Máte někdo nějaké zkušenosti s Garminem Nuvi 550?
kolega lovil s nuvi660 a az jsem koukal jak to maka.jedina nevyhoda je,ze nejde tolik priblizit mapa jako u turist navigaci.
nejake zkusenosti uz po mesici mam, ale taky bych potreboval poradit, neuklada se me nastaveni map pro dany profil, zvolim napr. u auta mapu atlas, pak prepnu na mod chodce, zmenim mapu na topo czech, a kdyz prepnu opet na auto, mam tam topoczech, nevite nekdo jak to nastavit na stalo? diky
…určitě s tím lovit půjde - mám vyzkoušeno Zumo 550, ale s Oregonem se to nedá srovnávat
(vlastním obě dvě)
…obecně každá navigace kde se dá přepnout na offroad navigaci je použitelná;) - šipka tě vede k cíli, v základu víc nepotřebuješ
Já lovím s autonavigací Garmin Nüvi 250 a nemám problém. Původně jsem o geocachingu nevěděl, chytlo mě to až pozdějc. Jen jsem změnil symbol auta za šipku, která je menší. Jediný problém je výdrž baterie, kolem 4-5 hodin.
Dodnes jsme "kešovali" s Garmin Nüvi 660 FM.Včera jsem poprvé za celou dobu zapoměl navigaci v zamčeném kaslíku auta před domem.A poprvé mi v noci vykradli auto a Garmin je v pr… :@Dnes bych byl myslím schopen zabít,dostat ho do rukou. Teď brouzdám po netu a narazil jsem na Nüvi 550,kde mě zaujala ta přímá podpora gc. Takže tímto posouvám toto vlákno trochu do popředí a očekávám jestli se ozve někdo,kdo už má praktické zkušenosti.Už jsem pročetl navigovat.cz,nevypadá to špatně,jen chybí to pouzdro a poutko na nošení v přírodě,Vypadá to,že oproti garmin-autonavigacím vydrží na baterku déle než 2 hod (prý 5-8 hod),nevadí jí déšť a voda(no,ta naše zmokla mockrát a vydržela taky).Asi by mi vadil neaktivní držák do auta,kde jsem byl zvyklý gps pouze zacvaknout,u 550 se musí odstranit krytka a kabel zacvaknout do navigace.Oproti 66é nemá příjem dopravních informací,což nám skvěle fungovalo v Německu,u nás zatím v Praze a to ještě nic moc.Tak pište…
Uff. TAkže po ročním kešování s čistokrevnou autonavigací Nüvi660,máme doma Nüvi 550 s propagovanou podporou geocachingu.Dnes jsem zkusil dvě jednoduché keše a zatím říkám - dost děsný !!Zatímco 660 při přepnutí na chodce měnila směr šipky takřka ihned,stejně tak rychle se natáčela mapa,tady šipka reaguje na změnu směru tak po 40 -metrech a to ještě chvíli potom ukazuje hrot šipky někam do strany.Když projdu kolem keše a jdu dál,šipka ukazuje pořád ke keši,ale vzdaluje se od ní !?Když se otočím a jdu zpět ke keši,reaguje šipka opět za dlouhou dobu a to ještě ukazuje chvíli tam a chvíli onam !Kompas který má ukazovat vzdálenost a směr k cíli reaguje stejně pomalu a blbě.Nejlepší je kontrolovat si vzdálenost s obrazovkou ukazující rychlost a ujeté km a metry od cíle.Ale to měla 660 taky.Staré mapy v 660 byly podle mne mnohem hezčí,mohl jsem mít při jízdě jen tak zapnutou navigaci a sledovat jména vesniček okolo,tady jsou názvy jen větších městeček a měst.Navíc jsou mapy hnusně barevné,jak omalovánky pro děti a nepřehledné!! To že je displej menší s menším rozlišením než u 660 jsem myslel,že mi nebude vadit,ale vadí ! Pokud neáte zaplacené na GC PMčlenství,nahrajete do GPS přímo pouze souřadnice a zákl. údaje jako obtížnost a velikost cache.Žádný listing,nápověda ani poslední logy.Pravda,dá se to obejít a nahrát to tam jinak..DAlsší věc,která mi vadí,je,že nemá aktivní držák do auta.Pokaždé vytahovat z navigace(a naopkak) napájecí kabel je vopruz ! Tedy já jsem prozatím zklamán,za ty prachy bych ji teď klidně vyměnil za naši starou ukradenou Nüvi 660 ! Uvidíme jesli je prostě potřeba se s tím líp naučit a časem si zvyknu,nebo je to na Gc zcela nevhodné !!!???![]()
My mame cca rok a pul Nuvi 270 a jsme celkem spokojeny.
Slaba vydrz baterii se vyresila pridavnym zdrojem:

takze bez problemu bezi cca 10-12 hodin.
Navic je uzasne, ze jdou do ni nahrat listingy pomoci GSAK makra - GPX_by_Cache_Type.
Chybi podpora WIG, coz nektere autonavigace maji, ale da se to ozelet ![]()
Jo,já jsem po roce kešování s 660 předpokládal,že 550 s podporou GC bude vyšlapovat stejně.Včera jsem s ní šel ke keši po hrázi rybníka.Za prvé mě ukazoval směr všude,jen ne ke keši,tu jsem dohledával pomocí ukazatele metrů k cíli. Pak jsem schválně chodil po hrázi jako podivín sem a tam a šipka na obrat reagovala tak po ujití 40 metrů na volném prostranství,šipka i mapa se otáčí šíleně neochotně a pomalu.:|To ta naše předešlá 660 reagovala okamžitě!!Stačí pár větviček nad hlavou a kompas hlásí,že stojím a chytne se,až když vylezu zpod stromů.Přitom oproti 660 nemá tahle problém chytit signál v paneláku v bytě !
A co mě vadí,to je Atlas Czech 8. Nevím kde je chyba,ale prostě neukazuje názvy vesnic přes a kolem kterých jedu,krom těch větších,což mě docela prudí.
Pripojim se take s nazorem na tuto navigaci… jelikoz jsem zatouzila po hybridu autonavigace, co by umela i GC, volba padla na tuto. Jak horce jsem v zapeti litovala, presne jak uz bylo receno, sipka naprosto silena. Reaguje se strasnym opozdenim, nekdy vubec. Co se tyka presnosti, tak je tato navigace tez dosti na stiru (srovnavam s Oregonem 300, ktery mame taky v rodine). Absence poutka me taky dost mrzela, protoze je tak trosku neskladna a nosit ji po kapsach (pouzdro tez chybi) by ji mohlo i v nekterych pripadech ublizit (kdyz mi ujedou nohy a valim sudy po strani dolu). Ale abych na ni nekydala jenom spinu, tak co je paradni jsou listingy, rychle prepinani chodec x auto (zde je vsak jiny problem popsan vyse), intuitivni ovladani. Celkove si myslim, ze se jim tento hybrid nepoved… neumi poradne ani to ani to. Na zaver mohu rici, ze jsem rada, ze mi po mesici proste vytuhla a uz nenajela, takze sla na reklamaci, kterou Garmin proste zazdil a dostala jsem po 30ti dnech penize, za ktere jsem (byt s priplacenim) koupila Garmina 400t, ktery sice neni plnohodnotnym autonavigatorem, ale po jistem zvyku se s tim jezdit da, zato GC mu jde mnohem lepe…
Tak taky pridam nazor. Protoze jsem potreboval navigaci na motorku, do auta i na kesovani, byla volba celkem jasna. Na motorce i v aute je 550ka bez problemu, display dostatecne citelny. Chova se jako jakakoliv jina autonavigace. Vodeodolnost a narazuvzdornost prijde vhod na motorce. Vcera jsem ji vzal na kesky do Kunratického lesa, abych vyzkousel, jak na tom bude se signalem pod stromy. Listingy jsou vyborné, sipka je lina, ale vsechny 4 kese jsem nasel bez nejmensiho problemu. Ve vzdalenosti cca 3 metry od kese ukazovala 7 metru…takze presnost naprosto v limitu. Absence poutka mi nijak nevadi, nosim ji v bocni kapse kalhot. Pri "valeni sudu z kopce" mi poutko stejne nijak nepomuze…Takze pokud jako navigaci primarne na geocaching - za ty penize jsou lepsi reseni. Pokud potrebujete navigovat hlavne na motorce (Oregon temer nepouzitelny) nebo v aute a obcas s tim najit nejakou kes, muzu doporucit.
S tou presnosti si dovolim nesouhlasit, nevim, jak teda v krcskem lese, ale co jsem mela moznost s ni odlovit cca 120 kesi, nez mi po tom mesici vytuhla, tak u vetsiny z nich je 7 metru jenom prani… obzvlast v horsim terenu. Ad poutko, no jako do kalhot, ovsem, ale vytahuj ji porad z kapsy, navic to neni zadny drobecek a ja kdyz jsem si ji dala do postranni kapsy, tak me dost tahla a bylo to neprijemne. A k tomu valeni sudu… ano, zde ti zadne poutko nepomuze, ale prave ten obal, ktery taky chybi. Driv jsme meli jeste Mio, ke kteremu je standardne dodavan velmi dobry obal, ktery hodne nehodam zabranil… (na druhou stranu ted uz je moznost si obal na 550ku koupit) Celkove si myslim, ze je spise rec o gecachingu a ne o jezdeni na motorce a navigaci, proto jsem take nezminovala navigovani na motorce, nybrz v aute…
Tak já mám s 550 pod stromy jen ty nejhorší zážitky.Přitom chytne signál v paneláku v bytě,ale jak s ní vlezu pod nijak husté stromy-KONEC. :@ :@
Minulé tři dny jsem hledal tři keše v Kolíně - široké ulice,žádné velké stínění domy.Kdybych předem netušil,kde keše zhruba jsou,tak bych je podle 550 asi nedohledal.U první jsem dávno seděl a logoval,GPS ukazovala,že se pohybuji rychlostí 4km/h asi o 40 metrů vedle.U druhé jsem zahnul do ulice vlevo a když jsem asi po 60 metrech odbočoval ke keši,mapa ještě stále nebyla schopna zareagovat na první odbočení z hlavní ulice.Přitom vzdálenost ke keši se zkracovala vcelku správně.Znamená to,natáčet navigaci,aby byla mapa správně srovnaná.Podle kompasu to moc nejde,musel bych jít dost rychle aby fungoval.
Bodejť by mi taky vytuhla,rád bych se jí zbavil.Mimochodem,objevil se mi na displeji "mrtvý" červený bod,to by se snad dalo reklamovat ??
No, aby to nebylo jako s monitorem… tam tusim musi umrit vic bodiku a jeste to musi byt v urcitem "pasmu", aby to bylo reklamovatelne. Nicmene ja bych to rozhodne zkusila, treba se zadari.
Tady to rozlišení není tak velké,takže i ten jeden bodík je docela vidět.Tedy jen když to startuju,na bílém ne a na mapě se to ztratí v barvách.Psal jsem do Garmina a odepsali,že to reklamovat můžu.Kdyby si tak ten šunt nechali.
Ale musím souhlasit,že stahování listingů je fajn a vypadá to dobře.Zajímavéje,že občas některá stažená keš zlobí a když si kliknu na listing,tak GPS vytuhne.Dělá to vždy tak u jedné z ±30 kešek!?
No vyborne, tak hura na reklamaci. Ad to zlobeni kesek, tak to mi ta moje taky delala… klikla jsem si na kesku, dala navigovat, tak 3 - 5 sekund to bezelo a pak cerno. A co me taky stvalo, byla nekvalitne udelana nabijecka do auta, protoze to naprosto nedrzelo, muselo se to dycky nastelovat a pak se o to nesmelo zavadit, protoze kdyby se to hlo, tak to prestane nabijet, no hruza.
Tak po chvíli používání na geocaching musím trochu poopravit názor na Nüvi 550. Tedy na reakci šipky a mapy na změny směru nikoliv,ta je při chůzi někdy k uzoufání.Na kole je to lepší.V autě se chová normálně.Ale přišlo mi (nebo si začínám zvykat:-),že se po týdnu používání jakoby rozchodila.Keše dohledávám podle počtu metrů k cíli s malou šipkou,ty fungují dobře,i když se mapa ani šipka na ní nechtějí natočit správným směrem.Občas prostě otočím celou navigaci:-).Takže GC se s ní dělat dá. Nevím jak je to u Oregonu,nebo Colorada,když je dlouhý listing,tak je tam občas jenom část.To zamrzí u multin,když jsou úkoly popsané až na konci listingu.Ale namám PM,cpu to do ní jinak,takže může být problém i v tom ?Jinak je fajn,že se dá zobrazit zvlášť listing,nápověda a poslední logy.( V GPS pod položkou "Ukázat protokoly"
)
Tak jsem dnes přišel na navigování s 550 ! Pořád jsem byl naprdlej,jak nereaguje šipka ani mapa na změnu směru. Byl jsem zvyklý na Nüvi 660,ta měla výklopnou anténu.V autě byla vyklopená na 90°,když jsem šel,vyklopil jsem jí vodorovně s cestou a bylo.Nüvi 550 nemá výklopnou,takže když jsem dnes šel po lese,mapa se samozřejmě ani po 300metrech neotočila správným směrem.Vzal jsem GPS tak,jak je v držáku v autě,tj. kolmo k zemi a hoplá..,šipka,mapa,kompas,všechno šlape a hýbe se jako o život.Pane jo,teď budu chodit po lese a držet před sebou navigaci jako volant :o !!