Ahoj, posledni dobou mi dost zlobi joystick. Normalne funguje a z niceho nic nejde nahoru a dolu. Po nejake dobe (a nejakych nasilnostech se zas rozchodi). ![]()
Mate s tim nekdo zkuisenost? Jiz nemam garmina v zaruce a jde mi o to, jestli ma cenu to nechat opravovat(na kolik by to prislo). Popripade jestli je treba problem jinde. Diky za radu.
Porucha joysticku je spolu s odlepujici-se gumou pry casta zavada Legendu. Kolik by stala oprava, to ti asi nejlepe reknou v Picodasu.
Jo, odlepujici se guma postihla muj garmin taky. Ael to me tolik netrapi.
kusim se pozeptat. diky
ja mam Legenda rok a ctvrt a zavady se u neho kumulovaly postupne v tomto poradi:
- po cca 6 mesicich-zacatek odlepovani gumy, joystick obcas nejde nahoru/dolu ci doprava/doleva
- pridava se dalsi obcasna zavada-pri zapnuti podsviceni zhasnou udaje na displeji na ruzne dlouhou dobu
- displej obcas zobrazuje vodorovne ci svisle pruhy ci je zcela cerny
- zjisteno, ze vsechny zavady 1-3 (krome gumy) maji spolecneho jmenovatele-elektricke kontakty mezi displejem resp. joystickem a elektronikou nejsou v optimalni "pozici" pro spravnou funkci. Lze je eliminovat tak, ze vzdy slabe (nebo silneji :)) pri drzeni GPS do ni zespoda klepnes dlani-displej i joystick nahle opet funguji regulerne.
- nicmene interval techto poruch se aspon v mem pripade bohuzel zkracuje, ted mi navic kolem joysticku v prohlubni vznikla dira v ochranne gume, cimz Legend ztratil vodotesnost a nyni i pri kratkem desti/vetsim vlhku se mi zaparuje sklicko a GPS vzdy po chvili tak na hodinu "vytuhne" (nejde cela leva polovina tlacitek a joystick, nekdy nereaguje na zadne tlacitko), nez zase vyschne (zjevne vlhkost elektronice nesvedci, jak jinak)
Cili reklamaci uplatnim co nejdrive, snad bude priste stesti vice. Ale jak rikam, dokud je to jen joystick ci poblikavajici displej, spravi to zminene lehke klepnuti zespod do GPS (ci spodkem GPS napr. o stul) - ale neprezen to s razanci :). Gumu ti mohou prilepit v Picodasu (pry snad i na pockani, jak tu kdysi nekdo psal)
I já mám naprosto stejné problémy jak s joystickem tak i s odlepující se gumou. GPS mám tedy ještě v záruce, ale zatím nějak nebyl čas na reklamaci, A myslím, že u Mountfieldu mě to bude stát pěkné nervy…
Mam Etrex Vista (na ktery nedam dopustit) a problem s joystickem byl uplne stejny. Podarilo se mi dohledat typ spinace a ten jsem objednal. Cena i s dopravou byla v radu jednotek stokorun (uz to nevim presne). Par spinacu mi jeste zbylo. Vymena je pomerne snadna a zvladne ji prumerne zdatny amater.
Taky už klepu jak divej.
Naprosto stejné problémy, jen těsnění okolo thumbsticku ještě naštěstí drží. V říjnu půjde Béďa na reklamaci a doufám, že mi do té doby neklekne ještě víc, až ho budu potřebovat na horách.
Do Mountfieldu není nutno chodit. Reklamaci odlepující gumy jsem uplatnil přímo v Picodasu. Byli tak vstřícní, že mi ji dokonce poslali poštou a já si ji vyměnil sám. Představa, že ji pošlu na opravu a budu čekat nejméně 2 týdny, byla pro mne nemyslitelná ;). A joystick mi po 1,5 roku chodi dobře, ale je fakt, že se s ním snažím zacházet co nejjemněji.
taky taky;) to stejný blikání a joystick, ale pozor guma drží :D, ale pro změnu se mně zdá, že setelity hledá čím dál hůř :(,a ale snad je to jen domněnka.
Mám LEGENDa po záruce a totálně mi přestal fungovat směr doleva na joysticku. V picodasu mi řekli, že to je neopravitelné a nabízejí mi slevu 2700,- kč při koupi nového přístroje. Opravdu není způsob, jak takovou banalitu opravit ? Budu vděčná za jakoukoliv pomoc. Díky
Kdyz sem volal do picodasu taky jsem se dozvedel ze by oprava vysla na neco kolem 2500. Takze asi budu zkouset lehce poklepavat zespoda… ![]()
První legend zakoupen v roce 2004, po roce a půl reklamace joysticku (nefungovalo vlevo) a Picodas vymenil kus za kus. PO dalsim roce a pul ten samy problem (nefunguje obcas dolu - to se da prezit), ale zaruka je logicky pocitana od porizeni toho prvniho.
Rozhodujeme se prejit na jinou technologii ovladani, byt nam legend vyhovuje. Proto nova generace etrexu i za tu cenu prohrava s 60CSx.
S gumou máme stejne problemy jako ostatni. Ale mame ho radi ![]()
Kdyz ti ale pri reklamaci vymenej zbozi tak ti daj novej zarucak. Nebo minimalne ta zaruka je znovu 2 roky…
S Legendem jsem za rok a půl nezaznamenal problém /ovšem nalezeno jen 120/
Ta záruka se při výměně neprodlužuje - aspoň to jsem zjistil při výměně tří DVD mechanik v průběhu dvou let, na záručáku mi akorát přepsali výrobní číslo.
Já jsem měl s LEgendem taky podobné problémy, tak jsem orpavu vyřešil tak, že jsem si pořídil 60csx
a je po problémech ![]()
Teď už mě zlobí jen ta zatracená mapa Topoczech, dost často se mi stane, že jdu po cestě, která na mapě neexistuje…
taky jsem mel problem s joystickem a gumou dopadlo to tak ze gumu jsem opatrne stahnul pak odmotal tu "tesnici " pasku a opatrne rozcvaknul legenda pak na steticku do usi jsem nastrikal kontaktol (normalne zakoupeny v prodejne na soucastky treba www.gme.cz) a nechal skapnout na joystick a chvilku s nim kvrdlal pak jsem ho nechal vyschnout a slozil plasty k sobe, "tesnici" paska uz nebyla k nicemu ale pvc izolacka slouzi stejne a pres ni jsem nalepil oboustranou lepenku (okolo tlacitek ne protoze neni moc pruzna) a natahnul zpatky gumu a uz pul roku legend maka jak novej ![]()
ps.: je fakt dlouho po zaruce (a z druhe ruky) ale v zaruce bych to radeji resil ofi cestou ![]()
Pokud je reklamace vyřízena výměnou věci nebo její součásti, začíná běžet nová záruční lhůta (§ 627 OZ). Je potreba znat svoje zakaznicka prava a nekompromisne vyzadovat jejich plneni.
To pozor, je dobré vědět, že při nákupu zboží na firmu se řídíme obchodním zánoníkem a tam platí jiná pravidla.
To co popisuješ je podle zákona na ochranu spotřebitele, tj. koupil jsi to jako občan, ne jako firma.
Ta záruka se při výměně neprodlužuje - aspoň to jsem zjistil při výměně tří DVD mechanik v průběhu dvou let, na záručáku mi akorát přepsali výrobní číslo.Pokud je reklamace vyřízena výměnou věci nebo její součásti, začíná běžet nová záruční lhůta (§ 627 OZ). Je potreba znat svoje zakaznicka prava a nekompromisne vyzadovat jejich plneni.
To pozor, je dobré vědět, že při nákupu zboží na firmu se řídíme obchodním zánoníkem a tam platí jiná pravidla.
To co popisuješ je podle zákona na ochranu spotřebitele, tj. koupil jsi to jako občan, ne jako firma.
Mas samozrejme pravdu, ale tady rec o firme nebyla a dovolil jsem si predpokladat, ze asi vetsina zde diskutujicich nakupuje jako bezny zakaznik v beznem maloobchode. Z mych cca desetiletych zkusenosti v obchode muzu rict, ze vetsina serioznich velkoobchodu (alespon co se tyka spotrebni elektroniky) poskytuje obchodnikum podobne zarucni podminky jake vyplyvaji z OZ.