Garmin Oregon firmware 2.86 BETA

Changes made from version 2.85 to 2.86:

* Please report any problems with beta software to [email protected].
* Added distance and bearing to point when reviewing a Custom POI
* Improved map panning and zooming when shaded relief is turned on
* Improved GPS performance at slow speeds in tree cover
* Improved Custom POI database organization
* Improved Custom POI spell search
* Fixed possible shutdown when reviewing a Tide or Current Point using Where To?
* Fixed possible shutdown when searching for an address and selecting Search All cities

http://www8.garmin.com/support/download_details.jsp?id=4393

Zkousel jsi to uz instalovat ??

Vzhledem k tomu, že nevládnu anglickým jazykem uvítal bych překlad aspoň částečný. Není tu dobrá duše, která by to přeložila? Vyzkoušel bych to, ale jak bych se případně vrátil k původnímu softu beta2.85, respektive kde bych jej stáhnul? Někde tu byl návod na instalaci nového frimware, nemáte odkaz? Díky.

tady se dá stáhnout předchozí verze firmware
http://garminoregon.wikispaces.com/Versions
Název se pak musí nahrát do přístroje do adresáře Garmin a přejmenovat ho na "gupdate.gcd" a restartovat Oregon. :slight_smile:

Díky, odpoledne jdu do toho a jestli nebude nikdo rychlejší, dám hned vědět. :smiley:

• Added distance and bearing to point when reviewing a Custom POI
    Přidáno: vzdálenost a směr u uživatelských bodů zájmu při prohlížení databáze
  • Improved map panning and zooming when shaded relief is turned on
    zlepšení při posouvání a zvětšování mapy při zapnutém stínování reliefu
  • Improved GPS performance at slow speeds in tree cover
    zlepšení GPS v malých rychlostech a při zastínění stromy
  • Improved Custom POI database organization
    zlepšená organizace databáze uživatelských bodů
  • Improved Custom POI spell search
    vylepšené hledání v uživatelslé databázi bodů zájmu
  • Fixed possible shutdown when reviewing a Tide or Current Point using Where To?
    odstraněn problém s restartem
  • Fixed possible shutdown when searching for an address and selecting Search All cities
    odstraněn problém s restartem při hledání adresy a nastavení Všechna města ..

na první pohled zdá se funguje. Má to však svoje mouchy:

• při hledání v uživatelské databázi POI, když dám All Databases, tak to nenajde nic.

Jinak je nutné nechat GPS načíst znovu almanach. Je tam nová verze GPS firmware. Tak se nelekejte, že na začátku to nemůžu najít satelity.

Uvidíme, jestli se nenajde nějaká podstatná moucha..

Pro rychý náhled v čj zkus toto:
http://translate.google.cz/translate?prev=_t&hl=cs&ie=UTF-8&u=http%3A%2F%2Fwww8.garmin.com%2Fsupport%2Fdownload_details.jsp%3Fid%3D4393&sl=en&tl=cs&history_state0=&swap=1
není to dokonalé ale aspoň pro představu by to mělo stačit :wink:

Sakryš to mě taky mohlo napadnout. Díky za rady a první zkušenosti.:o

Zoom in (se stínováním) konečně funguje dobře a rychle, zoom out se mi pořád zdá jako bída, ale lepší už to asi nebude (neznám jiné přístroje!).

Potvrzuju problém s tlačítkem "all databases", ale zase na co zobrazovat všechny vlastní poi najednou, když se konečně můžou třídit, že? :wink: V podsložkách tlačítko "všechny kategorie" funguje…

Pod stromy jsem ještě nebyl…zatím načítám almanach…

A jako obvykle, sipky v listingu nikde :frowning: Snad se ve finalni polepsej :smiley:
Jinak to opravdu vypada dobre :wink:

Můj první dojem je ten, že můj OREGON se po nahrátí nové 2.86 BETA verze zrychlil a je celkově pružnější.

Mám nahráno a musím souhlasit s předcházejícím příspěvkem.Mapa se vykresluje velmi rychle a plynule,celkově se přístroj zrychlil.

mě se akorád nelíbí u toho zoomování mapy ten zelenej podklad, ale asi je to o zvyku :slight_smile: jinak to rychlé vykreslování je super. pružnější práci jsem ani nezpozoroval, mě to přijde pořád stejně rychlý.. akorád uté mapy to je mnohem lepší.
a další dobrá zpráva… po natáhnutí báze satelitů mi se zapnutým WAAS/EGNOS ukazovaly i za normálně rychlé chůze přesnost průměrně 2-3 m :stuck_out_tongue: U staré verze to bylo neustále 5-6 m :smiley:

čím dál lepší mašinka :slight_smile: ale kuwáá, už tam dejte šipky do těch listingů :):frowning:

Tak google překlad mě pobavil :smiley:

Přidáno vzdálenost a ložiska na bod při přezkoumávání Vlastní POI
Vylepšená mapa rýžování

jj vykreslovani mapy super, vypada to trosku nezvykle, ale nevadi me to. Soudruzy od prvniho firmwaru pekne pokrocili… jeste jak rika agent…ty zatraceny sipky do listingu by to chtelo…

Sipky a samostatne logy bych rekl.

Kluci se zlepsujou, po zapnuti me stiny na mape malem vytrely zrak! A ta rychlost!! :slight_smile: Jen tak dal a houst. Ale treba na chybejici sipky v listingu uz jsem si zvykl, rolovat se da v klidu i bez nich.

Dá ale blbě..) Ještě když na display máš folii od Zaggu.)) Tak to je občas umění..:slight_smile:
P.S. Jinak se fakt o něco to vykreslování mapy zrychlilo a první vyhledávání satelitů taky netrvalo věčnost. Takže si začínám opravdu myslet, že už v ruce držím fakt dobrou outdoor navigaci.

Neberou zapnuté stíny výdrž baterií?

Vědí soudruzi v Garminu, že chcete šipky?

Možná vědí, ale dělají drahoty..) A nebo se jich dočkáme až ve verzi 3.0..)