". Dotazů na to, jakou GPS koupit, už tu bylo spousta a někteří lidé na to jsou lehce alergičtí :wink:

Jinak se mrkni sem:
http://www.geocaching.cz/forum/viewthread.php?forum_id=11&thread_id=13388&sort=&rowstart=0
a sem:
http://www.geocaching.cz/forum/viewthread.php?forum_id=28&thread_id=13182&pid=175825#post_175825

pro lepší komunikaci s geocaching.com doporučuji spíše 62s 60je hodně dobrá ale …

PS: no a teď se do mě pusti všichni majitele 60 :smiley:

Ještě takhle: Kdyby mi chtěl někdo dát (zadarmo :)) 60CSx nebo Oregon 450, hooooooooooodně dlouho bych váhala a asi by to pak vyhrál Oregon.
60CSx: odolnost, přesnost
Oregon: ovládání, profily, whereigo, listing.

Ještě musím poznamenat: listing si do Oregona stáhneš jen tehdy, pokud si zaplatíš premium členství na geocaching.com (nějakých 500Kč/rok). Jde to snad i nějak obejít, ale složitě.

Ty čipy jsou přesností zcela rovnocenné. V tom bych problém neviděl.

Jeste bych zminil o rad lepsi displej na stare 60csx a tim padem i mnohem delsi vydrz. :slight_smile:

Skoro žádný rozdíl znamená to, že já stojím u keše a kamarád s novou 60CSx chodí kolem a hledá …

Rozdíl tam prostě je, SIRF je lepší. TEČKA