V ruznych vlaknech se furt dokola objevuje ten samy problem - odlepena bocni guma na Legendovi.
Vsechny bezne dostacujici domaci "opravarsky" lepidla jako chemopren (natoz vterinak) jsou jen docasny reseni, nebo vubec nezaberou.
Nekdo tu pry s uspechem hlasil pouziti oboustranne lepici pasky.
Ja na vsechno co DOOPRAVDY potrebuju slepit (a tedy i na toho Legenda) s uspechem pouzivam dvouslozkovy epoxid. Koupite v kazdym OBI apod. za cca 150-200, mam to doma uz asi 6 let, slepilo to desitky veci a drzi to jak spanelska vira. Vymacknu na kus kartonu kapku z jedny tuby, kapku z druhy tuby, spejli zamicham, namazu obe veci co chci slepit, spojim, a hotovo, zvladne i petilety dite.
Pravda, vsechno co jsem kdy lepil bylo na fest slepeny v radu hodin, a jedinej Garmin schnul asi tyden a pekne pri tom smrdel, ale od ty doby se to ani nehlo, a je to vic jak rok kazdovikendoveho pouzivani, teploty od +50 (Chorvatsko lete v aute na celnim skle) po -15 (mrazy co byly ted pred 14 dny).
Muj konkretni vyrobek je znacky Bondo, jedna tuba zelena, druha bila. Stalo to v roce 2003 asi 200-220 Kc a za ty prachy srandy kopec.
Tak, tak, zhruba jednou za dva roky je treba eTrex rozebrat, vycistit kontakty a zase slozit. Tim se odstrani problemy nejen s joystickem, ale take s vypadavajicim displayem, pripade s nenadalym vypinanim.
Guma se menivala v ramci zaruky. Po zaruce sis mohl za nejaky poplatek koupit gumu i s lepitkem koupit novou. Ale nevim, na kolik to vyslo, mozna to bylo i levnejsi nez nejake specielni lepidlo.
Náhodou jsem kouknul do historie souběžného vlákna o Vistě Hcx, kde warps píše o ceně 250Kč za pozáruční výměnu gumy. (Vloni, ale tahle cena se asi moc měnit nebude.)
Přez rok máme na Vistě gumu podlepenou oboustrannou páskou. Drží to pořád stejně. Takže maximální spokojenost. Když jí budu chtít sundat, tak to půjde bez problému.
Jednoznačně doporučuju oboustrannou pásku.
Cena téměř nulová.
Zrovna mám ten samý problém, navíc se mi odloupl ovládací čudlík zoomu na gumě. Kontaktoval jsem servis - mám se u nich stavit a vymění mi to. Během nejbližších 3 dnů tam pojedu, tak uvidím, za jakých podmínek to bude.
Nic proti profesionálnímu servisu Garmina, zvlášť když je to ještě v záruce…ale když jsem potřeboval spravit gumu u svýho Legenda, odkázal mě Garmin servis (v Praze), že to mám řešit přes svého prodejce ITEK (Uherské Hradiště). Vzhledem k tomu, že jsem z Brna představil jsem si jak bude moje GPSka cestovat sem a tam a jak dlouho to potrvá. Řešil jsem to oboustrannou tenkou lepicí páskou ( je to vlastně jenom vrstva lepidla z obou stran krytá sundávací folií), opraveno během čtvrt hodiny…konec konců, ono to na té originál gumě není dělané jinak ;).