Garmin Nüvi phone

Garmin Asus Nüvi phone M 20
nebo
Garmin Nüvi phone G 60

Zdravím, máte někdo zkušenosti s těmito kousky? Rád bych mobil, navigaci i PDA v jednom, nechci tahat dvě nebo tři krabičky. Jen jsem nikde nenašel, jestli tyhle typy budou vhodný i na geocaching, nebo jestli mě budou pořád hnát někam na silnici … .

Jestli ti mohu poradit, tak si radeji kup GPS zvlast. S uvedenymi kousky sice nemam zadne zkusenosti, ale jiz z logiky veci je jasne, ze to vsechno bude vzajemne na ukor vsech funkci. Takze budes mit vsechno prumerne v jedne veci.

Ja bych to toho tedy nesel, pokud chces komunikator na bazi WM 6.1 nebo 6.5 tak me to prijde malo muziky za hodne penez :slight_smile: Kdyz srovnas vybavu s novym HTC HD2, tak za cenu 15000 by tenhle garmin mohl byt prodejne tak predloni :slight_smile:
Nejaka recenze je tady:
http://palmserver.cz/modules.php?name=News&file=article&sid=4568

Osobne bych dokonce radil se drzet od vseho, co bezi na WM hodne daleko :):slight_smile:

PDA telefon na baze WM pouzivam niekolko rokov. Kym nebude pre inu platformu dostupnych tolko aplikacii, na internete tolko dostupnych informacii a na forach poskytovany tak dobry support, toto nezmenim.

Mal som prilezitost 2 tyzdne nuvifone M20 testovat, zapozical mi ho slovensky distributor. Moje spoznavanie sa s tymto pristrojom najdete tu: http://www.gpsforum.sk/index.php/topic,2691.60.html
Sorry, je to dost dlhe citanie. :smiley:

Moj strucny zaver: Ak kupit WM PDA, za tie peniaze kup radsej vyrobok zabehanej znacky. Asus vie robit smartfony, avsak Garmin si nuvifon usposobil az prilis na svoj obraz.

bogi: dovolim si trosicku OT. Sam jsem na WM5, potazmo nasledne WM6 jel nekolik roku (a dokonce mam porad jedno zarizeni doma). Nakonec jsem skoncil u iPhone. Ne z duvodu, abych byl free-cool-in, ale protoze se mi dostal do rukou a kdyz jsem videl, co to dovede, tak jsem nestacil zirat. Ano, bavim se sice o jailbreakovane zalezitosti, ale oba dva vime, ze i na WM6 existuji "cooked ROM", ktere jsou patricne orezane a taky nejsou zcela koser vuci vyrobci. Docela by me zajimalo, co konkretne pouzivas, protoze ja si myslim, ze mam dost siroky "zaber" a nenasel jsem nic, co by iPhone vuci WM zarizeni neumel. Naopak, jednu vec opravdu neumi - neumi se zaseknout kazdy den tak, abych ho musel restartovat, coz bylo u WM zarizeni naprosto beznou soucasti traveni meho dne (nez nabootuje).

Pouzivam HP iPAQ 614c s neoficialnou ROMkou WM6.1 od yevg. Naozaj si nespominam, kedy som zariadenie vypinal kvoli zamrznutiu. Bezne mi bezi niekolko tyzdnov bez resetu, len dobijam. Mal som predtym Mio A701, s oficialnou WM5 obcas zamrzalo, Po prechode na neoficialnu WM6.1 slo OK. Co sa tyka Tvojho vztahu ku Cooked ROM … nech vyrobcovia robia lepsie.

Kvalitu iPhone nijako nepodcenujem. Ma urcite modernejsi OS. Ale ako som pisal, pre mna je prvorada dostupnost aplikacii, aj navigacnych, aj freeware a taktiez podpora na forach a na internete vobec. S WM toho proste zatial otestujem viac. to je pre mna dolezitejsie, nez pohodlie ovladania. Mozno moj dalsi smartfon bude mat OS Android, mozno to bude iPhone s OS X. Ale zatial sa neponahlam.

bogi: muj vztah ke Cooked ROM je vesmes pozitivni. Dovolil jsem si na to upozornit predevsim proto, protoze obvykle nekteri lide zacnou argumentovat tim, ze pro "poradne" vyuziti je treba iPhone jailbreakovat. Ten proces je defakto stejny jako prave vyuziti cooked ROM.

Chapu tvuj pozadavek na aplikace, ale zkus byt prosim konkretnejsi. Ja osobne pouzivam v iPhone od command line az po navigace (iGO, Navigon, TomTom). Prave z toho duvodu me zajima, co by ti konkretne chybelo.

SW pre iPhone nemam zmapovany, viem, ze posl. mesiace pribudli prave navigacne aplikacie. Ale navig. SW, ktory je preportovany na iPhone, bezi aj pod WM. Od Garminu na iPhone myslim zatial nic nie je. Mobile XT ma na Slovensku zatial vyhodu v mape Slovakia Adresy - je naozaj podrobna. Da sa v nom testovat free mapu GPSForum Topo Slovakia v Garmin formate. Predovsetkym je vsak vela GPS SW, ktory nie je urceny na navigaciu do auta. PDAcko nosim aj do prirody, s 3000 mAh bateriou vydrzi 8 hodin, Mimo ciest pouzivam najma OziExplorer. No a je aj free SW, ktory z casu na cas testujem, ako priklad uvediem gpsVP - podporuje vektorovy Garmin format a aj rastre, online mapy aj offline, ale napr. aj Googleak cache. Toho free SW je viac … Nie som typicky pouzivatel, bavi ma experimentovat a zatial si myslim, ze mi WM ponuka viac moznosti.

bogi: Ano, GARMIN Mobile XT je jediny soft, ktery opravdu pro iPhone neni. Osobne jsem to vyresil tak, ze jsem si proste koupil Oregon 550 a po tydnu pouzivani a odloveni cca 120 cachi s jeho pomoci uz nechapu, jak jsem driv mohl hledat cache s mobilem - kdo nevyzkousel, nepochopi.

U iPhone je strasna vyhoda online pripojeni a zpracovavani dat online, napriklad nacitani cachi, logovani, satelitni snimky online apod.

Jediny urcite nie je a GPS nie su len autonavigacie. Spominal som, OziExplorer, gpsVP, su aj dalsie.

Na druhou stranu, kdo jednou okusil online aplikaci Geocaching, tak na nejake OziExplorery si ani nevzpomene, ver mi.

Hmm, mě by na tom silně odrazovalo právě to slovíčko online.:frowning: Za a) nejde použít všude, za b ) stojí peníze (se správným tarifem sice ne tolik, ale pořád nějaké jo).
edit: c) Často nabízené google mapy nejsou pro uristiku dostatečné, d) onlinovost je v mnoha případech u map zbytečná, když mám k dispozici x gigovou paměťovku.

OziExplorer nie je SW urceny primarne na geocaching, takze aplikacia Geocaching mu nekonkuruje. Je to SW pre pohyb mimo ciest - peso, na bezkach, bicykli, v terenaku, vo vetroni, na lodi atd. Podobne ako kopa ineho offroad SW, napr. CompeGPS, ktory tiez nie je pre iPhone.

alkes: iPhone bez datoveho tarifu je nesmyslne mit.

bogi: vim, znam OziExlorer.

No a když už jsem si taky přidal svoje k offtopicu, tak jenom dodám, že bychom debatu měli vrátit k původnímu tématu, abych to zas nemusel všechno poschovávat.:slight_smile:

alkes: to rozhodne. V kazdem pripade si myslim, ze je idealni nejaka rucni turisticka GPS. Reknu to takhle, tri roky jsem lovil s WM5/WM6, potom rok s iPhone a je to asi tyden, co mam Oregon 550 a proste je to uplne o necem jinem. Samozrejme iPhone v mestske zastavbe s GSM/3G signalem nema konkurenci - clovek se muze podivat rovnou na satelitni snimek a nemusi pouzivat GPS, ovsem v lese, terenu a jinde je turisticka navigace nenahraditelna. Proto jsem i v prvnim svem prispevku radil, at si koupi GPS zvlast a nesnazi se to resit "all-in-one" zarizenim.