Garmin GPSMap 62st PRO vs. Oregon 450t PRO

Ahoj, dostala jsem do finálního výběru na základě i Vašich zkušeností tyto dvě navigace : GPSMap 62st PRO a Oregon 450t PRO, chci je zeména pro Geocaching. Na to, že jsme v plánu měli navigaci do 5ti tis. se to nějak zvrtlo:-), téčková verze však obsahovala v základu i topo Evropy a PRO lepší měřítko. Teď mám před sebou dvě navigace, které mě z pohledu začátečníka přijdou velmi podobné a tak Vás už naposledy prosím o radu.

Osobne bych se na mapy vykaslal - daji se sehnat bud alternativne nebo i alternativni mapy (zadarmo, kuprikladu OpenStreetMaps).

Proto bych to vubec neresil a za necelych 7000 koupil tohle:
http://www.sunnysoft.cz/zbozi/133ZGA-134/garmin-oregon-450-topo-czech-microsd-1.html

BTW na kolik te vyjde ta 62st?

Prohlídni si a ohmatej obě navigace reálu.

stalo se a stále nevím…

Tak v tom ti nikdo nepomuze, prave to osahani v realu vetsinou rozhodne.

Na tu T verzi se muzes vykaslat, je to cela topo mapa evropy prumerne kvality a stejne kvalitni se da stahnout jako open, takze tam muzes usetrit. Ja ji mam, ale jeste jsem ji nepouzil, ale na druhou stranu, kdyz ji mas, tak uz o mape evropy nemusis premyslet.

Takze je to na tobe, zda tlacitka ci dotykovy displej. Ja osobne davam prednost tlacitkam, ale pouzivam dotykovy displej a taky jsem si zvykl.

Spis se podivej na vydrz baterek, wherigo, drzaky a podobne malickosti.

Tak za sebe z těchto dvou stoprocentně doporučuju tu 62ku. V současnosti je to nejlepší turistická GPSka, nebudeš se trápit s necitlivým displejem Oregonu a taky má díky tomu kusu železa v anténě asi nejlepší příjem signálu mezi trusitickými gpskami.
Pro srovnání připojuji fotku, kdy jsem chtěl hrát na půjčeném Oregonu Wherigo Track It. V lese pod stromy vlevo 62ka s přesností 3 metry, vpravo tragický Oregon 550, který chytl po čtyřech minutách od svého zapnutí "už" celý jeden satelit.
http://img.geocaching.com/cache/log/62cdd73f-a1a0-424b-a858-b0608d9524d5.jpg
Po odehrání Wheriga jsem Oregon zase se spokojeným pocitem vypnul a byl rád, že mám 62ku. :wink:

Děkuji všem za cenné rady a připomínky :-), ale dnes jsem dostala rady od člověka z Garminu a je rozhodnuto. Bude to Oregon 450 PRO od téčka jsem upustila poté co mi vysvětlili, že se jedná o věc prakticky nepoužitelnou, nýbrž navigace v Topo mapě Evropy neumí navigovat, takže jediné co umí, je ukázat Vám na mapě 1:100 000 kde jste a to si tam opravdu mohu nakopírovat cokoliv… Oregon vyhrál i díky snažšímu způsobu zadávání číslic a písmen a také díky minimu reklamací na tento model. Původně jsem ještě zamýšlela počkat na nové E-trexy, ale prý není moc na co. Takž díky a já jedu pro svého Oregona:-)