pokud to jeste nevite, mate tu opet novy firmware pro Oregon, tentokrat pouze par zmen, zato dulezitych :]
Software 2.4
* Improved accuracy of altimeter for large altitude changes.
* Improved importing geocaches. When the same geocaches is in multiple files, the geocaches from the newer file (file modified time) will be imported.
* Fixed text writing on top of itself in some geocaches descriptions.
* Fixed freeze when loading some geocaches descriptions.
* Fixed issues causing a ‘Memory Full’ warning message.
* Fixed issues with power off pressure trending.
tenhle firmware prioritne opravuje Memory full chybu (vetsi mnozstvi zarizeni Oregon uz je v servisech :))).
Pozor, rozbije ale vyskomer, viz garminoregon.wikispaces.com
A300 není a nebude.. Garmin se k tomu stavi naprosto jasne.
Jestli chces prihlasovat prelety, tak dokud se nezmeni postoj v CPP a bude akceptovat pouze podepsane IGC, tak nezbude nez vozit 2 pristroje, nebo si pohrat se SW a opatchovat neco, co umi zpracovat GPX do podepsaneho IGC..
Mám dotaz, po instalaci firmware 2.40 jsem si všiml, že pokud jsem v místě kde je horší příjem signálu, šipka kompasu se pohybuje v rozmezí cca. 45 - 60 stupňů a občas je otočena obráceně i když odpočet vzdálenosti funguje správně. S verzí 2.30 jsem si takových výkyvů nevšiml. Taky se neustále zobrazuje u kompasu "držte vodorovně" a několikrát se stalo, že i když jsem stál na místě, tak upozornění nezmizelo.
To je pravda…ted o tom premyslim a mel jsem taky jednou stav ,ze sipka ukazovala na druhou stranu ,hlasku drzet vodorovne taky casto vidim…
Me osobne kalibrace kompasu pomohla;)
Tak presne tohle se me stalo vcera, dle mapy jsem se priblizoval k cili, u kompasu se vzdalenost od cile zmensovala, ale sipka na kompase me porad vracela nazpet. Mam take firmware 2,4 a kalibrace kompasu udelana, ale stav se nezmenil.
Kalibraci jsem dělal několikrát, ale nepomohlo. Pripadá mi to stejné jako když jsem chodil s GPS BT Navibee a Nokia E61 a Handy Geocaching. V řadě případů se šipka na Nokii chovala stejně, musel jsem vystihnout převládající směr pohybu a jít za ním, bez ohledu kam ukazuje momentálně. Včera jsme dělali 5 keší a u dvou to dopadlo tak, že jsem musel chodit ve zmenšujícím se kruhu, protože kompas ukázal 4 m při přesnosti 9 m a po ujití 2 metrů směrem za šipkou, to najednou bylo 12 m a šipka ukazovala zase úplně jinam.
Changes from version 2.40 to version 2.50:
Fixed issue with barometric pressure.
Fixed issue with tide station data.
Fixed issue with elevation over time plot.