mám půjčenou tuto navigaci. Do teď jsme hledali s synem jenom podle mapy, ale to u některých cache prostě nejde. Pročítal jsem si forum, myslím si docela podrobně, ale jde mi hlava kolem z různých programů, exportů, listingů, zkratek. Je tu někdo ochotný, který by mi dokázal poradit, který program bych měl používat pro pohodlnější hledání pokladů?
tady se dočkáš akorát opovržení a budeš povážován za blba co neumí používat tlačítko hledej…místo aby drželi hubu a nechali ať ti odpoví kdo chce budou do tebe rejt…
no etrexe mám, používám kombinaci etrex-skrýšotlač-nokia9300, připadně s automobilou navigací pro přiblížení ke keši…
ve skrýšlotlači si najdeš keše například kolem určitého dobu či keše, vyexportuješ si z něho gpx soubor, který přes mapsource- SW k legendu- nahraješ do GPSky..v nastavení je formát názvu já mám velikost-obtížnost-terén-kod keše . v etrexu pak máš bod třeba R23 GCAHOJ.
ze ksrýšlotlače si pak vygeneruješ i hmtl soubor, ten nahraješ do mobilu co má www prohlížeč - já mám Nokie 9300 i 9500,ale umí to i jiné, a když nevíš něco ke keši, otevřeš si ho, dáš si vyhledat Ctrl+F kód té keše - z názvu v legendu- a vidíš listing,logy,hint..toto se mi osvědčuje při zahraničních keších, aspon už nemusím lézt na net..
a mapu si stačí sejmout printscreenem, uložit do mobilu a máš ji tam taky..
možná pro někoho primitivní,ale netaháš sebou stohy papírů, jen GPS a telefon.
pokud je na mapě víc keší než se vejde na výpis po straně,stačí si jen opsat nebo okopírovat jejich čísla a kody 1 - GCAKJDH, 2- GCLSKD atd. s Legendem toho asi o moc víc neuděláš…
No a nebo to udelas uplne jednoduse. V listingu (to je ta www stranka s infem o kesi) kliknes na tlacitko "Send to GPS". Otevre se okynko, ktere nabidne ke stazeni plug-in do prohlizece. Plug-in nainstalujes.
Od teto chvile pak staci pripojit Etrexe (a zapnout), kliknout na "Send to GPS" a nasledne v okynku na Write. Pokud je Write neklikatelne, tak zkontrolovat pripojeni Etrexe, kliknout na "Find Devices". Pokud to GPS naslo, tak by se melo Write zaktivnit. Toto zopakovat pro kesky, ktere chci navstivit. Listing si bud vytisknu, nebo si to dulezite z nej zapamatuju.
Dokud clovek neni pojidac, co hleda kesky po stovkach, tak by to melo do zacatku stacit.
Pokud nejsi Premium member na geocaching.com, tak si do GPS posles pouze zakladni info. Kompletni listing je k dispozici pouze pro PM. Ale u Etrexe je to vlastne asi fuk, ten listingy stejne nema jak zobrazit..
Každý máme nějaké postupy jak a co dělat a každý bude tvrdit něco jiného. Po koupi nové gps ky jsem musel úplně změnit naučené postupy.Pokud máš kabel tak ti já za sebe doporučuju z GC.com tahat přez koncovku *.loc klasické krabičky pomocí programu geo loc konvertor převést na název a nápovědu a pomocí progrmu map source nebo jiného uložit do gps ky.Multiny a mysterky tisknout v terénu se to pak hodí.