Garmin OREGON 550(t) - vaše postřehy, dotazy, návody

Založil jsem toto vlákno pro technické informace ohledně používání Oregonů řady 550. Prosím pište sem jen návody a praktické rady. Kde se dá 550 levněji koupit se řeší v jiném vlákně.

Chtěl jsem se zeptat někoho kdo má 550. Mám problém s mapou Adresy CR v1. V Garminovi mám pouze basemapu, Topo Czech 3 Pro a zmiňované Adresy CR v1. Ve starém Oregonovi 300 probíhalo hledání takto:

Adresy > Zadejte město > Zadejte ulici > Zadejte číslo popisné.

V nové 550 mám dialog vyhledávání zpřeházený :frowning:

Adresy > Zadejte město > Zadejte číslo popisné > Zadejte ulici

Také se vás 550 nejdříve ptá na číslo popisné a teprve pak na název ulice? Díky za info.

Dotaz číslo 2. Už se někdo zabýval možností nahrání kalibrovaných rastrových map? Prý by to měla 550 umět, ale nikde jsem se nedozvěděl více.

Pokud ano. Jak se mapy kalibrují.

jj take to mam prehazene, napred c.p. a pak ulici.

Ahoj, taky mám ČP. a pak ulici.
Ale chtěl jsem se zeptat jestli se vám daří nahrávat z oregona do mapsource trasy a trasové body.
U mého, to z vnitřní paměti nejde, to jdou exportovat jen prošlé trasy. U ostatníhoto hlásí že nejsou data k přenesení, i když tam jsou.
Z karty, pokud to nahraju přímo na ní, to funguje tam i zpátky bez problému.
Finta je v tom, že v terénu nemám možnost na GPSce určovat kam se bod má nahrát. Prostě jse automaticky do vnitřní paměti.
A odsud ho ven nedostanu.
Také jsem se chtěl zeptat, jak to děláte s keškama. Když je nahraju do Oregona z GC.com, už je odsud nemůžu najednou nahrát do mapsource? Nebo to musím nahrávat jen jako jeden gpx? Jo a když zkuším importovat curent.gpx, je prázdný :frowning:
Díky za shovívavost, teprve začínám.

Díky za reakci. Nareportuji to Garminovi jako bug firmwaru. Jsem rád, že chyba není jen u mě. I když bych byl radši, kdyby nebyla vůbec.

Zkoušel někdo dostat do Oregona rastrové mapy? Jakým způsobem se musí zkalibrovat a v jakém formátu nacpat do GPSky?