Garmin map 60Cx - zatuhnutí

Mám nový Garmin map60Cx - spokojenost velká, až na jednu maličkost, kterou zkusím popsat. Přístroj zapnu, přepnu na mapu TOPO Czech 1.2 a chodím, mapa s mou pozicí rychle reaguje na můj pohyb. Pak sednu do auta, projedu tak 3 km okruh, v autě opět vše OK a vratim se na původní místo a začnu opět chodit. Taď mapa jakoby zatuhne a nechce na můj pohyb reagovat. Vše se vrátí do normálního stavu, tedy rychlá reakce na pohyb v mapě až po vypnutí a opětovném zapnutí. Nevíte někdo, mám něco špatně nastaveno, nebo to je chyba přístroje?

Začal bych upgrade FW, pokud problém nezmizí, tak bych teprve pátral dál.

FW jsem kontroloval a je tam nejnovější verze.

Mám podobný problém s 60CSx. Nechám se navigovat v autě na cíl, zastavim a zbytek dojdu pěšky, ale v okamžiku kdy jsem už mimo auto, navigaci zamrzne mapa a docela dlouhou chvíli ukazuje vzdálenost k cíli jen pomocí metrů v datovém poli. Když jsem trpělivá a vydržím, po chvíli se vzpamatuje. Jinak pomáha zapnout vypnout. Mám dojem, že se to stává rychlým pohybem ruky s navigací, když třeba zavírám dveře auta. Firmware mám ten nejnovější. Tak nevím.

Aha.

Tak já, když vystoupím z auta, tak dám znovu vyhledat bod a přepínám na navigaci mimo cesty. Ta routovací navigace není nějak schopna donavigovat k bodu mimo cestu.

To ano, taky tak postupuji, když hledám keš. ale mně se to tak chová a tuhne když mám jen zapnutou GPS, nemám nastaveno žádné routování ani cíl, jen sleduji na mapě, jak se pohybuju.

Tam stačí pouze zadat - přepočíst - a zvolit navigovat mimo silnice, znovu ten bod hledat nemusíš. A to já už právě ani kolikrát nestačím udělat. Ponaučení z toho pro mě jediné, zabouchnout dveře auta tou druhou prázdnou rukou. Pak je všechno OK. Snad.

Aha, to je taky varianta, tu ale moc nepoužívám, protože v 90ti% je keš pár metrů a je to jeden z nejbližších bodů ve výpisu.

Možná je to na méně zmáčknutí tlačítek, zkusím to.

Len tak teoreticky, nemoze to byt kombinacia nastavenia GPSky v rezime "Setric bateri" a vypnuty WAAS/EGNOS? (ale je to len strelba na slepo :slight_smile: )

Nestaci kontrolovat, je nutne znovu prepsat firmware i treba stejnou verzi! Potom problemy zmizi!

Tak tenhle problem jsem již také řešil.
Mě ale nepomohlo ani vypnutí cele GPS,ani vypnutí navigace,ani jiné přepínání.
Poslední dobou jsem vysledoval,že to rozhýbe přiblížení mapy na větší měřítko.