Garmin GPSMAP 62 vs Montana

Ahoj,
vybírám novou GPS - navigace v terénu (poušť), navigace po horách, geocaching, jednoduchý sběr dat (body). Zaujaly mě GPSMAPy od Garminu - modely 62 a nový model Montana. Oba dle spefikací umí načítat i georeferencová rastrová data (při navigaci v poušti mám vlastní družicové snímky, pro mapování v terénu vlastní georeferencované mapy). Nejsem přílišný příznivce dotykových displejů - proto se spíše přikláním k té GPSMAP 62. Jen ten display u 62 opravdu tak špatný? Dotud používám Vistu C - jaký by byl v porovnání?

Díky za pomoc
Packy

Moc si nedovedu představit, co by ti Montana v terénu přinesla proti GPSMAP 62 lepšího. Spíše by to bylo o tom tahat s sebou cihlu.

Ad: Display u 62, to je otázka na nějakého majitele.

Také jsem zvažoval novou GPS. Osobně si ještě počkám na první testy nových eTrexů, jinak bych šel do GPSMAP 62s.

Pokud mas vistu, tak ja mam srovnani s legendem a to by melo byt stejny jak vita takze, vse nastejno a jen je ta 62 vetsi jo a trocha lepsi rozliseni, displey se tu resi jen to ze , mohl mit vyssi rozliseni ve vztahu k coloradu nebo k oregonu jiny zapor ten display nema

jinak predpokladam ze to mas na motorku nebo ctyrkolku do pouste ze? ovladani 62 v rukavicich naprosto super

Ahoj,
diky za odpovedi. Do pouste se bude pouzivat jako navigace pri delsich prejezdech. Asi pujdu do te 62. Videl jsem porovnavaci obrazek s ostatnimi dotykaci od Garminu a je to fakt CIHLA.
Nove etrexy - do tech se mi moc nechce - neumi pouzivat rastrove mapove podklady …
Packy

To ses dozvedel kde? (nezpochybnuji to, ja jen ze ho nikde jeste nemaji, a poradnou recenzi jsem jeste taky nevidel…)

Ja to od nich na 99% neocekavam. Protoze kdyby to bylo planovane, urcite by si to Garmin nenechaval pro sebe - protoze moznost vyuzivat rastrove podkladove vrstvy je dost vyznamna feature, ktera ovlivni rozhodnuti mnoha lidi … navic tu GPSku musim objednat v prubehu tydne, a to do te doby novy etrexy urcite nevyjdou. (nerikam tim, ze se mi nelibi - ja zacinal na "bedovi travnickovi" ->Vista -> Vista C a upgrade bych uvital).
Packy

Zatím se sice s 62 st teprve seznamuji, ale nedovedu si představit jak na kole šmátrám po tom dotykovém displeji. No možná na silnici snad, ale v terénu nemožné. Na slunci mám podsvícení vypnuto a vše je pěkně čitelné. Je to moje první navigace a jako taková mi co do rozlišení vyhovuje. Jo a myslím, že ta 62 také podporuje rastrové mapy.

Presel jsem z Colorada na 62s a displej citelnejsi, rychly, i za mraku citelny. Mizu doporucit i jako autonavigace. Colorado nezatracuji, jen 62 byl predcasny Jezisek. Rozliseni staci, bezne priblizeni OK.